20 éves vagyok és a szüleim, főleg apám úgy bánik velem, mint egy 10 éves kisgyerekhez mit tegyek?
Nemcsak szóban, hanem tevékenységekben is.
Mindent meg akar csinálni, helyettem. Szokása, hogy kikészíti nekem az ebédet, mintha én nem tudnám kiszedni a tányérba. Engem ez qvára idegesít ezt csinálja már mióta.
Felhívja az orvost, hogy vizsgáljon ki jól mert aggódik értem.
Megettem a csokit, jön föl elveszi előlem a papírt és kidobja, mintha én nem tudnám elvinni az 5 méterre lévő kukához.
Mindig úgy csinál csinál, mintha nekem nem lehetne saját véleményem. A hátam mögött akart beíratni edzésre. Ha akar valamit nem nekem szól, hanem anyámnak. Belevág a szavamba. Nem tudja hogyan közeledjen hozzám.
Anyukám mindig azzal jön, hogy öltözzek fel mert megfázok. Bejárkál a szobámba, összepakol helyettem stb.
Ő mindig is ilyen aggódós volt, óvott mindentől.
Lehet ennek az oka, hogy a bátyám meghalt, amikor én kicsi voltam.
Amúgy mindig mindent elintéztek helyettem, mostmár azért kiállok magamért.
Következmények: Önállótlan vagyok, bankba nehezemre esik ügyet intézni mert nem tudtam mit kell csinálni, félénk vagyok, csendes, szótlan, önbizalomhiányos.
Sokat piszkáltak a kortársaim suliban.
Dettó ugyanez van velem is...... Csak én 21 vagyok és azért rendelkezem önállósággal is....
Mit tegyél? Az egyetlen az,hogy elmondod,hogy ez így neked nagyon nem okés. Ezt próbáltad?
Én már igen. De nem nagyon van hatása. Azt is hozzátettem már,hogy ez a viselkedés rám nézve megalázó, mert úgy bánnak velem, mint egy gyerekkel. De szerintem ezt sem veszik komolyan, hisz nekik gyerek vagyok.....
sok infót nem írsz magadról, pedig tanácsot akkor lehet adni, ha ilyenekkel tisztában van a válaszadó:
1. középiskolás vagy még érettségi előtt (pl. évvesztes vagy és 5 osztályos suliba jársz akkor éppen 20 évesen érettségizel)
2. középiskolás vagy aki érettségi után okj szakmát tanul
3. felsőoktatásban tanulsz
4. dolgozol
5. otthon vagy és munkanálküli
Hol laktok?
Annak, hogy a saját lábadra állj ára van. Készen állsz erre?
Első lépésben mond meg apudnak, hogy neked ezmilyen érzés, hogy 10 évesként bánik veled. Mennyi hátrány ér ezért. Ha jót akar neked, akkor hagy önállósodn, ha nem hagy akkor elkezdeszdolgozni (ha nincs munkád éppen) és elöltözöl. Egyéb lehetőséged nincs.
*Vagy esetleg keress vmi saját hobbit magadnak társasággal
Éneklés, tánc, könyvtár, mozi, parkban padon ücsörgés, pingpongozás, kocogás, vagy kérd, hogy mehess egyedül a boltba, hogy megmutasd, hogy te már nagy fiú vagy, és milyen ügyesen bevásárolsz, és megbízható vagy. Esetleg menj el a postára, is vagy mittudomén. A szüleidnek valahogy fel kell nyitni a szemét. De lehet finoman is, de döcögős út, amíg sikerül eredményt elérni. De talán hónapok, vagy 2-3 év alatt lehet.
Engem is elkenyeztettek ilyen szempontbol, szoval megertelek. Sokkal nehezebb volt emiatt "felnonom", mivel nem volt termeszetes a csaladban, hogy bizonyos dolgokat magamnak kell megtennem, nem nekik helyettem. Szenvedtem en is postan/bankban stb. Neha mostanaban is nehezemre esik elintezni peldaul egy hivatalos telefont.
Mikor egyetemista lettem, es feljartam Pestre, onnantol kezdve lettem egyre onallobb, a folyamat meg ma is tart. A fovarosban nincs itt a csalad, hogy elintezze helyettem, amit nekem kell, ilyen egyszeru. Ehhez nekem nem kellett olyan drasztikus lepes, mint az elkoltozes, itthon ugyanis lattak rajtam, hogy onallobb es ezaltal hatarozottabb lettem, igy fokozatosan elfogadtak, hogy egyedul is megoldok bizonyos dolgokat.
Azt javaslom, probalj meg eloszor barattal elmenni a felelmetesnek tuno helyekre ugyet intezni pl. bankba. Ő nem fogja helyetted megtenni, amit neked kell, de megsem leszel egyedul egy uj es felelmetes helyzetben. Probald azt is tudatositani magadban, hogy az ott dolgozok nem fognak kinevetni, ha benazol. Nekik az a dolguk, hogy a munkajukat vegezzek es az ugyfel elegedetten tavozzon! :)
Mindazonaltal, ha meg beszelgetni szeretnel errol a problemadrol, nyugodtan irj privatban. Szivesen segitek. :))
23L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!