Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan beszéljem rá anyát?

Hogyan beszéljem rá anyát?

Figyelt kérdés
Kaptam egy lehetőséget arra, hogy csatlakozzak egy " életmód-váltó" programba. Azt, hogy menni akarok edzeni tudja, ahogy azt is, hogy nagyon szeretnék fogyni. Ráadásul ez a lehetőség most nagyon jó árban is van, és tudom, hogy lenne erőm és motivációm végigcsinálni (arról, hogy mi ez a motiváció, anyának nem tudok beszélni). Amikor mondtam neki, azt mondta,oké, menjek, de ő kifizetni nem fogja, mert szerinte ez nem szükséges és úgysem csinálnám végig. Megtakarított pénzem nincs, mástól nem tudok most kérni, szóval muszáj lenne őt rábeszélni.

2016. jan. 30. 11:57
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Anyagilag beleféne, ezzel tisztában vagyok, sokkal lényegtelenebb dolgokra költjük el ennek a pénznek a sokszorosát általában. Itthon edzeni nem a felszerelés hiánya miatt nem tudok, azt meg lehetne oldani. A baj, hogy egyedül szinte sosem vagyok itthon, ha meg rájönnek, hogy épp edzek, megy a röhögés rajtam, meg a bszogatásom - erre meg nem vagyok kíváncsi.
2016. jan. 30. 12:41
 12/16 A kérdező kommentje:
Utolsó: Hidd el, nem 1-1 napot dolgoznék csak nagyon szívesen, de nálunk az a rendszer, hogy én vigyázok a testvéreimre (hétvégén,szünetekben, mindig), mert "minek idegeskedjünk azon, hogy mi legyen velük"
2016. jan. 30. 12:50
 13/16 anonim ***** válasza:
71%

"hogy épp edzek, megy a röhögés rajtam, meg a bszogatásom "

Na ez a gond, hogy nem tisztelik, hogy tenni akarsz valamit. És ha kinevetnek, akkor támogatni sem fognak. Nagyon sajnálom, valószínűleg több gond is van nálatok. próbálj meg beszélni a szüleiddel, és talán (?) megértik, hogy ez neked fontos. Ne az anyagi részéről beszélj, hanem, hogy miért szeretnél változtatni. Ne a pénztárcájukra, hanem a lelkükre hass. Talán sikerül, drukkolok.

2016. jan. 30. 12:56
 14/16 anonim ***** válasza:

Korábban írtad, hogy a családi költségvetésetekbe beleférne. Ez esetben simán mondd meg anyukádnak, hogy azért akarsz a programban részt venni, mert úgy érzed neked csak úgy megy a sport, ha noszogatnak. A célod pedig az hogy csinos akarsz lenni, mert így tudod jobban élvezni a fiatalságod.

Persze cserébe meg más területen kérjél kevesebbet (pl. olcsóbb elektronikus kütyük, kevesebb ruha...) vagy pedig jobban járulj hozzá a házi munkákhoz.

2016. jan. 30. 13:21
 15/16 anonim ***** válasza:

1. Mennyi lenne, amit fizetni kell, konkrét összeget írj!

2. Mennyi a családi jövedelem és mennyi a fix költség (rezsi, kaja, stb)

3. Milyen - szerinted fölösleges - dolgokra adnak ki több pénzt?

Ugyanis a legtöbb esetben kiderül(ne), hogy a tini szerint rengeteg a 200 ezer Ft-os jövedelem, miközben a törltesztés, rezsi, kaja, iskolai költségek, st böven 150 fölött van - és ami szerinte fölösleges kiadás, az a sz´mláok befizetése.

2016. jan. 30. 13:48
 16/16 A kérdező kommentje:
600E körül van a bevétel, ebből úgy általában 300körül fogy fixen. Ez egy 20.000 Ft-os tétel lenne. Azzal tisztában vagyok, hogy ez azért nem kevés pénz(nem mindig éltünk ilyen jól, szóval tudom,mennyit ér a pénz) de mondjuk érdekes módon a tesóm 100-ért kapott meg egy olyan játékot múlt hónapban, amivel már a megvételkor tudták, hogy nem fog játszani, csak hisztizik érte.
2016. jan. 31. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!