Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el anyámnak,...

Hogy mondjam el anyámnak, hogy elköltözök?

Figyelt kérdés

24 éves lány vagyok, anyám egyedül nevelt fel, "erején felül". Nemrég kiderült, hogy konkrétan az egész életemet végighazudta, apám ellen hangolt, és visszagondolva közel sem erején felül nevelt fel. Sokszor, ha csak egy ezresünk maradt hónap végén, abból is inkább cigit vett, mert "abból úgy se lehet semmit főzni". Kicsi koromban, amikor még mellette aludtam, úgy hozott oda pasit, hogy odafektette maga mellé a másik oldalra, és ott szexeltek mellettem, közel sem halkan... Vagy később, mikor már külön aludtam, akkor is ordítva a másik szobában. Akármit elmondtam neki bizalmasan, már kürtölte szét az egész családnak.

Nemrég viszont betelt a pohár: negyedik éve van egy élettársa, akit én első perctől kezdve rühellek, de mikor összejöttek, én az akkori barátomnál laktam, nem érdekelt különösebben. Aztán mi szakítottunk, haza kellett költöznöm, és szembesülnöm azzal, hogy nem volt téves az ellenszenv, ez az ember gusztustalan. Nem pucolja le maga után a vécét, csámcsog, böfög, fingik, evés helyett kb. zabál, bunkó, homofób, rasszista, és elsősorban buta, mint a sárga föld. Ráadásul "nem alkoholista" (anyám szerint, szerintem az), de a napi kis sör+rövidnek meg kell lenni, plusz időnként úgy lerészegedik, hogy ordít, esik-kel, meg nem emlékszik, mit csinál és mond. Egy ilyen alkalommal megrángatta anyámat nemrég, és ordítva közölte vele, hogy válasszon, vagy ő, vagy én. Anyám engem választott (hittem ezt akkor...), és hazaköltöztünk (a pasinál laktunk, de van egy saját házunk, ez egy hosszú, és a sztori szempontjából lényegtelen történet). Akkor elmondtam anyámnak, hogy gyűlölöm ezt az embert első perctől kezdve, és innentől a továbbiakban nem vagyok hajlandó egy légtérben tartózkodni se vele, nem hogy lakni. Ehhez képest két héten belül kibékültek és a pasi már itt lakik nálunk... 1-2 hónapot kértem anyámtól, mielőtt idehozza, hogy összeszedjem magam anyagilag (nemrég még munkanélküli voltam) és el tudjak menni, de nem kaptam annyit se.

Most úgy néz ki, találtam egy lakást, ráadásul abban a városban, ahová mindig is szerettem volna költözni (a munkahelyem is ott van), ami megfizethető, és ki is fogom venni. Viszont ha csak felhozom a témát, hogy el akarok menni, anyám kiveri a mártírhisztit, hogy mert ő milyen sz@r anya volt, hogy inkább egy vadidegennek segítek, mint neki... Egyszerűen belefáradtam már a hülyeségébe, unom a magyarázkodást, csak szeretnék végre nyugodtan élni. Hogyan közöljem vele, hogy elmegyek úgy, hogy az a lehető legkevesebb hisztivel járjon?

2016. ápr. 21. 17:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
26%
Igen egy sz@r anya, menj és utána meg fog változni,ha hiányozni fogsz neki.
2016. ápr. 21. 18:59
 12/21 anonim ***** válasza:
92%

Ha elkezdi a mártírhisztit, ne menj bele a játszmába.

Mondd neki, hogy nem volt szar anya (még ha mást is gondolsz), de 24 évesen eljött az ideje, hogy a saját lábadra állj. Nyugtasd meg, hogy minden rendben lesz, majd sűrűn meglátogatod...stb, szépen csendben vitesd el a holmijaidat, aztán éld tovább nyugalomban az életedet.

Hajrá!!!

2016. ápr. 21. 19:00
 13/21 A kérdező kommentje:
Már többször eljátszottuk, általában az a menet, hogy rákezdi, én elmondom, hogy nem így van, elengedi a füle mellett és folytatja, én meg annyira felb4sz0m magam rajta, hogy már csak nevetni tudok, és szarkasztikusan helyeselni, hogy ha ő úgy gondolja, hát legyen. Ezen meg ő idegesíti fel magát, és ömlik belőle a szó. Százezredjére is rákérdez olyanokra, amiket már nem egyszer, nem kétszer elmagyaráztam és megindokoltam neki, és amikor százezer-egyedjére már nincs kedvem megint elkezdeni, akkor én vagyok a sz4r, aki nem ad magyarázatot, és megváltoztam :) Ha otthagyom, utána direkt látványosan (hangosan) szipog, meg napokig nem szól hozzám és húzza az orrát - én meg rühellek úgy egy helyen lakni valakivel, hogy levegőnek néz és nem is köszön. Így nőttem fel kb, elég volt belőle.
2016. ápr. 21. 19:14
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem fogok konkrét tanácsot adni, mert ez a Te életed, Te látod át, Te vagy felelős érte. Leírtad, hogy 100x megtörtént ugyanaz, nincs kedves 101-re is lejátszani. Amit garantálok Neked, hogy az, hogy megismétlődik-e ugyanaz, kizárólag rajtad múlik. Tekintve, hogy nem anyukád ír ki ide kérdést, nem Ő fog megváltozni, hanem Te. Persze csak ha akarod. Ha valami 100x nem jött be, akkor valóban bölcs döntés 101-re másképp dönteni. Ez egyszerű logika, nagy vesztenivalód nincs vele, de legalább tapasztalsz egy új módszert. Ha pl. eddig üvöltöttél vele, most próbáld meg, hogy nem üvöltesz. Egyetlen pillanatra sem emeled fel a hangod, akármit is mond. Felkészülhetsz arra, hogy mivel nem ő akar változtatni, ő pont ugyanúgy fog viselkedni, mint eddig. Ez azonban nem jelenti azt, hogy Te ne viselkedhetnél másképp. És ha Te másképp viselkedsz, a helyzet 50%-a megváltozik, vagyis egészen biztos nem fog lemenni ugyanaz a műsor 101-re. Én megértem a helyzetedet, támogatom is, hogy elgyere onnan, felnőtt is vagy, tudsz is most lépni, nem nagyon kell hezitálni, de az a fájó igazság, hogyha most sem sikerül, mert hagyod belevinni magadba az unásig játszott játékba, az nem csak az Ő, hanem a Te kudarcod is.
2016. ápr. 21. 19:28
 15/21 anonim ***** válasza:

*kedved és

*belevinni magad

2016. ápr. 21. 19:29
 16/21 anonim válasza:
100%
Egyszeruen mond meg neki hogy van sajat eleted es elkoltozol!! jogod van hozza neked is.
2016. ápr. 21. 20:08
 17/21 anonim ***** válasza:
7%

felnött munkanélküli seggedet eltartota az az undoritó ember

és ahelyet hogy befogtad volna dzád folyamatos hisztivel szét vállasztotad öket mint valami hisztis kis tini

24 évesen nehogy már közted meg a párja között keljen választanija...

2016. ápr. 21. 20:16
 18/21 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, örülök, hogy így átlátod, hogy ki tartott el kit, de ki kell, hogy ábrándítsalak: akkor is volt bevételem, mivel volt munkaviszonyom, így ugyanúgy letettem az asztalra, amit előtte is. Egy szavuk nem lehet. Egy tanács: a helyesírási szótár nem harap...

Anyámmal sosem üvöltöttem, ellenben ő velem... Teljesen higgadtan szoktam beszélni vele, és pont ez idegesíti, hogy látja, hogy nem tud felidegesíteni. Régen még ment neki, de mára már beláttam, hogy menthetetlen, és nem érdemes harcolni vele. Viszont mégis csak az anyám, és nyilván valahol fáj, hogy ilyen. Plusz, ahogy ismerem, ország-világnak (de legalábbis a bő családi körnek) szét foga kürtölni, hogy mekkora roh4dék vagyok, csak mert szeretnék a saját lábamra állni, és nem őket pénzelni, ahogy eddig tettem. Persze, ne érdekeljen, ki mit gondol, de ment már tönkre hozzám közel álló családtaggal jó viszonyom amiatt, hogy kedves édesanyámra rájött a szóf05ás... Nem hiányzik a balhé, bőven elég volt már belőle.

De holnap este beszélek vele, lesz, ami lesz.

2016. ápr. 21. 20:55
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell vele beszélni, ezt már ezerszer megtetted. Össze kell pakolni és elmenni. Legyél már önálló!
2016. ápr. 21. 21:29
 20/21 Költőnő? ***** válasza:
83%
Nem mindegy, mit gondol/érez? Neked legyen felelősségérzeted meg bűntudatod? Neki ezek hol voltak, mikor neki anyaként kellett volna viselkednie? Ő törődött azzal, hogy te mit éreztél/gondoltál? Te teszed tönkre őt vagy a "családot"? Ő mit tett éveken át? Neked miért is kellene h ő bmiben elsőbbséget élvezzen, mikor neki minden fontosabb volt nálad? Szted te mivel tartozol neki? Mert én úgy látom, h már semmivel.
2016. ápr. 21. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!