Szerintetek elkezdhete vizipipázni?

Nyilván ártatlan bármiféle gőzt szívni a tüdődbe.
Azt szerintem semmi esetre se mondd hogy egészségesebb mint a levegő hiszen nagy koncentrátumban kapod a füstöt sűrítve.
Megcáfolni egyik véleményt sem tudom mivel nem vagyok orvos, de egészségesnek nem mondanám semmi esetre sem.

Hogy megengednék-e, azt neked kell jobban tudnod.
De egyénként károsabb, mint a cigaretta, nem csak a káros anyag miatt, de súlyos oxigén-hiányt tud okozni.
Módjával persze ki lehet próbálni - én is kipróbáltam 3-4 alkalommal, és tényleg nagyon finom is volt, meg nagyon hangulatos is. De rendszeresen nem tartom jó ötletnek.

A tiszta hegyi levegőn kívül minden káros a tüdőnek, akármilyen apró részecske kerül be oda, az nem egészséges, ez tény.
A vp-ben nem ég az amit szívsz, csak az izzó szén felforrósítja a trutyit amiben a dohány van, de a gőz le is hűl mire beszívod, így nincs kátrány és nem forró füstöt szívsz, ennyiből egyértelműen kevésbé káros, mint a cigi. A pipás ismerőseim 100%-a csak társaságban, havi 2-3 alkalommal pipázik. Nyilván van aki naponta beizzítja otthon egyedül, de ez ritkább.
A nikotint nem tudom, egyik helyen azt olvasom, hogy nincs benne, a másik helyen azt hogy van.. Mindenesetre a dohányzó ismerőseim mindig cigiztek vízipiázás közben is, mert szükségük volt a nikotinra, nem volt nekik elég a pipa.
Nézd, jót biztos nem tesz. SZERINTEM kevésbé káros, cserébe kellemesebb, mint cigizni.
Viszont azt mi nem tudhatjuk, hogy a szüleid hogy látják a helyzetet. Anyám pl azt mondta, az nem lenne gond ha cigiznék, de a vízipipáért ki akarta tekerni a nyakam :D
Kérdezd meg őket.

Általános tévhit hogy nem káros és vízgőzt szívsz be
Az a vízgőz inkább glicerin gőz, és itt is szabadulnak fel káros, rákkeltő anyagok
Az mondjuk tény, hogy sokkal egészségesebb mint ha cigiznél, itt igazából égés sem megy nagyon végbe ha jól van tömve a pipa, a szén melege miatt kipárolognak a hatóanyagok
És ebben is van ugyan úgy nikotin, ez is ugyan olyan dohány mint a többi annyi különbséggel hogy melaszba keverik és ízesítik
A lényeg hogy mértékkel kell mindent csinálni, heti 1-2 szer összeültök haverokkal és pipáztok egyet nem lesz semmi bajotok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!