Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az ciki, ha a pénz miatt nem...

Az ciki, ha a pénz miatt nem látogatnak?

Figyelt kérdés

"Nem tudunk meglátogatni, mert nincs pénzünk." (Havonta többször elhangzik.)

Én felnőtt vagyok, albérletben élek. Tárgyi javak: 0. És nem, nem keresek fényesen.

Szüleim: saját kertes ház, autó, mindez a nagyszülői örökségből. Rendszeres szektába járás, befizetési kötelezettséggel.

Egyébként jöttek látogatni rendszeresen évekig - amíg fizettem a benzinjüket. Mióta nem teszem, azóta csak én megyek. Ez persze nem volt így kimondva, hogy csak akkor megyünk, ha fizeted a benzint. Csak mindig azt hajtogatták, nincs pénz, nincs pénz. Mióta nem adok, azóta "sincs pénz", de érdekes módon azt látom, hogy mindenre van, amire eddig volt (a szektára is, havi 20 000 körül kell elképzelni), csak arra nem, hogy eljöjjenek meglátogatni.

Kommunikáció kizárva. Általában nem értik, amit mondok, plusz ne szóljak bele, mire költenek, (ők bele szoktak, de most már ezzel vágok vissza én is), és amúgy is túlérzékeny vagyok, és ők nem rossz szülők, mert nem voltak alkoholisták és nem vertek. Szóval igen, említettem már a dolgot sokszor, mielőtt ide írtam, de nulla eredmény.

Most akkor mit csináljak?... Meddig fog ez a kapcsolat fennmaradni? Én elmenjek látogatni ezek után?

2016. jan. 29. 13:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy ezek a szekták, avagy nem hagyományos egyházak azt sulykolják az emberbe, hogy az ő nézeteik a jók és mindenki más csak el akarja téríteni őket a helyes útról. Onnantól kezdve, hogy agymosottak lettek, hiába magyarázol nekik, sosem fogod tudni őket ép ésszel meggyőzni. Brutál jó technikájuk van és épeszű, okos, intelligens, kulturált embereket is képesek beszippantani, akikről amúgy sosem gondoltad volna, hogy valaha is ránéznének egy ilyenre egyáltalán.

Én azt javaslom, hogy tűrj. Menjél te, amikor kedved van és kérdezd meg sokszor, hogy meglátogatnak-e, mondd el nekik, hogy rosszul esik, hogy mindig nemet mondanak. Talán cikinek érzik majd ezredszerre is nemet mondani a pénzre hivatkozva.

Nem veszekednék velük, mert szélmalomharc sajnos. Csak magadat idegesíted, de eredménye úgysem lesz.

2016. jan. 29. 16:30
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
hányadszor teszed fel ezt a kérdést fogad el felnött vagy nem loholhatnak állandoan utánad
2016. jan. 29. 19:21
 13/20 A kérdező kommentje:

10: Ezt követni fogom. Kiderül, meddig bírják.

12: Én először teszem fel ezt a kérdést.

De előfordulhat, hogy belefutottál már valami hasonlóba. Tudod, ez az oldal arra van, hogy az emberek megosszák a problémáikat olyanokkal, akik már átmentek hasonlón, hátha tudnak valami okosat javasolni.

Mindenkinek köszönöm a tanácsokat.

2016. jan. 30. 17:34
 14/20 A kérdező kommentje:

Update:

Megfogadtam az egyik itteni tanácsot, és elzártam a pénzcsapot.

2016 közepén pedig megszakítottam a kapcsolatot, mert nem bírtam tovább, hogy bármit teszek vagy mondok, abba mindig belekötnek. Sok fájdalmas dolog történt még utána, amiket nem írnék le itt. De gyanítom, ezek csak nekem voltak fájdalmasak, nekik nem.

Leírom, mi segített, hátha másnak is segít: elkezdtem őket magamban a keresztnevükön hívni. Így, hogy nem hívom őket szüleimnek, nem kötődik hozzájuk olyan érzelmi tartalom, vagy elvárás, ami az "anya", "apa", "szülő" szavakhoz kapcsolódik. Az, hogy egymástól független emberek vagyunk, jobban leírja a helyzetet.

Szoktak olyan kérdések lenni, hogy van-e, aki megfogadta az itt kapott tanácsot, hát most itt van egy példa. Szóval szeretném megköszönni azoknak, akik majdnem három éve írtak ehhez a kérdéshez, mert nagyon jó volt, hogy külső szemszöget nyújtottak az egészhez, és előrelendítették azt, hogy megtörténjen, az, aminek meg kellett történnie, és vége legyen annak, aminek amúgy is vége lett volna.

2018. dec. 7. 14:09
 15/20 anonim ***** válasza:

Ezért maradnak el egymástól idővel a szektás és nem szektás családtagok 🤨.

És mindegy, ki mit mond, de pont emiatt igenis kártékonyak ezek a szervezetek. A mai világban amúgy is nehezebb a családi kapcsolatokat fenntartani, amelyekre igenis szükség lenne (nyilván normális, szeretetteljes kapcsolatokról van szó), és akkor jönnek ezek a paraziták és tönkretesznek mindent.

Akit nem lehet behúzni, azt idővel úgy is lekoptatják, vagy direkt, mert számukra zavarók, vagy pedig a nyomulásukkal, amivel "téríteni" akarnak.

-Igen, ciki, de nem neked.

-Nem a pénz miatt nem látogatnak, ha a szekta azt mondaná nekik, hogy látogatni kell, akkor lenne rá. Csak arra nevelik őket, hogy rázzák le a hitetleneket, akiket nem lehet megvilágosítani, akár gyerek, akár szülő az illető.

(Mert nehogy még véletlenül visszaszippantsa a család a tejelő báránykát 😡)

-Ha már csak hánytorgatásból, veszekedésből állnak a találkozások, ha több negatívumot, bántó dolgot, nem kellemes érzést hagynak maguk után, mint amennyi jót, akkor hagynám a fenébe. Nyilván az ember az anyjától, apjától nem tud és akar elfordulni, de ha úgysem tudtok már beszélgetni, ha nincs közös témátok, mert mindennel darázsfészekbe nyúltok és bármibe fogsz, minden csak azt mutatja meg, mi mindent is vesztett a család, akkor nincs értelme erőltetni.

SEMMIT a világon nem lehet fenntartani (társas kapcsolatok), amit csak az egyik fél akar, amiért csak az egyik tesz.

Ha belém kötnének, hogy miért nem járok gyakrabban, miert nem keresem őket, akkor megmondanám, hogy engem nincs ki segítsen, én nem kapok sehonnan semmilyen támogatást, megerősítés, tehát nagyon sajnálom, de anyagilag sem futja egyedül ennél többre.

Továbbá úgy érzem, én a gyerekük teljesen közömbös lettem számukra, ők ezért a kapcsolatért semmit nem tesznek már, és fájdalmas számomra állandóan ezzel szembesülni, tehát nincs értelme annak, hogy erőltessem az egyoldalú találkozásokat.

2018. dec. 7. 14:20
 16/20 anonim ***** válasza:

A szüleid hogy élnek azóta?

Tudsz róluk valamit?

Előző voltam, 15.

2018. dec. 7. 14:22
 17/20 A kérdező kommentje:

15: Ez ilyen spirituális cucc, egy csaló csinálja, és neki van egy ilyen követői köre, amibe a szüleim is tartoznak. Be sincsenek jegyezve, mint "egyház", meg semmi.

"Csak arra nevelik őket, hogy rázzák le a hitetleneket, akiket nem lehet megvilágosítani, akár gyerek, akár szülő az illető."

Te jó ég, ezt hányszor megkaptam, hogy az illető, akihez járnak, megmondta, mert "látja", a "látási képességével", hogy én erre nem vagyok nyitott… Ja, gondolom "látta", hogy én nem vagyok ott minden két hétben, ehhez aztán kellettek a "természetfeletti képességek"!

"Ha már csak hánytorgatásból, veszekedésből állnak a találkozások," – pontosan így volt. De nem csak a csalót hibáztatom, hanem a felmenőimet is, mert nem kellett volna bedőlni neki. Felnőtt emberként találkoztak vele, nem gyerekként, mint én, eldönthették volna, mi a jó és mi a rossz.

"A szüleid hogy élnek azóta?

Tudsz róluk valamit?"

Jah. Az egyik nagyszülőt is bevitték a spiritualizmusba. Ővele nem én szakítottam meg a kapcsolatot, hanem ő velem. Egyébként az utazásaikat töltögetik Facebookra. Emlékszem, nagy töréspont volt, mikor a végén közöltem velük, hogy majd a csaló gondozza őket öregségükben… Teljesen kiakadtak rajta. Egyébként most már teljesen azzal foglalkozhatnak, amit a legjobban szeretnek: önmagukkal; nyugdíjuk lesz, a házaikat el tudják adni, mehetnek otthonba, és onnan is járhatnak a csalóhoz, úgyhogy az ő életük ki van kövezve arannyal és gyémánttal a sírig.

Én továbbra is albérletben és anyagi bizonytalanságban, ebben semmi meglepő nincsen. Viszont az kétségtelenül javított az életminőségemen, hogy nem kell velük beszélnem most már… Nekem így végződött jól a történet. :D

2018. dec. 7. 15:10
 18/20 anonim ***** válasza:

Hát, sajnálom, Kérdező.

De azt gondolom, hogy annak is oka van, hogy kit lehet ezekbe behúzni..nekem az a meglátásom, hogy ezekbe a spirituális baromságokba (bocs ha megsértenék valakit) az alapjáraton is erősen önszerető valakiket lehet behúzni. Az adott csaló talál valami pontot, vonást a személyiségükben, amit manipulálni tud 🙁.

Kár, h ezeket nem lehet feljelenteni, mert igenis csalók, a szó büntetőjogi értelmében.

(Csaló pl az, aki a másik tudatlanságát kihasználja, és ezáltal annak kárt okoz.)

Dehát, ugye, mindenki szabadon lehet olyan hülye, amilyen csak akar 😞.

Kívánom neked, hogy tudd magad összeszedni, bár tény és való, nem igazságos ez így feléd. Teszem fel, nekem jól jön az a segítség, amit én kapok a felmenőimtől, de a gyerekem fejéhez már hozzávágom, hogy azt csinálok a vagyonommal, amit akarok, még ha a nagy részét örököltem is..

Inkább adják idegennek, minthogy a saját gyereküket segítsék, hát, annyit tudok mondani, jól teszed, ha nem hagyod, hogy még le is húzzanak.

Legalább te gondolj magadra, ha már más nem törődik veled.

2018. dec. 7. 16:11
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Büszke lehetsz magadra, kérdező, hogy te nem tagozódtál be.

És köszi, hogy írtad a néven szólítós tippet. Más helyzetekben is jól jön, sajnos, az ember felnőttként kénytelen szembesülni egy-s-mással - sajnos adódhat, hogy le kell írni veszteségként egy-két családtagot.

2018. dec. 7. 22:57
 20/20 anonim ***** válasza:

Hát, elég érdekes egy történet. Bár szerintem a szekta szerepe egy kicsit túl van értékelve ebben a sztoriban. Elvégre az ilyen szekták nagyon sok embert megkörnyékeznek és csak nagyon keveseket tudnak behülyíteni, beszippantani. A szüleid önző, egoista embereknek tűnnek. De nem a szekta tette őket ilyenné, csak felszínre hozta ezt a tulajdonságukat.

"mert nem voltak alkoholisták és nem vertek". Szóval ettől lesz jó szülő valaki. Ezek szerint ha toronymagasról leszarod a gyerekedet, nem foglalkozol vele, nem érdeklődsz utána, semmit nem tudsz róla, és így nem is számíthat rád a legnagyobb bajban sem, még mindig lehetsz jó szülő. Feltéve, hogy nem vered és nem vagy alkesz. Vagyis a leszarás lett az új szeretet. Aha, megvilágosodtam...

2018. dec. 8. 00:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!