Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Komolyan mi a véleményetek az...

Komolyan mi a véleményetek az ilyen szülői magatartásokról?

Figyelt kérdés

A gyerek hazavisz elégtelen osztályzatot, a szülő kiakad, ordítozik, verekszik stb. Ilyenkor igazából mi a bajuk a szülőknek, a fiatalnak kéne eldöntenie saját magának, hogy mit akar, lehe hogy ő nem akar főiskolára menni, inkább szakmát, vagy simán érettségit. Késöbb talán ha nem tud elhelyezkedni, magától vág neki a tanulásnak.

Sok esetben az a probléma, hogy a gyerek kényszernek érzi ezt az egészet, szóval nem tudja igazából miért tanul, csak a szüleinek akar megfelelni.

A másik a túlzott szülői féltés: nem engedik el, hogy egyedül elbuszozzon a szomszéd faluba 13 évesen. Volt egy barátom, akit az anyja nem akart elengedni velünk vonattal a szomszéd városba, nekünk meg se kellett kérdezni.

16 évesen nem engedik el a gyereket szórakozni a haverjaival hétvégén.

Vagy megfenyegetik ha hármasnál rosszabb jegyet hozol haza nem mehetsz moziba Janival.

Ezekből az következik, hogy ellenségként fog tekinteni a szüleire, semmi gondját nem mondja el, ha esetleg szar helyzetbe kerül.

Akiket a szülei nagyon óvnak mindentől gyakrabban elzüllenek és próbálnak ki durva dolgokat a hátuk mögött. Sárga földig isszák magukat, drogoznak, durván kiütik magukat, összefekszenek fűvel-fával sok ilyen van.

Sokan azt se engedik, hogy a lányuk pasija náluk aludjon, vagy egy szobába legyenek éjszaka. Úgyis keményen kufircolni fognak max nem ott.

Némelyik szülőnél elszakad a cérna, ha a poronty ellenőrzőjébe bekerül egy karó, holott az átlagja 4 fölött van és leadja a szokásos dumát, erőszakot.

Itt gyakorikérdéseken is rengeteg facepalm kérdést látok szülőktől, gyerekektől egyaránt:

Szerencsétlen kamaszlányt nem engedik el szilveszterkor.

Rossz jegyet kapott, fél a megrovástól.

"Ti mivel büntetnétek meg a fiatokat? "

Nem engednek el sehova.

Piásüveget találtam a lányomnál.

Stb.

2016. febr. 13. 13:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Engem mindig keményen megbüntetnek a rossz jegyért (3-as már rossznak számít), nadrágszíjjal vagy pálcával vernek meg, meg más rosszaságokért is kapok. De ezt azért nem úgy élem meg hogy most akkor a szüleim az ellenségeim, csak tudom hogy szigorúak, de jót akarnak nekem.

16 F

2016. febr. 13. 21:34
 12/17 anonim ***** válasza:

Sokan írták már sok kérdésben, hogy egy kamaszt el kell engedi bulizni, mert különben kiközösítik, lemarad szociálisan, nem ismeri meg az alkoholt és egyéb baromságok.

Igazából csak 20 év felett fogod megérteni szerintem, amikor majd összeülsz egy értelmes társasággal egy kulturált helyen, hogy ez a fenti állítás mekkora ökörség. Látni fogod majd, ahogy a kamasz GYEREKEK belibbennek komoly arccal, és minden percben keményen ügyelnek arra, hogy ők most felnőttnek mutassák magukat. A lányok agyon sminkelve, mert a legtöbb még nem is tudja, hogyan kell ízléses sminket készíteni. A felnőttség mértékét a cipő sarkának magassága, a körmök hossza, és az elfogyasztott alkohol mennyisége jelzi számukra. (Szoktam látni, hogy már a pultos csaj van zavarban tőlük és azzal küzd, hogy visszafojtsa a röhögést.) Mindezzel még úgy vagyok, hogy pusztán nevetséges, de számomra nem kellemetlen.

A rosszabbik eset viszont az, amikor annyira teszik az agyukat, hogy már zavarnak másokat. Hidd el, hogy amikor még fiatal vagy, de már dolgozol, vagy éppen még egy kemény egyetemen tanulsz, te sem arra leszel kíváncsi, ahogy két 16 éves ordítozva szakít egymással a ti asztalotok mellett. Örülni fogsz, hogy láthatod a barátaidat és te fogod majd azt mondani, hogy minek kell egy kamasznak tíz után még kint lenni, amikor másnap iskola. Akkor majd emlékezz erre a kérdésedre és az áldott jó szüleidre, akik arra nevelnek, hogy korodhoz illően viselkedj.

2016. febr. 13. 22:00
 13/17 A kérdező kommentje:

Pálcával, nadrágszíjjal vernek? Te jó isten, ez ilyen rutinszerű?

Hazamész, anyu kettest kaptam, előveszi a pálcát, apuka le a nadrágszíjjat lefektetnek gatya letol és elfenekelnek.

Furcsa, hogy 16 évesen hagyod na mind1 nem rám tartozik.

Soha nem fogom megérteni mire jó a bántalmazás.

2016. febr. 14. 02:33
 14/17 anonim ***** válasza:

Az én szüleim elég "érdekesek" ebből a szempontból.

Anyám általában leszarja, mit csinálok, néha pedig rájön az öt perc, és beleköt az egyetlen kettesembe és a 2 db igazolatlanomba. Mindezt úgy, hogy neki kettesekkel van teli a gimis bizonyítványa, és majdnem megbukott a sok hiányzás és igazolatlan miatt. Én tudom, hogy magamnak tanulok, nem neki vagy másnak, vannak céljaim, ami nem csak érettségi, hogy aztán takarítsak, mint ő. Csak azt szeretném tőle, hogy ne kössön bele ilyenekbe, hogy néha nem megyek be tesi vagy rajz órára, mert olyankor van lehetőségem 5 órától többet aludni. Mostanában elég jól teljesítek, naivan dicséretet vártam, de csak a lecseszést kapom. Szerintem jogos, hogy elvárom, hogy legalább ne akadályozzon.

A bulizásról meg annyit, hogyha közlöm vele, hogy bulizni megyek, annyit nyög ki, hogy jó. Ez sem jobb, ha rajta múlna, nyugodtan megerőszakolhatnának vagy valami ilyesmi.

Apukám nem szól bele ilyenekbe, ha bulizni megyek, értem jön (nem élünk együtt).

Így igyekszem elérni a céljaimat egyedül, a bulizást pedig már meguntam, nem már annyit, mint régen.

Jaaa pasit még nem vittem haza, nem is volt még barátom. Ebből a szempontból anyukám elég jó szülő, mindig igyekszik úgy intézni a dolgokat, hogy adott esetben megbeszéljek vele mindent, nem prűd (lehet ez az általános, a barátnőim anyukái nem ilyenek). Csak hát a fentebbi dolgok miatt nem tekintek rá úgy, ahogy ő azt szeretné.

2016. febr. 14. 08:23
 15/17 anonim ***** válasza:

Kérdező amiket ide leírtál elméletben nagyon jól hangzanak épp csak gyakorlatban semmi értelmük. Egy gyerek épp attól gyerek, hogy egyengetni kell az útját, nevelni kell, mert bár ő már önmagát nagynak hiszi valójában gőze nincs a világról, és nem tud felelős döntéseket hozni.

Értesse meg vele az ember hogy magának tanul és kész? Mintha ez ennyire egyszerű lenne. egy kiskamasz akinek tombolnak a hormonjai és sok esetben utálja az egész világot, nem fog neked nagy karriertervekkel előállni és önmagának tanulva mintagyerek lenni. Persze ezzel nem azt akarom mondani hogy nincsenek jól tanuló gyerekek, de hogy szülő felügyelet nélkül nem olyan eredményeket produkálnának amilyet az is biztos. Azt gondolod ez csak 2 mondat megmagyarázás és kész de azért ennél komplikáltabb a dolog.

Amit a marihuánáról irtál azt remélem te sem gondoltad komolyan. Mi az hogy nem olyan vészes? Igen a függők is minden bizonnyal így kezdték, aztán meg lehet nézni őket. A drog nem játék, nem tudom miért kéne félvállról venni.

Az alkohol dettó. Egy tizenéves gyerek szervezetének semmi szüksége arra hogy szombat éjjelenkét hányásra igya magát, mert majd úgyis rájön arra hogy de rossz. Persze mert az már csak úgy megy hogy egy ilyen kamasz 1szer hányt és többet rá se néz a piára...Meg őszintén az ő korában minek? Mi szüksége rá?

Cigi..Oké mindenki kipróbálja valóban nem hal bele, de aki már 15 évesen függő és a szülei finanszirozzák neki a drága cigit arról megint lehetne vitázni mennyire jól is van így.

Nem azt mondom hogy tiltani kell mindentől és mindenkitől, persze szocializálódjon a gyerek, de igenis kellenek korlátok, és mivel a szülő a felnőtt aki képes felnőtt döntéseket hozni igen is ő fogja meghozni ezeket a korlátokat. Nem véletlenül lett szülő. Ha pedig valamikor azt mondja hogy ezt most nem teheted vagy nem mehetsz akkor annak valószinüleg van oka. Aki mindig mindent ráhagy a gyerekére mitől jobb? Meg lehet majd nézni hol tart egy ilyen gyerek kb 18 évesen és hol tart egy olyan gyerek akire odafigyeltek és nevelték.

2016. febr. 14. 12:12
 16/17 A kérdező kommentje:

Igaz előző, viszont vannak olan szülők, akik a munkahelyi stresszt vezetik le a gyerekükön nem egyengetni akarják.

Rossz kedve van: ordítozik

Jó kedve van: jólvan fiam, nembaj

Sokan nem ismerik el, hogy a fiatalnak lehetnek komoly problémái, legalábbis ő annak érzi.

A gyerek akkor is elzüllik, ha szigorún fogják, vagy amint betölti a 18-at végre nagykorú szülői beleegyezés nélkül mehet bárhova, egybesűríti azt ami kamaszkorából kimaradt pia, buli stb.

Ez már személyiség kérdése.

2016. febr. 14. 13:20
 17/17 A kérdező kommentje:

Ja és mégvalami.

Vegyünk például két szülőt aki mittudoménmilyen egyetemre járt, tanárok, jogászok és a gyerektől is elvárják mindezt, holott a csemetének tele van a töke az egésszel, ő szakmát akar tanulni, vagy átlagos akar lenni.

Azért hajtja magát, hogy a szülei elégedettel legyenek.

Bekerül egyetemre és az első vizsgán elbukik, mert nincs motivációja, tanulni se bír, hiszen a magolás már nem elég, nincs meg a képessége.

A szülő hiába hajtja, ha a gyerek nem szereti, mást akar akkor hiába.

2016. febr. 14. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!