Meghúztam az autó oldalát, szerintetek kinek van igaza? Miért kellett ezt erőltetni?
Januárban lett meg a jogosítványom. Szeretek vezetni, azóta szinte mindenhová kocsival megyek, de csak itt a városban, szóval nagyobb távokat még nem mentem.
A nevelőapám összetörte a kocsiját, el kellett vinnie szervizbe, ment vele anya is. Fent maradtak most a hosszúhétvégén és nekem kellet értük menni. De ugye fogalmam sem volt, hogy merre, egyedül nem is akartam elindulni (több, mint 200 km), jött velem a mostohatesóm is.
De előtte nap közölte a nevelőapám, hogy ne az én kocsimmal menjek, mert ő abban nem fog nyomorogni, vigyem anyáét (az elég nagy, az enyém városi autó, egy háromajtós Fiesta). Odaértünk, felvettem őket és megúsztuk minden baj nélkül. Mondtam, hogy most akkor inkább vezessen vagy anya, vagy ő, mert elég tortúra volt nekem bejutni a Belvárosig. Erre elkezdte mondani, hogy biztos nem, később sem adhatom át senkinek a kocsit azért, mert elfáradtam, vezessek csak hazafele is, legalább lesz rutinom, vagy mit gondolok, majd jövőre mindig felhoz valaki, ha kezdem az egyetemet?!
Ezen kicsit összekaptunk és meghúztam az autót parkolás közben...
Azóta hallgatom, hogy így minek kellett nekem jogosítvány, járjak biciklivel, vagy taxival, így hiába van kis autóm, azt is ugyanígy összetöröm majd (mintha teljesen tönkrement volna...). Most is mondom, hogy majd este megyek moziba, erre beszól, hogy reméli nem én vezetek, mert akkor már rendelni kell a koporsókat.
De én mondtam, hogy nem szeretnék elmenni értük, ott is mondtam, hogy hazafele legyen más a kormánynál és nem is törtem ripityára az autót, hogy most azt adja elő, hogy nekem kb. a szerencse miatt lett jogsim.
Hogy lépjen túl rajta ha baszogatják vele?
Mond meg a csávónak, hogy kedves nevelőapu miattad lett meghúzva a kocsi, mert rám erőltetted, hogy fáradtan vezessek. De többször ilyen nem fordul elő, mert a kresz szerint csak kipihent állapotban lehet a volán mögé ülni.
ritka egy nagy tahó gyökér a nevelőapád az biztos.
Én is húztam már meg kocsit még 15 éves jogsival is, mert az a kva beton virágláda holttérben volt. És akkor mi van?
Semmi. Tanulsz belőle és kész. Ha meg megint ugat oltsd le, hogy előbb nézze meg a saját kocsiját, vesse össze a saját rutinjával aztán pofázzon.
Nem mindent értek a szövegedben, kérdező.
200 km-re vitték szervizbe az autót? Minek?
Én biztos nem mentem volna értük. Felnőtt emberek, oldják meg a hazajutást. Hazajöhettek volna busszal, vonattal is, vagy mehettek volna két kocsival (ha már otthon ennyi kocsi van).
Azt sem értem, mi az, hogy "mit gondolok, majd jövőre mindig felhoz valaki, ha kezdem az egyetemet". Te is tudsz vonattal/busszal járni, mint a többi egyetemista. De ráadásul neked külön autód van, amivel úgysem mennél egy nap oda-vissza, hanem mondjuk pénteken haza, vasárnap vissza.
Úgy látom, nagyon befolyásolható vagy, és ez nem jó ilyen helyzetben. Az ilyen fiatalokat tudják pl. a haverjaik vezetés közben hülyeségbe belevinni (Miért nem előzöd meg azt az autót? Mért cammogsz, mint egy csiga? Úgyse jön a kanyar mögött senki! Be vagy tojva a rendőröktől, hogy két sör után nem mersz hazavezetni?) Ha már elmentél és jobb meggyőződésed ellenére nem a saját kocsiddal, akkor visszafelé a nevelőapád hőbörgésére vállat vonhattál volna, hogy ez van, te nem fogsz hazafelé vezetni, felőled ott is éjszakázhattok mindannyian.
Amúgy anyukád mit szól ezekhez a beszólásokhoz? Ő nem próbál megvédeni, vagy leállítani a tapló nevelőapádat?
Egyébként - bár én rutinos vezető vagyok - más autójával tudnék úgy vezetni, hogy minden utasom megbánja, amiért engem akart sofőrnek. :DDD
Pl. ahol a mögöttem jövőket nem zavarnám, ott minden lassítást/megállást satufékkel csinálnék. Ha száraz, fagymentes úton megyünk, ide-oda rángatnám a kormányt, nehogy biztonságban érezze magát az utas. Útszéli padkáknak mennék (persze nem 60-nal, de azért érezzék a bent ülők), bőgetném a motort öt-hatezres fordulatszámmal; rendszeresen előbb mozdítanám a sebességváltót, utána nyomnám be a kuplungot, hadd recsegjen; 70-nél visszaerőltetném kettesbe és hirtelen engedném fel a kuplungot, rántson egy jó nagyot stb.
De kezdőnek persze lehet, hogy ezek nem jó tanácsok, nehogy bajt csinálj, mert annyit nem ér a visszavágás öröme. ;-)
"Úgy látom, nagyon befolyásolható vagy, és ez nem jó ilyen helyzetben"
van akinek ezt is meg kell tanulnia, nem csak a vezetést.
ép ezért hasznos ez az eset. így aránylag olcsón megtanulta a kérdező, hogy jobb ha a volánnál ő az úr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!