Hogy szóljak anyának, hogy szeretnék fogamzásgátlót szedni?
22 vagyok, szóval nem kell hozzá az "engedélye", de szeretném vele megbeszélni, csak nem tudom, hogy fogjak hozzá. Nálunk soha nem volt téma semmi ilyesmi, mikor először megjött, akkor mutatta hogy a szekrényben hol vannak a betétek, egyszer előzmények nélkül megkérdezte, hogy szűz vagyok-e még, mondtam hogy nem, és ennyi, túl volt tárgyalva minden "női téma".
Szóval hogy lehetne ezt szóba hozni?
Egy nyugodt pillanatban leülsz vele beszélni. Megkérdezed, hogy tud-e a családban olyan esetről, hogy valakinek trombózisa volt? Mert szeretnél gyógyszert szedni és nem árt ismerni a családi kórtörténetet.
Esetleg megkérdezheted, hogy ő szedett-e valaha ilyen gyógyszert és volt-e nála valami mellékhatás. Bár garantálni nem lehet, de ha valami volt, az akár nálad is előjöhet. Nálunk pl teljesen bejött, hiába szedtem jóval modernebb meg csúcsszuperebb gyógyszert, ugyanúgy nem bírta a szervezetem. :D
Gondolom tudja, hogy komoly kapcsolatod van, valószínűleg túlteszi magát azon is, hogy még nem lesz nagymama.
A fentiek fontos kérdések, amiatt tényleg jó megemlíteni, plusz ha valami gond lenne, legyen aki odaírja a kórlapodra, hogy mit szedsz. De egyébként nem kell nagy feneket keríteni neki. :)
az én anyukám sem vitte túlzásba a felvilágosítást. még annyit se mondott mint a te anyukád.
ezek után talán joggal nem szóltam neki, amikor először mentem nőgyógyászhoz.
ő volt a felnőtt, neki kellett volna kialakítani olyan viszonyt, hogy ezeket meg tudjátok beszélni. nem a gyerek feladata.
azóta nyilván felnőttél te is. de mivel nem olyan a kapcsolatototok,hogy ezt megbeszéljétek, szerintem ne erőltesd.
22 évesen nyilván tudja,hogy védekezel valahogy.a konkrét módja szerintem nem tartozik rá.
elmész a nődokihoz a barátoddal. kiváltjátok és szeded. ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!