Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám nem tudja elfogadni a...

Apám nem tudja elfogadni a vőlegényem foglalkozását, mit tennétek?

Figyelt kérdés

Júniusban lesz az esküvőnk. De én már közel állok,hogy ne hívjam el az esküvőnkre,mert nem akarom hogy elrontsa a pikírt,alázó megjegyzéseivel.

Könyvelő a vőlegényem egyébként. Rendes,becsületes ember. De ő azt akarja minimum agysebész legyen!

Ma tett egy nagyon bántó megjegyzést,hogy "ok eljövök az esküvőtökre,még nászajándékot is viszek! (pfff....milyen gáláns!),de utána hanyagoljuk a találkozásokat. Ezt igy. Mert "csak" könyvelő. Akkor inkább ne jöjjön az esküvőre sem,nincs szükség arra,hogy elrontsa mindenki hangulatát,meg nekem életem nagy napját...

2016. febr. 5. 14:44
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
67%
Furcsa apukád van. A szüleim jogászok, én is az vagyok, a férjem "csak" bölcsész (bár teljesen más területen dolgozik), de például apukám úgy szereti, mintha a fia lenne.
2016. febr. 5. 16:35
 22/40 anonim ***** válasza:
84%
Csak én nem értem, mi a baj azzal, ha könyvelő? Értelmiségi szakma és igencsak jól is lehet vele keresni (persze lehet sz..rul is, de ez mindennel így van). Ez így tök alaptalan félelem a részéről. Nem mintha olyan sok köze lenne hozzá, hogy mi a férjed, de mégiscsak fura ez, hogy egy könyvelőnél baja van, akkor mit szólna ha kőműves lenne vagy gázszerelő?
2016. febr. 5. 17:04
 23/40 anonim ***** válasza:
30%
Mondd meg neki, ok papa te mérnök vagy ő meg csak könyvelő, de neki kétszer akkora a farka. Van akinek ez a presztizs, van akinek az.
2016. febr. 5. 18:47
 24/40 anonim ***** válasza:
32%

Huuuuha... hat en is csak egy konyvelo vagyok, de szinte biztos vagyok benne, hogy vagyok apukad szintjen fizetesben, intelligenciaban pedig ezek alapjan jocskan tulszarnyalom... az en anyukam tanar, apukam villqmosmernok, a parom pedig pincer-szakacs. Soha egy rossz szot nem szoltak ra, nem is ertem mi okuk lenne ra.

En egyebkent a te helyedben nem hivnam meg ot. Es barmilyen beszolasbal bevedenem a parom...nem is ertelek, hogy hoyan hagyhatod hogy ilyeneket mondjon a leendo ferjedre...

2016. febr. 5. 18:54
 25/40 anonim ***** válasza:
41%

Kedves kérdező!

Apukád mit szólna, ha egy "társadalmilag magasabb fokon" álló ember, meg pont vele nem állna szóba??

Nálunk pl. mindenkinek igen komoly művészeti végzettsége van a családban,

mégis szóba állunk "még mérnökökkel" is.

:)

/Pedig a megszólítás: művész úr./

2016. febr. 5. 20:34
 26/40 anonim ***** válasza:
63%
Apád nem szegény családból származik véletlenül? Akkor szokott az embernek ilyen kisebbrendűségi érzése lenni, aminek fő jele, hogy folyamatosan éreztetnie kell (másokkal is, de főleg saját magával), hogy elért valamit. Van ilyen ismerősöm, egy csaj, akinek a facebookja kb. Gucci és Ray Ban-reklám, róla is ez látszik.
2016. febr. 5. 20:47
 27/40 anonim ***** válasza:
70%

25-ös: az apja nemigen kerülhet ilyen szituációba, szerintem az ő szemében egy mérnök simán magasabb rendű, mint egy művész úr, és én úgy érzem, mások szemében is ez az általános.

(ez nem személyes véleményem, mert szerintem semmi értelme nincs a sorrendeknek, csak így vettem észre.)

2016. febr. 5. 20:49
 28/40 Szaniszlo Ferenc ***** válasza:
32%
Ismertem én is ilyen embert, akit baráti társaságban idegeneknek is úgy mutattak be, hogy: "az igazgató úr". Totálisan irreveláns, hogy valakinek mi a titulusa, mi a szakmája. Mérnöki diplomája manapság tulajdonképpen bárkinek lehet, de ács vagy kőműves szakmához a legtöbb embernek nem lenne ügyessége. A másik dolog, hogy mi lenne a világgal, ha mindenki mérnök és agysebész akarna lenni? Ki végezné el a fizikai melót?
2016. febr. 5. 21:48
 29/40 Szaniszlo Ferenc ***** válasza:
94%
Szerintem apukád abban a képzeletbeli kicsavart társadalmi körben érzi magát, amit a Szomszédok-ban ábrázoltak. A szereplők 90%-a főorvos, művész, légikísérő, operaénekes, főmérnök.
2016. febr. 5. 21:52
 30/40 anonim ***** válasza:
82%

"Mérnöki diplomája manapság tulajdonképpen bárkinek lehet, de ács vagy kőműves szakmához a legtöbb embernek nem lenne ügyessége."

Köhöm... na jó, ezen jót röhögtem :D Igen, ma sokkal könnyebb a felsőoktatás elérhetőségének kiszélesedése miatt mérnökké válni mint mondjuk 40 éve, de azért még mindig fényévekkel könnyebb út a kőművesség mint egy mérnöki :D

2016. febr. 5. 22:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!