Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Iszonyatosan nagy a rendetlens...

Iszonyatosan nagy a rendetlenség a lakásban. Mit lehet ellene tenni?

Figyelt kérdés

Anyám rendszeresen kijárkál a lomtalanításokra és hatalmas szatyrokkal jön haza, hogy ő most mennyi minden hasznosat gyűjtött. A legtöbb dolog cipő, papucs, ruhák, és hibás műszaki cikkek. Ott tartunk, hogy van egy szép felújított lakásunk és a 3 szobából 2 csak szemétbánya. A maradék egybe be lehet menni, de az is raktár egy szemétraktár.

A kidobálással már csomószor megpróbálkoztam, de az eredmény egyáltalán nem látszott meg és amikor véletlenül megtudta hogy ki lettek dobva a dolgai, akkor óriási botrány lett belőle.

Egy példát írok: Összesen 34 db szék van a lakásban, a többsége roncs régi, és ehhez nem számoltam bele a kanapékat és az ágyakat. Na most ezekből árad a por, a bűz és ha egyet is kidobok, azt azonnal észreveszi és vörös fejjel ordítozik. Egyébként 4-en vagyunk és ritkán fogadunk vendégeket, szóval 8 szék teljesen jó lenne itthonra.Találkoztatok már ilyen helyzettel? Ti mit tennétek a helyemben?

2016. jan. 28. 12:19
1 2 3 4
 21/37 Költőnő? ***** válasza:
teljesen felesleges kidobni bmi, "pótolni" fogja. Kényszeres gyűjtögetés, tényleg beteg. Két lehetőség van: családilag összefogni, szakember segítségét igénybe venni. V költözöl tényleg. Más megoldás nincs. Tényleg nincs, mert hiába a kidobálás, nem fog leállni, mindig haza fog hurcibálni minden sz a rt. ha végképp nincs más: tűzoltóág engedélyével el lehet rendeltetni kényszerlomtalanítást asszem, bár ezt nem tudom, érdemes lenne utánajárni. Vagy még: családsegítő. Több ötletem nincs.
2016. jan. 28. 15:44
 22/37 anonim ***** válasza:
Tüzelőnek jól jöhet.Mondd neki, hogy hozzon helyette újat.Így meglenne asikerélménye, de nem lenne útban a lom.
2016. jan. 28. 16:31
 23/37 anonim ***** válasza:
17%
Vagy esetleg ha fél az egértől, be kéne csempészni egyet a lakásba és megértetni vele, hogy valamelyik lommal hozhatta haza véletlenül, vagy hogy alomra jönnek....Talán kicsit elmenne a kedve.
2016. jan. 28. 16:33
 24/37 anonim ***** válasza:
Radikális megoldás,de én úgy tudom,hogy ha a lomok mennyisége akkora méreteket ölt már,hogy akár a szomszédokat is veszélyezteti (rágcsálók,élősködők,tűzveszélyesség) miatt,akkor a helyi önkormányzatnak is kötelessége cselekedni valamit.
2016. jan. 28. 16:46
 25/37 anonim ***** válasza:
100%

Ismertem hasonló családot. Ott a következő dolog oldotta meg a problémát:

Elküldték az anyukát wellnesezni, vagy valahova pár napra. Addig a család többi tagja összefogott, és szó szerint minden lomot, szemetet kidobtak, kirámolták az egész házat, tehát mindentől megszabadultak, amit anyuka gyűjtögetett. Amikor hazaért, rosszul lett, ordítozott, sírt, de megmondták neki, hogy innentől nincs tovább, mert ha hazahoz valami szemetet, az azonnal megy a kukába. És így os volt, következetesen betartották.

Anyuka azóta megbékélt az állapottal, sőt, pszichológushoz is elvitték, ma meg már örül neki, hogy kimozdították ebből a szenvedélyből.

Nektek is ezt kéne. Fogjatok össze, ha már 4-en vagytok (gondolom nem csak téged zavar a sok kacat), és csináljátok meg ugyanezt. Ha nem cselekedtek, akkor egyre több szemét lesz, és komoly veszély (tűz, patkányok, stb) is bekövetkezhet. Vagy ha a szomszédokat is zavarni fogja már, akkor az ÁNTSZ ki fogja rámoltatni az egész lakást.

2016. jan. 28. 21:26
 26/37 anonim ***** válasza:
63%

Hoppá, egyvalamin megakadt a szemem...hogy amíg volt bejárónő, nem volt ilyen rossz a helyzet...

Tehát igazából nem is a rend zavarja anyukád, hanem a rendcsinálás??

Takarítsatok ki! Egy ember gyűjtöget, három nézi? Miért, ez így kényelmes?

Én hívnék egy konténert, mindent bele, elvitetném, és attól kezdve nem bejárónőre várnék, hanem magam tartanám rendben a lakást. Lomot meg nem engednék be!

2016. jan. 29. 06:54
 27/37 anonim ***** válasza:

"Lomot meg nem engednek be"

És mégis milyen jogon gondolod megakadalyozni, hogy az anya, aki a lakás tulajdonosa és szibessegböl engedi, hogy te ott lakj, a saját lakásába ne vihessen be azt amit akar?

2016. jan. 29. 08:11
 28/37 anonim ***** válasza:
43%

Utolsó, azt gondolom, hogy egy anya, aki a 20 éves lányát szívességből engedi ott lakni, az szar anya. Más ha én 45 évesen vissza akarnék költözni, akkor igen, szívességből megengedheti...vagy nem. De egy 20 éves "gyereket" aki még ki sem repült, nem szívességből türnék meg a lakásban. Hanem természetes, hogy még ott él!

Szerintem annál, aki ennyire ígénytelen, vagy elmebajos, vagy mit tudom én mi okból halmoz fel ennyi lomot, nem gondolkodnék, hogy milyen jogon akadályozom meg, hogy behozza vagy nem. Egyszerüen nem engedném!

2016. jan. 29. 08:42
 29/37 anonim ***** válasza:
15%
Aha. Tehát anyának kutya kötelessége eltartani a 20 évest, de nem dönthet arról, hogy mit tároljon a saját lakásában. Értem. Teljesen logikus. Hát tudod mit? A 20 éves simán elméjét dolgozni, vehet fel diakhitelt és élhető az életét úgy, ahogy ő akarja. Lehet azért nincs már bejarono, mert a gyerekre költi a pénzt helyette.
2016. jan. 29. 09:00
 30/37 anonim ***** válasza:
7%
Haha, szerintem te is egy lomis gyűjtögető vagy...így már értelek :)
2016. jan. 29. 13:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!