Miért akarnak a szüleim és mindenki arra rábeszélni, hogy kollégiumba menjek két év múlva, amikor tudják, hogy egy héten keresztül nem bírok olyanokkal lenni akiket alig ismerek? 13L
Milyen suli lehetőség van a kozeledben?
Kis vagy nagyvárosban élsz?
Pontosan azért, mert meg kell szoknod azt, hogy nem csak a szüleid és a közvetlen családod létezik.
Egy hétig nem bírsz idegenekkel lenni? Két hét múlva már nem lesznek idegenek. :)A szocializáció, úgy látom, nagyon rád fér. Most még lehet ezen segíteni, pár év múlva már nem.
jó kérdés, kollégiumban könnyebben elzüllik a gyerek..
meg ha nem akarna menni a gyerekem, az életbe nem kényszerítenék rá ilyet.
pont azért hogy megszokd az embereket
2 év sok idő addig kezdj el egy csapat sportot, valami szakkört akor nem kel a koli
Attól függ, hogy bejárós közelségben van-e normális iskola. Ha nincs, akkor érthető, azt akarják, hogy jó esélyeid legyenek a továbbiakban.
Ha van, akkor olyan szülők, akik minél hamarabb ki akarják repíteni a gyereküket a fészekből, ami szerintem 14 évesen még korai, mert egy kamasznak épp akkor van a legnagyobb szüksége a szülei közelségére, még ha időnként egymás idegeire is mennek, mert ezekben az években változik a legtöbbet, és szilárdul meg az értékrendje, ami aztán végigkíséri egész életén keresztül. Egy "hétvégi szülőnek" sokkal kisebb a befolyása.
Én megértelek. Magabiztos vagyok idegenek között is, jól kommunikálok, de herótom van attól, ha 0-24-ben mindig van körülöttem valaki. Kell a társaság, de kell az egyedüllét is.
Aki extorvertált, annak valóban lehet élete legszebb évei lesznek a kollégium, de aki kevésbé szereti az emberek társaságát, annak nem olyan jó buli. És nem feltétlen tesz mindenkinek olyan jót a kollégium, van pár egyetemista ismerősöm, aki nagyon sokat züllött a koleszos évei alatt, mert hát a szocializálódás = buli + pia. Pedig ők egyetemisták, elméletben felnőtt, felelősségteljes emberek....
És egyébként is, még csak 13 éves a kérdező, 15 évesen még nem feltétlen kell elküldeni otthonról, főleg ha ő nem szeretne menni. Max ha tényleg nincs semmi normális középiskola elérhető távolságon belül...
Ha valaki nem szeret idegenekkel együtt lenni, akkor hiába erőltetik, sosem lesz neki jó. Nekem kb minden tábor kínzás volt ha olyanokkal kellett lennem, akiket nem ismerek. És olyan kollégiumot biztos nem vállaltam volna be, ahol egy szobában kell lennem random emberekkel, szóval megértem, hogy a kérdező miért tart ettől. Úgy normálisan nem is tudnék tanulni, ha mindig ott lenne egy szobatárs, aki zargat.
Jelenleg külföldön tanulok, és egy lakóközösségben lakok. Ameddig van egy saját kis szobám, ahol békén hagynak addig tök jól elvagyok másokkal, de nekem kell ez a saját szoba.
Azt meg, hogy miért akarnak oda küldeni, a szüleidtől kérdezd meg. Szerintem egy jó iskola miatt megérné kollégiumba menni, és lenyelni az ezzen járó kellemetlenségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!