Váláskor miért viselkedik sok szülő úgy, mintha a gyerek egy bolt nyitva tartása lenne, vagy egy kikölcsönzött könyvtári könyv amit hozni-vinni kell határidőre?
Részletezem.
Szerencsére nem vagyok elvált, még gyerekem sincs, viszont sokaktól hallottam már nagyon durva dolgokat.
Nyilván van egy bírósági határozat, és a gyerek az kiskorú, de az ő érdekeit is nézhetnék.
Szeretne-e minden apukás hétvégén találkozni az apjával? Vagy csak ritkábban?
Vagy: Szeretne-e sűrűbben találkozni vele?
Egy alkalommal mennyi időt akar vele tölteni?
És hasonlók.
Van ugye ez az általános 2 hetente szombat-vasárnap.
De ez számomra nem azt jelenti, hogy (ha én lennék az apuka), akkor szombat reggel hozzam a gyerekem, és vasárnap este vigyem haza.
Én ahhoz tudnám hasonlítani az egészet, mint egy barátnők közötti kapcsolatot, vagy fiúknál a haverok közti kapcsolatot.
Nyilván vannak időpontok, amikor mindkét félnek jó.
Felhívom, megkérdezem, hogy van-e kedved átjönni, vagy ő kérdezi ezt tőlem.
És saját magamtól elmegyek hozzá.
Vagy találkozunk valahol, csinálunk közös programokat.
Lehet, hogy együtt töltünk 2 órát, de lehet, hogy nála alszom vagy fordítva. (persze előre megbeszéljük)
Lehet, hogy 2 hónapig egyikünknek sem jó, de az is lehet, hogy hetente összefutunk.
Lehet, hogy megbeszélünk egy 3 órás programot, de elhúzódik, és kések pár percet, de nem dől össze a világ.
Most nem 2-3 éves gyerekekről beszélek, hanem 12-14 éves, illetve attól idősebbekről.
Ti gyerekek akik ilyen helyzetben vagytok, ti a másik oldalról hogy látjátok ezt?
Vagy nálatok nincs ennyire mereven, katonásan ez az egész?
"Sajnos sokan a válás után úgy fújnak egymásra, hogy még a gyerek érdekében sem képesek normálisan viselkedni."
Amikről én tudok a környezetemben azok is ilyen esetek.
És tényleg csak hallom a történeteket, de tök durva, hogy egyes esetekben a gyerekkel úgy viselkednek mintha egy tárgy lenne.
Van ahol lökik ide meg lökik oda, mindkét szülő "szabadulni" akar tőle.
Arra nem gondoltam, hogy azt csinálná a gyerek, hogy az anyukájának azt mondaná, hogy: "Most átmegyek apához." és közben meg teljesen máshol lenne.
Az ilyen gyerekek, akkor minden más esetben ezt megteszik.
Tehát pl. azt mondja az anyukájának, hogy a könyvtárba megy (már ha manapság ez még divat) és ugyanúgy máshová megy.
Azt írta valaki, hogy miért kell az anyukánál többet legyen.
Én sem értem.
Ha mondjuk közel laknak az elvált szülők, vagy van egy téli/tavaszi, stb. szünet, akkor simán lehetne, hogy akkor többet van a gyerek az apukánál.
Én legalábbis igényelném.
Nekem az jön le az egészből, hogy a legtöbb esetben az elvált szülők a gyereken/gyerekeken keresztül akarnak egymáson bosszút állni.
- Nem engedi el anyuka az adott időben.
- Az utolsó pillanatban kitalálja, hogy "beteg" a gyerek.
- Apuka nem megy a megbeszélt időben.
- Késik apuka de nem szól miatta.
- Stb.
De nem elég baj az a gyereknek hogy elváltak a szülők, esetleg lett egy új "anyuka-apuka" (mostoha anya, mostoha apa)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!