Teljesen önálló vagyok, mégis gyerekként kezelnek! Mit tehetnék ellene?
20/F
Egyszülős családban élek, van három testvérem. Egy nálam idősebb, s nem hajlandó dolgozni. Ezért nekem kellett elmennem iskola mellett, hétvégi programokat lemondva diákmunkát vállalnom, mert tudom mennyi pénz van a kasszában, mennyi jön be, s mennyi megy ki - rezsi, kaja - kellett egy kis plusz bevétel. Azóta is dolgozom, de még nincs meg az érettségim.
Az a helyzet, hogy tavaly volt az utolsó évem, s felvetettem, hogy magántanuló leszek. Eldöntöttem, felnőtt vagyok és képes vagyok tiszta döntésekre. Iskolába bejártam, de mellette dolgoztam többére hétvégén - de volt mikor hétköznap is. Egyszerűen nem ment semelyik, s gondoltam megoldásként, hogy a napi bejárás helyett +munkát vállalok, mellette osztályzó vizsgákra tanulok. De a bátyám, aki nem csinál semmit évek óta - 25 éves - és anyám nagyon leszólták, megtalálták a GÉPEMEN - amit én vettem magamnak a saját fizetésemből - a magántanulói kérvényt, s törölték. Sokáig piszkáltak vele, mintha gyerek lennék és rossz döntés lenne. Végül az lett belőle, hogy nem tudtam felkészülni érettségire, és ki kellett hagynom egy évet. Miért bánnak velem úgy, mintha gyerek lennék? Alig akarnak elengedni bárhova, s megsértődnek, ha elmegyek. S megjegyzem nem azért lakok itthon, mert nem tudok máshol, hanem azért, mert anyámnak a többiek nem fognak besegíteni, s összeomlik a háztartás. Azt sem tudom, mi lesz ha egyetemre megyek.
Mindig, mindenben dönteni akar a bátyám és anyám helyettem úgy, hogy szerintem képes vagyok kézben tartani az életem. Azt sem tudom mi lesz itthon, ha egyetemre megyek.
Még két példa. Tesóm és anyám is dohányoznak. De ha megtalálnak nálam egy dobozt, amit ÉN veszek, akkor kidobják. Mindig leszidnak miatta. Szülinapomra kaptam egy kis Jägert - kedvencem - és azt is kidobták. A gyerekeknek nem kell inniuk - mondták.
Megpróbáltam megbeszélni anyámmal, de akkor is gyerekként bánt velem. Mit tegyek, hogy ez változzon? Nem csoda, hogy ennyi gyerek otthon él. Ha a szülők nem képesek felnőttként bánni a felnőttel, akkor az gyerek marad... szerintetek csak úgy költözzek el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!