Apám nem tudja elfogadni a vőlegényem foglalkozását, mit tennétek?
Júniusban lesz az esküvőnk. De én már közel állok,hogy ne hívjam el az esküvőnkre,mert nem akarom hogy elrontsa a pikírt,alázó megjegyzéseivel.
Könyvelő a vőlegényem egyébként. Rendes,becsületes ember. De ő azt akarja minimum agysebész legyen!
Ma tett egy nagyon bántó megjegyzést,hogy "ok eljövök az esküvőtökre,még nászajándékot is viszek! (pfff....milyen gáláns!),de utána hanyagoljuk a találkozásokat. Ezt igy. Mert "csak" könyvelő. Akkor inkább ne jöjjön az esküvőre sem,nincs szükség arra,hogy elrontsa mindenki hangulatát,meg nekem életem nagy napját...
Huuuuha... hat en is csak egy konyvelo vagyok, de szinte biztos vagyok benne, hogy vagyok apukad szintjen fizetesben, intelligenciaban pedig ezek alapjan jocskan tulszarnyalom... az en anyukam tanar, apukam villqmosmernok, a parom pedig pincer-szakacs. Soha egy rossz szot nem szoltak ra, nem is ertem mi okuk lenne ra.
En egyebkent a te helyedben nem hivnam meg ot. Es barmilyen beszolasbal bevedenem a parom...nem is ertelek, hogy hoyan hagyhatod hogy ilyeneket mondjon a leendo ferjedre...
Kedves kérdező!
Apukád mit szólna, ha egy "társadalmilag magasabb fokon" álló ember, meg pont vele nem állna szóba??
Nálunk pl. mindenkinek igen komoly művészeti végzettsége van a családban,
mégis szóba állunk "még mérnökökkel" is.
:)
/Pedig a megszólítás: művész úr./
25-ös: az apja nemigen kerülhet ilyen szituációba, szerintem az ő szemében egy mérnök simán magasabb rendű, mint egy művész úr, és én úgy érzem, mások szemében is ez az általános.
(ez nem személyes véleményem, mert szerintem semmi értelme nincs a sorrendeknek, csak így vettem észre.)
"Mérnöki diplomája manapság tulajdonképpen bárkinek lehet, de ács vagy kőműves szakmához a legtöbb embernek nem lenne ügyessége."
Köhöm... na jó, ezen jót röhögtem :D Igen, ma sokkal könnyebb a felsőoktatás elérhetőségének kiszélesedése miatt mérnökké válni mint mondjuk 40 éve, de azért még mindig fényévekkel könnyebb út a kőművesség mint egy mérnöki :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!