Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha ennyit dolgoznék egy...

Ha ennyit dolgoznék egy célért ti támogatnátok egy nagyobb összeggel a gyereketeket?

Figyelt kérdés
16éves vagyok és nagyon szeretnék kiutazni az egyesült államokba. Találtam is cserediákprogramot amivel egy évet kinnt tudnék tölteni. Az a gond, hogy ez a program ~3millióba kerül. Most nyár elején szeretnék elkezdeni dolgozni egész évben. Nem szoktam fölösleges dolgokra költeni és ha alig költök, akkor 11. osztályra (abban az évben tudok kimenni legkésőbb, mert akkor töltöm be a 18-at) összejön a program egyharmada. Ti támogatnátok a gyereketek egy ekkora összeggel?

2016. máj. 25. 07:26
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
2 év múlva jelentkezhetsz táborokba is dolgozni, akkor csak a repülőjegyet kell állnod és még fizetést is kapsz. CCUSA, Campleaders stb. Nézz utána.
2016. máj. 25. 15:07
 22/32 A kérdező kommentje:
Aki nem tudná annak most mondom, hogy 16 évesen elsős gimnazista vagyok és 11. osztályra fogom betölteni a 18-at. És addig még egyszer kilencedikes leszek, mert nyelvi tagozatos vagyok. Egyébként meg a camp leaders-nél vécéket takaríthatok egész nyáron. Persze arra is el fogok menni, ha lesz rá lehetőségem de egyelőre nem tartok ott. :)
2016. máj. 25. 15:43
 23/32 anonim ***** válasza:
78%
Ha annyira ki akarsz jutni és nem akarod a szüleidet óriási költségekbe verni, akkor ennek a lehetőségnek is örülni kell. Amúgy meg általában konyhai (pincér, szakács, mosogató) meg bolti kisegítésre szoktak felvenni diákokat.
2016. máj. 25. 15:50
 24/32 anonim ***** válasza:
62%

Japán nyelvi szakos diák vagyok, továbbtanulni is koreai-kínai szakra mennék, tolmácsnak készülök. Japánba is lenne ilyen lehetőség (hasonló áron), de csak 15-17 éves diákok mehetnek rá, csakugyan egy év. De azért vegyük azt, hogy a szüleim 2,5 milliót keresnek egy évben, ebből 2 családot tartanak fel, szóval szinte lehetetlen, hogy akár az egyharmadát is kifizessék. (Jó, apámnak meg anyámnak a legújabb, legdrágább ketyerék kellenek meg ilyen-olyan 1-2 hetes nyaralások kettesben)

De nem ez lenne életed legnagyobb esélye. Nekem is jó lenne, hidd el :) De ha ennyire szeretnél, főiskolára sokkal több (pár ingyenes is) van Amerikába.

2016. máj. 25. 16:05
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

Ha apád évekig tervez új autót venni, akkor nem vagytok úgy eleresztve anyagilag, hogy 3 milkát (vagy kettőt) mellényzsebből kirántsanak. Én is néztem a cserediák-programokat, ugyanis szintén 16 éves fiam van, akinek ugyanígy nagy álma kijutni Amerikába, remekül beszél angolul. Tényleg ennyibe kerül, úgyhogy itt be is fejeztem a nézelődést...Van ennyi félretett pénzem, de nem adom ki arra, hogy a tinédzser gyerek a legsérülékenyebb, legbefolyásolhatóbb korban egy évet töltsön a világ túlsó felén olyanoknál, akiket soha nem láttam, és esélyes, hogy jövedelemkiegészítésként fogadnak cserediákot. Az én fiam hajt a suliban, tovább fog tanulni, és az első egyetemi nyarán ki fog menni nyári melóra, még ha a vécépucolás is a feladatai közé fog tartozni. Biztos vagyok benne, hogy amilyen motivált, ERASMUS (vagy más, hasonló) ösztöndíjat is fog szerezni magának. EZT nevezem teljesítménynek, és annak, hogy keményen megdolgozik az álmáért.

Mellesleg 16 évesen, elsős gimisként te sem fogsz kvalifikált melót végezni.

2016. máj. 25. 20:10
 26/32 anonim ***** válasza:
55%
Nem értem, miért kerül egy cserediákprogram ennyibe. Nem az a lényege, hogy van hol laknod és ellátnak, és csak a repjegyet meg a költőpénzt kell fizetni, meg vendégül látni a másik diákot, amikor itt van?
2016. máj. 25. 20:12
 27/32 anonim ***** válasza:
70%

[link]

Ez az egyik ilyen program, olvasd végig.

Lehet fogadócsaládnak is jelentkezni, akkor fizetnek a gyerek ellátására, de nem úgy működik, hogy a két család kicseréli egy tanévre a gyerekeket.

2016. máj. 25. 20:31
 28/32 A kérdező kommentje:
Minek kocsit venni 5évente, ha működik az előző és nincs vele probléma? Köszönöm az indoklásokat. Több szem többet lát alapon írtam ki ezt a kérdést és megérte. :)
2016. máj. 25. 21:09
 29/32 anonim ***** válasza:
48%

Minden bizonnyal le leszek pontozva.

Azok, akik azért nem, mert messze van meg egy év, azok miért?

A bátyám 16 évesen ment ki egy évre az USA-ba (a kérdező 17 lesz addigra), én két évre mentem ki hasonló programmal, kint érettségiztem. A bátyám is, én is élünk, én pedig most sokkal nagyobb eséllyel indulok amerikai egyetemeknél, és csak hogy egy példát mondják, egy ismerősöm magyar diplomája senkit nem érdekelt külföldön, ellenben az amerikai érettségiére lecsaptak.

Ha megtehetik, miért ne? Ha a szülei jobban keresnek az átlagosnál, ő meg végig dolgozza az évet, tehát tényleg elszánt, miért ne?

Ez egy felejthetetlen élmény! Ráadásul világot lát, megismeri az életet odakint (rájön, hogy nem dagadt, lusta, hamburgerzabáló emberek élnek odakint, mint a magyarok ~80%-a hiszi, és arra is, hogy nem is olyan álomország, amilyennek a filmekben be van mutatva, itt is az arany középút van élményben), és önállóbbá is válik.

Én mindenképpen ki fogom fizetni a gyerekemnek, ha ez lenne az álma, és én is megtehetem majd.

2016. máj. 25. 21:39
 30/32 anonim ***** válasza:
57%

kérdező: lehet,hogy te azt tartod hülyeségnek,hogy apukád új kocsit vesz. de ő meg lehet azt tartaná hülyeséget,hogy milliókat tapsoljatok el, amikor van olcsóbb megoldás.

írták többen a camp leaderst. egy kis nyári munkáért cserébe kb 100 ezerért eltölthet az ember egy nyarat Amerikában.

te persze egyből lefikázod,hogy te aztán nem fogsz wc-t pucolni.(pedig nem wc-t kell pucolni). de ha azt is kéne, akkor is egy nyarat eltölthetsz Amerikában,ismerkedhetsz,várost nézhetsz (van rá lehetőség). és nem 3 millióba kerül,hanem 100 ezerbe. van különbség.

amúgy meg nem tudom mit vársz,hogy 8 általánossal,kiskorúként milyen munkát kapsz?

2016. máj. 25. 21:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!