Nevemre vehetem engedély nélkül?
Figyelt kérdés
A helyzet a következő. Terhes vagyok, az apuka lelépett.Azt mondta ,hogy nem akar engem a terhesség alatt támogatni semmivel majd max amit a bíróság megítél mikor megszülök. Nekem meg nem kell egy ilyen apa. Ha egyedül kell megoldanom ,hogy mindene meg legyen a picinek akkor nem gondolom,hogy joga lenne arra,hogy az általam meg küzködött jóból kapjon.Nagyon könnyű úgy szülőnek lenni,hogy semmi felelősséget nem vállal érte. A nevemre szeretném venni hiszen én vagyok az aki teljes felelősséget vállalt érte. Persze ez a mihaszna úgy képzeli,hogy elég volt meg csinálni a gyereket amit nem is akart mert el akart zavarni abortuszra. Milyen lehetősségem van arra,hogy a nevemre vegyem a gyereket abban az esetben ha az " apa " nem akar erről a jogáról lemondani?2016. márc. 8. 09:06
11/12 anonim válasza:
Az apasági nyilatkozat és a gyerek neve két különböző dolog. Ha apasági nyilatkozatot tesz, akkor is megegyezhettek abban, hogy a te nevedet kapja. Ha nem tudtok megállapodni, akkor bíróságra kerülhet a dolog.
12/12 anonim válasza:
Nélküled nem tud apai elismerő nyilatkozatot tenni. Ahhoz mind a ketten kellettek. Ha Te nem mész vele, akkor a szülésnél megadod a Te nevedet a gyereknek és ennyi. A későbbiekben indíthat pert az apaságért de akkor már nem fogja a nevét megkapni ha Te nem akarod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!