Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mivel tudnám megköszönni a...

Mivel tudnám megköszönni a szüleimnek a sok munkájukat a lakodalmunkkal kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Az én szüleim szervezik nagyrészben a lakodalmunkat, időt, pénzt és energiát nem sajnálva. Minden úgy lesz, ahogy azt én szeretném. Leendő férjem szülei elváltak, azt mondták örüljünk, ha kifizeti mindkettő a saját rokonait majd. Párom húga külföldön él, örüljünk ha szakít annyi időt, hogy hazajön majd arra a hétvégére. Az én testvéreim mindenben segítenek, hát felújítás, kertrendezés, szóval tényleg minden. Ezért arra gondoltunk, hogy a lakodalomban valamilyen ajándékkal szeretnénk megköszönni ezt a sok segítséget az én szüleimnek és testvéreimnek. Mi legyen az szerintetek?

2016. jan. 3. 07:16
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Azért írtam így, hogy minden úgy lesz, ahogy én akarom, mert a párom azt mondta mindenben dönthetek, neki a szín, díszek stb. nem fontos. Azért nem árasztom rózsaszín felhőbe, de mindent megkérdezek előtte tőle, de azt mondja, úgy csináld ahogy akarod.
2016. jan. 3. 10:56
 12/25 A kérdező kommentje:
Nem csak most vagyok hálás nekik. Felneveltek 4 gyereket, tanítattak minket, kettőnket diplomáig segítettek. Összetartó család vagyunk, ezért furcsák számomra a párom szülei. Nem a válással van baj, anyukája már újra férjhez is ment és az ott született gyermek a legfontosabb, párom és a tesója már "nagyok". Párom se várja el azoknak a rokonoknak a jelenlétét, amit ők nagylelkűen majd kifizetnek. Bocsának, de nekünk kellene azt is kifizetni? Őt nem segítették semmivel a továbbtanulásban, az életben sem. Az én szüleim pedig, ő is így látja, mintaszülők. A párom szüleire való tekintettel ne fejezzük ki nekik hálánkat?
2016. jan. 3. 11:04
 13/25 anonim ***** válasza:
86%

A férjem rád is azt mondaná, hogy tipikus nő vagy. A saját tapasztalataidhoz méred az embereket, az a jó és helyes, ahogy te gondolod, az meg már mellékes, hogy az emberek amúgy tökre különböznek egymástól. Az ő szülei ilyenek, nem összetartóak, ez van. Ez olyan, minthogy felnőtt korában valaki képes megszervezni a saját esküvőjét, valaki meg nem.

Én a helyedben biztos nem hoznám ilyen helyzetbe a leendő férjem szüleit. Általánosságban megköszönném mindenkinek a segítséget, és az egész esküvőt követően lepném meg valamivel a szüleimet, násznép nélkül. Azért te is szuper lehetsz, amiért így akarod megmutatni a közönségnek, mennyivel jobbak a te szüleid, mint a párodé.

2016. jan. 3. 13:02
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Te is megéred a pénzed, hogy olyan magas lovon ülsz, de a háttérben más f..szával vered a csalánt természetesen. Te magad mit értél el az életben? A leírás alapján semmit, mert mindent a családod tesz alád.
2016. jan. 3. 13:07
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon ciki lenne csak a te szüleidet dicsérni és megajándékozni nyilvánosan, a párodét meg nem. Lehet, hogy a párod mindent rádhagy, de hogy ez neki is kínos, az fix. Elég baj az neki, hogy nincsenek olyan mintaszülei mint neked, ezt még jól az orra alá is dörgölöd nyilvánosan.

Vagy mindkettőtök szüleinek adjatok valami jelképes ajándékot az esküvőn, vagy ha mindenképp csak a sajátodnak akarsz, akkor diszkréten, az esküvő után, nem kell hozzá nagyközönség.

Szimplán bunkóság, amire készülsz. Ráadásul ha jól értem, a férjed szülei kifizetik az ő rokonságuk után járó költségeket, ami bizonyára nem kis pénz, szóval azt sem lehet mondani, hogy leszarják az esküvőtöket, és nem segítenek.

Ügyesen megágyazol egy rossz anyós-meny viszonynak, ami lehet, hogy téged nem zavar, de ha már gyerekeitek lesznek, biztos zavarni fog.

2016. jan. 3. 13:08
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Te mondod neki, hogy mekkora munka az eksüvőszervezés, amikor nem is te csinálod? Hűűűűű. Minek várod el az ő húgától, hogy segítsen? Az ő eljegyzése, az ő esküvője? Ezt az egész mizériát nektek és csak is kizárólag nektek kellene csinálni. Ketten közösen, mert ez a tiétek és nem a családé. A párod húgának összesen annyi feladata van, hogy szépen tanúhoz illően jelenjen meg és aláírja a papírt/tartsa a keresztet. Minden más a ti feladatoknak kellene lennie...
2016. jan. 3. 13:14
 17/25 A kérdező kommentje:
Bàr anyuék fizették a tanulmànyaink költségeit, mindketten àllamin végeztünk, a tesóm épìtész, én jogot végeztem és most csinálom a szakvizsgát. Nem sok mindent tettem még le az asztalra, de anyuék nélkül nem sikerült volna az biztos. A pàrom remek szakember.
2016. jan. 3. 13:22
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Nagyképű vagy és még gyerek :(.
2016. jan. 3. 13:26
 19/25 A kérdező kommentje:
Miért? Azért nem anyuék tanultak helyettem. Amit elértem, azt sajàt szorgalomból.
2016. jan. 3. 13:31
 20/25 anonim ***** válasza:
69%

Hurrá! Valamit legalább te értél el, de igazából ez sem rajtad múllott, mert a legfontosabbat a pénzt ők adták.

Egy hsz-edet sem voltál képes úgy megírni, hogy a nagyzolás ne járja át.

2016. jan. 3. 13:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!