Ha-van egy 13 és egy 16éves gyereked, és a 16éves diákmunkázni kezd, onnantól hogy igazságos a zsebpénz-kérdés?
Ki mondta, hogy kötelező? Ha nem akar ne adjon, de akkor ne adjon a kisebbnek se.
De tudod kedves 62%, itt legtöbben a normális szülőkből indultak ki, akik szeretik a gyereküket. Eddig se volt gond nekik, hogy kapnak mindketten, akkor eztán se lesz az.
Te gondolom az a fajta vagy aki nemhogy ad, de még a diákmelós pénzt is elveszed, mert a büdös kölök örüljön, hogy tető van a feje felett.
A nagynak továbbra is adnám a zsebpénzt, nem lenne igazságos megvonni tőle azért, mert elkezdett dolgozni. A diákmunka azért nem olyan hú de nagy bevételi forrást. Nem tudom, hogy hány órát kéne dolgoznia azért, hogy egyáltalán kijöjjön a jelenlegi zsebpénze, de gyanítom, hogy akkor jobban megérné inkább semmit sem csinálni és tőled pénzt kapni. (Ez olyan, mint hogy a gyerektartást/árvaellátást sem vonják meg azért ha diákmunkára megy valaki, mert az arra buzdítana, hogy ne dolgozzon diákkorában akit ez érint)
A 13 évessel pedig nem akkora a gond szerintem, ha kevesebbet kap. Egyáltalán megemlítette, hogy ez zavarja őt? Ha nem problémázik rajta, akkor szerintem nem is érdemel szót. Gondolom neki még amúgy is kevesebb igénye van, mert nem járkál még el annyira barátokkal vagy randira. Az sem megoldás, hogy neki kipótolod a pénzét, mert a nagyobb dolgozik érte + neki sem adtál annyit 13 évesen. A kisebb gyereknek el kell fogadnia, hogy van amire várni kell, ő is lesz 16, ő is át fogja élni azokat az éveket.
Szerintem add nekik ugyanúgy, ahogy eddig! 16 éves, lassan bulizni fog és az csak dicséretet érdemel, hogy nem akarja az egész zsebpénzt elkölteni egy dologra, hanem megkeresi magának. Ez a hozzáállás később is hasznos lesz számára, mindenképp ösztönözni kell. 16 évesen még nem mehet éjszakázni ergo kevesebbet kap, mintha menne. Nem lenne fair, ha megvonnád tőle. Ott fogja hagyni akkor a munkát, mint az előttem szólók leírták. A 13 évessel, ha problémázik megbeszélném, ha elég idős lesz, mehet ő is.
Én sosem kaptam zsebpénzt, de valahogy megvoltam nélküle. Most is egyetem mellett dolgozok diákmunkaként. Nem kap az ember hűű de sokat, viszont a sajátja és megtanulja értékelni. Minden elismerés a gyermekednek! :)
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!