A szüleim nem engednek el a barátaimmal! Hogyan tudnám meggyőzni őket? (Tovább lent)
Nem a jegyeid tesznek megbízhatóvá. Egyszerűbb lenne megkérdezni őket, hogy miért nem engednek el. Biztos, hogy van rá okuk. 18 leszel, majd mehetsz, ha akarsz. Egyelőre az Ő szabályaik szerint kell játszanod.
Bár ha azért néha elengednek, akkor nem tudom, miért van ez a lázadás.
Abszolút nem természetes, hogy ilyen fiatalon a bulin meg a piáláson jár az eszed.
Pontozz le nullára, de te is csak egy vagy az itt lebzselő, magukat érett, felnőttnek trató GYEREKEK közül. Mert 16 évesen még az vagy, akár tetszik, akár nem.
Szerintem ezt így mondd el nekik, hogy jól esne néha neked is egy kis lazítás, kikapcsolódás, ugyanúgy ahogy mindenki másnak, ha tini, ha felnőtt. Ha alapból az az elvük, hogy 16 évesen max este 10-re otthon a helyed, szerintem ezen sokat nem fogsz tudni lazítani, de esetleg akkor próbáljatok meg a barátokkal délutáni programokat kitalálni. Mozi, teázás egy kávézóban, vagy egyéb más.
16 évesen az én barátaim többsége elmehetett szórakozni, volt aki reggel ment haza egy-egy buliból, a sárga földig itták magukat, és természetesen én sem értettem, hogy én miért nem tarthatok velük, amikor mindenki másnak megengedik? Az első amolyan igazi bulim 18 évesen volt. De tudod mit? utólag beláttam, hogy teljesen igazuk volt, és én sem engedném el a lányomat így. Teljesen más volt a világ akkor amikor én 16 voltam, és most is teljesen más.
Tehát szerintem maradj annál, hogy egyelőre több délutáni tartalmas program, és ha látják rajtad, hogy megbízható vagy, és tiszta lapokkal játszol, azaz nem akarsz berúgni és kijózanodni délutántól este 10ig, akkor idővel azért lazulni fog ez a szigor. Szerintem az is fontos lehet, hogy esetleg megismerjék ténylegesen a barátaid akikkel az idődet töltöd, nem csak futólag amit te mesélsz róluk. Ha valóban normális, megbízhatóak, akkor máris nyugodtabbak lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!