Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Sosincs pénzünk, de apukám...

Sosincs pénzünk, de apukám szerint ennyiből meg kellene tudnunk élni. Szerintetek?

Figyelt kérdés
A szüleim elváltak, én elsős egyetemistaként anyukámmal élek együtt. Anya minimálbér keres, azaz kb. 80 ezer ft-ot kap kézhez. Ehhez ad apukám havi 20 ezer gyerektartást és 5 ezer cafeteriát, plusz az egyetemről szociális támogatásokból én adok anyunak havonta kb. 20 ezret. Tehát kb. 125 ezer ft a bevételünk. Az egyetem mellett én dolgozok valamennyit, amennyit tudok, ebből kijön annyi pénz, hogy anyunak az élelmiszeren (és a közös rezsin) kívül rám nem kell költenie, maximum az egyik bérletembe szokott még adni pár ezer ft-ot, minden mást (ruházkodás, gyógyszerek, szórakozás, tisztálkodási és szépságápolási szerek) magamnak veszek. Hitelünk nincs. A rezsink így télen kb. 45-50 ezer ft körül van, nyáron 20-30. A hónap végén már általában fillérre ki kell számolnia anyunak a pénzünket vagy néha kölcsön is kell kérni. Apu szerint ez érthetetlen, két embernek ennyi pénzből ha nem is nagylábon, de ki kellene jönnie. Szerintetek?
2016. febr. 19. 16:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
76%

Két főre 70-100 ezer az alapkiadásokra valóban elég. Nyilván nem lehet belőle luxusban élni, de az alapokra, főleg hogy neked ez csak a kajapénz, beosztható.

Ha viszont nem érzitek elégnek, akkor lehet kérni a gyerektartás emelését, vagy esetleg anyud kereshetne másik munkát, ha tud. Ennyit biztosan megkap mindenhol, de máshol talán még többet is.

2016. febr. 19. 20:49
 12/15 anonim ***** válasza:
96%
Akik azt írták, hogy ebből még maradnia is kellene, azok mágusok... de komolyan. Kérdező, elképzelni sem tudom, hogy tudtok ennyiből kijönni. Ez nem élet, csak nyomorgás lehet. Mert nekem az nyomor lenne, ha egy joghurt megvételén, vagy egy kiló csirkemell megvételén kellene gondolkodnom. Apád sem százas, ha két embernek szerinte ennyi elég, főleg, hogy egyetemista vagy, akinek gondolom lennének igényei. Szórakozás, ruha, jegyzetek, tisztálkodószerer, ne adj Isten sportolás stb. Sajnálom. Remélem jó szakot választottál és ki tudsz törni a nyomorgásból.
2016. febr. 20. 15:02
 13/15 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólóval. Nem kellene elfelejteni azt sem, hogy nem csak rezsi+kaja, amire költ egy ember... mi van a bérlettel, gyógyszerekkel, ruhával, cipővel, ha elromlik valami, újat kell venni vagy javítani stb... ez a pénz nagyon kevés. Apukád esetleg nem tudna többet adni?
2016. febr. 24. 11:36
 14/15 anonim ***** válasza:

Olvasgassatok ezt:

www.kiszamolo.hu

A vagyakat/igenyeket kell a lehetosegekhez igazitani elsosorban.

2016. febr. 24. 11:47
 15/15 anonim ***** válasza:

Én amióta rosszabbul állunk anyagilag, mindent feljegyzek (szó szerint). Ebből tudom, hogy mi vettem meg pluszba, feleslegesen.

Egy embertől sem lehet elvárni, hogy néha ne csábuljon el egy kávére, egy sütire, esetleg egy ruhára! Anyukádtól sem.

Nálunk két főre a havi kaja ált. 60e Ft, a rezsi ennél sokkal több. Anyukádnak esetleg van-e rendszeresen szedett gyógyszere, kontaktlencséje, szenvedélye (cigi, néha egy-egy lottó), amire nem gondoltok?

Ezen kívül mindig van névnap, szülinap, vendégek jönnek, mi megyünk stb. Szóval, minden emészti a pénzt.

2016. febr. 24. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!