Mit tehetnék? Valaki egy jó tanács?
21 éves vagyok, lány.
Apámmal élek, alkoholista.
Nem tudok már mit csinálni hogy ne igyon, mondtam neki szépen, volt mikor már sírva...de semmi.
Nem hallgat rám, de senkire sem a családban.
Egyre agresszívabb, nem az aki régebben volt, nem ismerek rá.
Tudna valaki adni egy jó tanácsot?
:( én már nem tudom mit tehetnék.
Jól beszél az első két beíró (gondolom ugyanaz a személy). Sajnos az alkoholizmus kőkemény dolog. Szinte az egyetlen esély, ha el tudod érni, h részt vegyen elvonókúrán, de még ez esetben is kell a sikerhez az alkoholista saját akarat ereje és gondolkodásmódja megváltoztatása is. Tehát 180 fokos hozzáállás változtás elkerülhetetlen, ezért ez csak az alkoholisták kisebb részénél szokott működni, náluk is általában csak évek alatt.
Körülöttem is léteztek alkoholisták. Elsősorban arra ügyelj, h tégen ne zaklasson, és ne is húzzon le téged lelkileg, se erkölcsileg. Egyrészt mert nem vagy köteles tönkretenni a saját életedet mások hülyesége miatt, másrészt meg mert ha fent is tartod az esélyt, h hátha valahogy mégis tudsz neki segítésget nyújtani, akkor ahhoz a lehető legjobb "bőrben" kell legyél.
Ergo érzelmileg távolságtartónak kell lenned az agresszív alkoholistával mindig, annak ellenére, h sokszor érzelmi probléma az alkoholizmus gyökere. Ám de nem az alkoholista agressziójának céltáblája kell h érzlemileg kielégítse az alkoholistát. Ne legyél mártír! Tapasztalatból beszélek. Keresd szakember segítségét, hátha van olyan szerencséd, h együttműdködne vele az illető, és hátha beválik, idővel...
Első lépésben költözz el.
Utána meg találj ki valamit, amiért kis időre leteszi az italt. Mondjuk vérre lenne szükséged, de csak az övé jó és ezért előtte két hetet ne igyon...ilyenek...
Kis hazugság... Két év múlva, amikor már lejött róla, elmondhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!