Van egy 15 éves lányom akivel gondjaim vannak egy fiúval kapcsolatban. Meg tilthatom e neki, hogy együtt legyenek és felügyelhetem e pl a facebookjat? Meddig mehetek el a védelmében ha úgy gondolom nem jó felé halad a dolog?
Mivel ő egy gyerek és te vagy az anyja szerintem természetes, hogy felügyelni akarod. Ez a dolgod szülőként.
Persze inkább okosan, nem veszekedve, nem tiltva. Mert akkor csak még jobban fog lázadni.
Az is számít, hogy mi a gond a fiúval? Nem mindegy, hogy csak neked nem szimpatikus vagy mondjuk 30 éves vagy drogos.
Nyilván egy 15 éves nem akkor megy és nem oda, ahova ő szeretne, szóval valamilyen módon lehet szabályozni, hogy mikor, kivel találkozhat.
Kérdező, ez attól függ, mik a további terveid... ha azt szeretnéd, hogy legyen, aki 20 év múlva is rád nyitja az ajtót, akkor mondd el a véleményed, mondd el az érveid, de ne tilts és ne ellenőrizgess...
Ha mindez nem számít, akkor nyugodtan megpróbálhatod - legfeljebb a lányod profi hazudozó lesz pár hónapon belül...
Teljes mértékben megértelek hogy félted a lányodat és nagyon aggódsz érte, teljesen érthető hogy mindent megtennél a dolgok érdekében, csak ezzel az a probléma hogy ebből a legrosszabb is kisülhet.
A probléma ott kezdődik ha tiltod akkor titokban akkor is mindent megtehet hogy találkozzon a fiúval és akár el is szökhet otthonról meg hazudozhat, gondolom ezt a verziót nem szeretnéd.
Én minden erővel a szép szóval próbálnám meggyőzni őt a dolgokról.
"Tudomásomra jutott, hogy egy családban a két szülő nem tud helyesen írni, szóljak a családsegítőknek? Elvehetik a gyereküket ? Mennyi letöltendő börtön büntetést kapnak a rossz vessző használatért?"
Ha - és ez valószínű - ez értékelhetetlen szellemi képességekkel párosul, akkor igen, elvehetik őket.
Óvatosan ...a lányoddal a viszony nagyon meg tud romlani így .
Ahhoz viszont hogy jobban átláthassuk a problémát , valóban közölhetnél kicsit több infót, ezáltal megkonnyitened a válaszadók dolgát is , mert így csak találgatunk...
Én nem török pálcát feletted, a lanyod épp lázadó , befolyásolható korszakát él
i ,elhiszem hogy aggódsz ,amennyiben valóban jogos és megalapozott az ellenszenved a fiú ellen ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!