Miért szidnak le, ha 4-est hozok haza?
12 éves vagyok fiú. 8osztályos gimibe járok.
Ha 4-est hozok haza leszidnak, pontosabban az anyám, aki azt mondja hogy nem tanulok elég figyelmesen... ez engem nagyon zavar, kérlek segítsetek!
Nekem is ez volt, de idővel leszállnak rólad, úgyis rájönnek hogy nem tud mit csinálni(értem én azt hogy pl eltilt géptől stb, mert attól aztán kvára nem fogsz jobban tanulni.)
De nem azt mondom hogy az rossz, mert most itt 10.-ben meg csak mondogatom hogy "meglesz a kettes"...
Teljesen megértem a problémádat. Én is 8 osztályos gimibe jártam. Amikor annyi idős voltam, mint most te, nekem is be-be csúszott a 4-es időnként. Engem is leszidtak érte és rosszul esett nagyon, szabályosan lelkibeteg lettem, hogy a négyesért már leszedik a fejem. Megtanultam elengedni a fülem mellett a megjegyzéseiket. Most egyetemre járok.... Nem haltam bele a 4-esekbe. Szóval ne aggódj, magadnak tanulsz. :)
Azt tudom tanácsolni, mint amit előttem írtak, hogy azokat a tárgyakat amiket szeretsz, azokat tudd 5-ösre, a többiből meg nem baj, ha csak 4-esre tudod.
Anyud úgy gondolja, hogy ha négyest kapsz valamiből, akkor nehezebb lesz bekerülnöd majd a főiskolára, egyetemre. Valamennyire igaza van, de a négyes azért nem egy rossz jegy, és ér hibázni néha ;-)
Szerintem mond neki, hogy "ma nem sikerült, de igyekszem kijavítani". És próbáld is meg! Nem dől össze a világ, ha nem megy :-)
Anyudat próbáld megnyugtatni, hogy mindent megteszel azért, hogy jól menjenek a dolgok. Viszont neki is meg kell értenie, hogy az ember nem képes folyamatosan csúcsformában lenni, vannak rosszabb napok, kevésbé kedvelt feladatok. Ilyen van, és kész.
Sok sikert, és ne veszekedjetek anyuddal, inkább próbáljátok megérteni egymást és megértetni magatokat egymással :-)
Na, egy pillanat!
Nagy különbség, hogy egy négyest viszel, vagy négyes LESZEL - év végén, ráadásul.
Főleg matekból, ami nagyon fontos lenne.
Ez valahogy idáig kimaradt.
Nem hiszem tudnánk segíteni. Túl kifejletlen elméd van.
2 év és magadtól fogod elküldeni a francba amikor hülyeségeket beszél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!