Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Iszonyatosan nagy a rendetlens...

Iszonyatosan nagy a rendetlenség a lakásban. Mit lehet ellene tenni?

Figyelt kérdés

Anyám rendszeresen kijárkál a lomtalanításokra és hatalmas szatyrokkal jön haza, hogy ő most mennyi minden hasznosat gyűjtött. A legtöbb dolog cipő, papucs, ruhák, és hibás műszaki cikkek. Ott tartunk, hogy van egy szép felújított lakásunk és a 3 szobából 2 csak szemétbánya. A maradék egybe be lehet menni, de az is raktár egy szemétraktár.

A kidobálással már csomószor megpróbálkoztam, de az eredmény egyáltalán nem látszott meg és amikor véletlenül megtudta hogy ki lettek dobva a dolgai, akkor óriási botrány lett belőle.

Egy példát írok: Összesen 34 db szék van a lakásban, a többsége roncs régi, és ehhez nem számoltam bele a kanapékat és az ágyakat. Na most ezekből árad a por, a bűz és ha egyet is kidobok, azt azonnal észreveszi és vörös fejjel ordítozik. Egyébként 4-en vagyunk és ritkán fogadunk vendégeket, szóval 8 szék teljesen jó lenne itthonra.Találkoztatok már ilyen helyzettel? Ti mit tennétek a helyemben?

2016. jan. 28. 12:19
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
37%
Tevedsz, nem vagyok gyujtogeto, sőt. ... De nehogy már a nyúl vigye a vadaszpuskat. Az én házamban én vagyok a főnök, nem a gyerekem, az ő házában meg ő a főnök, nem én. Neki nincs joga beleszolni abba, hogy én mit hogyan csinálok, nekem meg nincs jogom beleszolni abba, hogy ő mit hogyan csinál
2016. jan. 29. 13:40
 32/37 A kérdező kommentje:

Azért írtam ki a kérdést, mert találtam a lakásban egy régi besárgult zománcfestékes fűszertartó polcot és az egyik fiókjában volt egy kis fehér kukac. Természetesen ezt azonnal kidobtam és kiírtam a kérdést, hátha egy tapasztaltabb személytől érkezik egy jó válasz.

Úgy tűnik érkezett, az egeres módszer úgy néz ki, hogy bevált. Igaz nem egérrel, hanem egy olyan személlyel (egyik szomszédunk), akitől nagyon fél, amikor találkozik vele a lépcsőházban, összerezzen. Ennek az oka a szomszéd kemény fellépése, egyszer szólt, amikor a folyosóra "szemét" ki lett téve több napig. A közs képviselővel és feljelentéssel fenyegetőzött, és hirtelen eltűnt a folyosón felhalmozott szemét. :) Most is ez vált be, Apámmal beszéltünk vele, hogy mit lehet tenni és ő is egyből az ÁNTSZ-t mondta, hogy ha kell, kihívja őket, hogy takarítsanak ki. Ezt közölte Anyámmal is, elég kemény hangnemben, majd nyomtatott is egy papírt és bedobta a postaládába név nélkül, határidővel, hogy a szomszédok egészségét károsító dolgok vannak a lakásban és hamarosan jön az ellenőrzés. Anyámnak nem kellett több, érdekes módon elkezdte a felszámolást az előszobában, több zsák szemetet készített ki, amit le szabadott vinnünk. Végre normálisan lehet közlekedni az előszobában Úgy néz ki (bár még nem akarom elszólni magamat), hogy valami elkezdődött itthon és hamarosan újra tisztaság lesz.

2016. febr. 1. 21:05
 33/37 anonim ***** válasza:
Gratulálok, talán megoldódik a probléma.
2016. febr. 1. 21:12
 34/37 anonim ***** válasza:

"Gratulálok, talán megoldódik a probléma."

Kizárt. Most se kezdte el kiüríteni a lakást, csak kivitt pár szatyornyi szemetet, mert muszáj volt. Pár hét, és a korábbinál is több kacat lesz mindenhol.

2016. febr. 1. 23:23
 35/37 A kérdező kommentje:
Azért várjuk még ki a végét. Én bízok benne, hogy rend lesz, mert ma már a fürdőszoba is ki lett ürítve és kb 1 köbméter nagyobb tárgyat gyűjtött össze, hogy azt vigyem le, mert nem fért bele a zsákba.
2016. febr. 2. 16:15
 36/37 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy a kérdés régi, de hátha még nézed kérdező.

Hogy haladtok azóta?

Az én apám is gyűjtögető lett, ezért kérdeztem.

2018. szept. 10. 07:58
 37/37 anonim válasza:
ugyan ez nálunk... kitartás
2018. nov. 9. 21:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!