Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tudom, hogy nem szólhatok...

Tudom, hogy nem szólhatok bele, de lehet, hogy tönkremegy az élete. Mit lehet csinálni? A férjemnek vagy nekem van igaza?

Figyelt kérdés

Fiam érettségi után, 18 évesen kiment Ausztriába tanulni (másfél éve). Ott egy lakóközösségbe költözött, összesen 5-en laktak együtt egy lakásban, különböző korúak. Az egyik nővel szorosabb barátságot alakított ki, csak ő volt rajta kívül magyar, fél év alatt egymásba szerettek, a nő talált egy jól fizető állást, és különköltöztek egy másik albérletbe, ahol már csak ők 2-en éltek. Velünk telefonon és facebookon tartotta a kapcsolatot, hazautazni nem akart, beszámolt mindenről, ami történt, a hölgyről is elmondott mindent, bár soha nem láttuk, facebookon se volt fenn.

Aztán a születésnapjára hazajött idén januárban 1 hétre, elhozta a hölgyet is. Mi mindvégig azt hittük, hogy mindent tudunk, amit kell a gyerekünkről és erről a hölgyről is. Mikor hazajöttek, kiderült, hogy ez sajnos nem így van. Mikor megjöttek 5-én, és megláttuk őket, én majdnem elájultam. A "lány", akiről a gyerek beszélt, annyi idősnek nézett ki, mint én, mikor rákérdeztem, mondta, hogy 42 éves. A fiam 20. De a legelső, amit észrevettem és még jobban sokkolt az, hogy terhes is, jó nagy hasa volt, mondták, hogy 7 és fél hónapos. Ebből a hazalátogatásból egy nagy veszekedés lett, pontosabban csak én veszekedtem, ők csak magyarázkodtak, hogy mennyire szeretik egymást. Később ezt megbántam, elnézést kértem tőlük, de nagyon ideges voltam, sírtam is, mert szerintem tönkretette az egész életét. Egy lassan öregedő korba lépő nővel mit fog kezdeni 20 évesen egy gyerekkel együtt? A férjem csak gratulált nekik a kapcsolatukhoz, a babához, meg "milyen gyönyörű, gondoskodó nő", kérdezgette, hogy mikor házasodnak össze. Szerinte ez a kapcsolat jó, mert az a nő egy biztos támasz lehet az amúgy is önállótlan gyerekünknek, és örül, hogy ennyire boldognak még soha nem látta. Én meg ennek csak a rossz következményeit látom. Mi lesz ebből? A gyereknek teljesen elment az esze, ő meg csak azt tudja mondani, hogy mennyire szereti a párját, és boldog, hogy apa lehet. Én elnézést kértem tőle, mert ha ő ennek örül, annak én is tudok, de félek ettől. Valójában nem a születésnapja miatt jöttek haza, hanem mert közölni akarták ezt az egészet, utána hazamentek, azt se mondták meg, hogy tervezik az életüket.

2016. febr. 3. 21:26
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
30%
Basszus, engem az ilyen történetek riasztanak el attól hogy valaha is gyerekem legyen. Beleölsz 18 évet az életedből és csak addig viszi az életben hogy felcsinál egy nagyit.
2016. febr. 3. 22:28
 12/32 anonim ***** válasza:
85%

Ez már megtörtént, most egyelõre követned kell a fiad életét,hogy hogyan fog alakulni.Akkor a fiad még nem dolgozik?

Nagy hibát követnél el, ha levelet irnál a nõnek, a fiadat igy el is veszitheted,hogy nem fog hozzád szólni.

2016. febr. 3. 22:30
 13/32 anonim ***** válasza:
90%
Ha a 40-es vén kecskéknek lehet húszéves baràtnőjük,akkor fordìtva is megtörténhet ugyanez,még akkor is ha ez sokaknak nem tetszik.
2016. febr. 3. 22:40
 14/32 anonim ***** válasza:
54%
13#, ha a 20 éves lányomnak 40-es pasija lenne akkor is ugyanúgy éreznék mint a kérdéses esetben az fiú anyja.
2016. febr. 3. 22:42
 15/32 anonim ***** válasza:
81%
Halálkomolyan nem értem, mit számít a nő kora? Mivel lenne jobb, ha egy 18 éves lányt ejtett volna teherbe és készülne elvenni? Akkor még aggódhatnál azon is, hogy mindkettő éretlen, egyik sem dolgozik, egyik sem tud még egy levest sem főzni... el fognak válni 10 éven belül, az valószínű, de ugyanilyen valószínű, hogy vele egykorúval sem maradna együtt annál tovább.
2016. febr. 3. 22:44
 16/32 anonim ***** válasza:
93%
A férjednek van igaza. Ennek az állandó parázásnak a szülő részéről semmi értelme nincs, főleg úgy, hogy már megvan a gyerek is. A nő meg annyi idős amennyi, ez van. Ha nem fogadod el, azt úgyis észre lehet rajtad venni és csak saját magadat hozod rosszabb helyzetbe, nem akarnak veled majd találkozni, stb. Nagy valószínűséggel majd szétmennek és akkor lesz a fiadnak egy gyereke, nem akkora tragédia, gondolom nem véletlen, hogy nem lettél beavatva ebbe a kapcsolatba az elejétől kezdve, valószínűleg korábban is túlaggódó anya voltál, a gyereked pedig ezt így reagálta le.
2016. febr. 3. 23:10
 17/32 anonim ***** válasza:
56%

Utolsó, szóval ha elmegy a fia külföldre, majd derült égből megjelenik egy anyja korabeli nővel, aki 7 hónapos terhes és ezt a fiú anyja szóváteszi az "túlaggódás".. :D :D

Nektek úgy látszik minden mindegy lenne, igazából egy racka juh is lehetne a párja, hiszen "majd kiszeret belőle". :D

2016. febr. 3. 23:25
 18/32 anonim ***** válasza:
86%

Pont a reakciód miatt titkolta el. Te szívesen elmondasz valakinek egy ilyen dolgoz, ha tudod, hogy így fog rá elsőnek reagálni, mint ahogy te is tetted?

Csak kicsit képzeld bele magad a jelenlegi helyzetébe.

Születik egy gyermeke, boldog, ha akarná, se tudná ezt visszacsinálni.

Ahelyett, hogy veszekszel vele, támogasd őt, mert ki fog zárni az életéből és nem fogod látni az unokád, csak 6 évente egyszer. A férjed reakciója volt helyes, mert mást már nem tehetsz, tökmind1, kinek van igaza és hogy kellett volna, ez már nem számít.

Nem mondták meg, hogy tervezik a jövőt, mert látták a reakciódat és menekültek, ők tökéletesen ellesznek nélküled is a jövőben, kérdés, hogy te ezt akarod e.

2016. febr. 3. 23:34
 19/32 acelsziv ***** válasza:
48%

Pfff mennyi kretén van itt. Élükön a kérdezővel.

Te egy eszméletlenül erőszakos és házsártos banya lehetsz. Nem csoda, ha a fiad külföldre menekült előled és nem számolt be az életéről. Ezzel a nyomorült és nevetségesen szánalmas rikácsolásoddal csak azt éred el, hogy se fiad se unokád nem lesz, mert úgy fog kirúgni az életéből téged, mint a huzat.

Semmi jogod nincs beleszólni az életébe. Felnőtt ember. Azzal van akivel akar, annak csinál gyereket akinek akar.

Azt pedig, hogy elcseszte -e az életét nem te döntöd el, hanem az idő.

2016. febr. 3. 23:59
 20/32 anonim ***** válasza:
73%
Anyakomplexusa van a csodás nevelésed miatt. Nem véletlenül nem avatott be a dolgaiba, sejtette, hogy pampogni fogsz. Rossz anya vagy, a férjed jó apa. Üdv.
2016. febr. 4. 02:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!