Csak az én karácsonyom telt ilyen unalmasan?
Apával ketten élünk anyukám sajnos meghalt.
De apával sem jövök ki jól ezért mindketten a szobánkban néztük a tvt max ha ebédeltünk akkor ülünk egy asztalnál.
A rokonokkal nem tartjuk a kapcsolatot ezért ők sem jönnek ide mi sem megyünk hozzájuk.
Ez a 3 nap csak szenvedés volt. Láttam facebook-on mások együtt vannak én meg egyedül.
Még a barátnőimnek is jobban telt együtt voltak, testvérek, rokonok.
Jó lett volna ha nekem is olyan a karácsony mint másoknak: beszélgetnek, esznek, ajándékoznak.
Olyan egyedül érzem magam de a barátnőkkel ugye nem találkozhatok mert elfoglaltak.
24/L
És ilyenkor jön rá az ember, hogy valaki pont attól a hiányától szenved, amit más a háta közepére sem kíván.
Nyilván ennek az az oka, hogy akinek nem adatik meg a rokonokkal való karácsony, az lát másokat és szomorú, hogy neki nem lehet ilyen. Nem tapasztalta meg.
És van a másik oldal, aki nem szereti a sok rokon-látogatást, jópofizást és inkább otthon a szűk családjával ebédelne egy finomat és pihennének.
Én 18 éves lány vagyok, és minden évben kínszenvedés nekem a karácsony. Legalábbis eddig azt gondoltam.
Mindig arra vágytam, hogy otthon az anyukámmal, apukámmal és tesóimmal együnk egy finomat, egy szerény ajándékozás és sok-sok pihenés.
Ehelyett, mivel elváltak a szüleim mindig vita volt hova-mikor menjek, hogy itt is, ott is tudjak lenni egyszerre. Ezenkívül még meg kell látogatni 25, 26, 27 a rokonokat, egész nap bájologni és 28.-án is ünnepelni barátokkal.
Ne haragudj, lehet ez most rosszul esik neked olvasni, de látom a családomon, hogy nekik is megterhelő ez.
A távolabbi rokonokkal való bájolgás, mindenkinek ajándék mert megsértődnek, süti sütés és ünnepi ebédet vinni, mert így illik. A tesóim nyöszörögnek, idegen azért a környezet a kicsiknek.
Szóval nekem anyukám mindig azt mondja az ilyen helyzetekben, hogy ha lesz családom én úgy töltöm majd a karácsonyt, ahogy szeretném. Persze azért őket hívjam meg. :-)
Remélem érted mire akartam kilyukadni, ne aggódj, lehet, hogy most ez neked rossz érzés, de majd lesz saját családod és mehetsz ezer helyre, anyósékhoz, a te apukádhoz, barátokkal, stb. :)
Fel a fejjel, pihengess és gondolj arra, hogy legalább feltöltődsz energiával ebben a pár napban. Vagy ülj össze a barátaiddal kicsit karácsonyozni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!