Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit szólnátok az alábbi...

Ti mit szólnátok az alábbi "rendszerhez"?

Figyelt kérdés

Most tekintsünk el attól, hogy a "gyereket" vagy a szülőket támogatjuk.

Az egyik fél megkéri a másikat, hogy havonta utaljon át neki valamennyit (hosszútávon), mert nem bírja a költségeket, a mindennapokat. Ennek az a fő oka, hogy mindenféle felesleges dolgokra költik el, mert minden azonnal kell.

A másik fél hajlandó erre egy kikötéssel: összeírják a fizetését a támogatást-kérőnek és hozzászámolják a havi X ezer forintot. Majd mindenről számlát kér. A csekkeket lefénymásolni/fotózni, a blokkokat is, ha nem kaptak, akkor az összeget felírni egy részletes listával, hogy mit vettek annyiból, dátummal.

Elsődleges cél, hogy ők is lássák mennyi marhaságra folyik el a pénz, a másik, hogy így látva az összegeket felismerik ezt.

Ha nem csinálják meg vagy nagyobb hiányok vannak (pl 10 ezer forint felett) amit nem tudnak elszámolni, akkor megszűnik ez.

Kérdésem: ti mit szólnátok ehhez?

2016. febr. 17. 20:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ez a rendszer kicsit megalázó.
2016. febr. 18. 00:13
 12/19 anonim ***** válasza:
Ilyenrekre amit írsz nem adnék mert tényleg felesleges dolgok.
2016. febr. 18. 04:59
 13/19 anonim ***** válasza:
Igazából, maga az elszámoltatás baromi megalázó. Viszont jelen esetben igazad van, hogy minden hülyeségre nem adsz pénzt. Bár kérdés, hogy még otthon laksz, és be kellene ezzel az összeggel szállni a költségekbe, vagy már beszálltál, és az fölött gondoltál adni, vagy nem laksz velük, csak segíteni akarsz? Szerintem nem mindegy melyik helyzet áll fenn.
2016. febr. 18. 08:32
 14/19 anonim ***** válasza:

Abszolút nem tartom megalázónak. Sőt. Az anyagi segítségen felül te még plusz segítesz, hiszen megtanítod őket beosztani a pénzt.

A 250 ezer pedig bőven elégnek kellene lenni két felnőtt embernek kajára és egyebekre. És mennyit várnak segítségképpen?

2016. febr. 18. 10:01
 15/19 anonim ***** válasza:
91%

Én azért, hogy közeli hozzátartozóm 3 szeletelő gépet vehessen egyszerre, mert egy darab nem elég - egy fillér támogatást nem adnék.

Ellenben ha megszorulnának, és ennivalóra meg tisztálkodó szerekre sem telne, akkor elvinném őket a Tescoba, hogy bevásárolhassanak, és én fizetnék a kasszánál.

2016. febr. 18. 12:00
 16/19 anonim ***** válasza:

Kérdező! Teljesen megértelek.

Amikor látod, hogy emberek képtelenek beosztani a jövedelmüket, akkor valahogyan rá kell vezetni őket erre.

Nálunk a szomszédban van egy család négy kereső felnőttel és két gyerekkel, és a hónap utolsó hetében, már mindet feliratnak, azaz hitelben vásárolnak a helyi kisboltban.

(Ráadásul eléggé igénytelenek, egyszóval "putris" körülmények között laknak.)

A múltkor összeadtam nekik a havi jövedelmüket, és 650ezer Ft jött ki!!

Persze amikor megkapják a fizetést, akkor cigi kartonszám, sör, bor, torta- és rántott húshegyek vannak és még a kutya is azt kap, a hónap végén meg csurgatott leves és zsíros kenyér.

Amikor összeadtam nekik, ők csodálkoztak a legjobban...

2016. febr. 18. 12:18
 17/19 anonim ***** válasza:
Ha én szorulnék segítségre, nekem bőven megérne ennyit. Az sem ártana, ha így megtanulnék gazdálkodni.
2016. febr. 18. 15:42
 18/19 anonim ***** válasza:
Rettenetesen megalázó, biztosan nem fogadnám el.
2016. febr. 18. 19:33
 19/19 anonim ***** válasza:

Nyitókérdésre:

Én nem így segíteném őket, hanem mondjuk elkérném a víz-, gáz-, villanycsekket és helyettük én fizetném be. Akkor legalább biztos, hogy ez be van fizetve.

Kérdező 6-os hozzászólására:

Ekkora jövedelemnél semmiféle módon egy fillérrel sem segíteném őket.

Többen írták, hogy a kérdező által vázolt módszer megalázó. Ha ő mégis ezt szeretné, és szülei szintén megalázónak éreznék, akkor azt tanácsolom, válaszolja ezt: "Ha így nem kell a pénz, én nem erőltetem."

Más: Mondjuk a gyorshajtási bírság miatt nem ítélném el szüleidet. Általában elég szemét helyeken szoktak traffipaxozni: vagy ott, ahol tök biztonságos lenne a nagyobb sebességet engedélyezni (mondjuk 50 helyett 70-et), vagy ott, ahol az adott helyzetben indokolatlan egy sebességkorlátozó tábla (pl. 30-as tábla egy iskola közelében - de akkor traffiznak, amikor már rég hazament minden iskolás, a tábla viszont éjjel-nappal érvényes).

2016. febr. 19. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!