Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van már 4 gyerekem és most...

Van már 4 gyerekem és most újra terhes vagyok, ráadásul megint ikrekkel. A férjemmel holnap szeretné nk elmondani, de hogyan?

Figyelt kérdés
Màr van két nagy 15 ikerfiam, 14éves lànyom és egy 8éves kisfiam. Ikrekkel vagyok újra terhes. Nem nagyon mertem bevàllalni. Sokat segìtenek a gyerekeim a hàzban. Úgy döntöttünk, hogy megtartjuk őket. A gyerekek semmit sem tudnak. Holnap lesz egy csalàdi ebéd, amelyen be szeretnénk jelenteni. Hogyan kellene? Volt valakinek hasonló esete? Mit szóltak a csalàdtagok, rokonok? 6 gyermek..

#gyerekek #ikrek #nagycsalàd
2015. dec. 24. 13:34
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem ez csodálatos :) 2 ikerpár egy családban.Ismerek olyan családokat,ahol 10+ gyerek van,mégis szeretetben élnek és nagyon jól neveltek a gyerekek,szóval a 6 ehhez képest még nem is sok :D Főleg,hogy a nagyobbak már nem kicsik.Ha megfelelő életet tudtok nekik biztosítani,anyagilag és lelkileg is,akkor sok boldogságot hozzájuk!:) Ne érdekeljen,hogy ki mit szól ehhez,ez a ti dolgotok.
2015. dec. 24. 14:14
 12/25 anonim ***** válasza:
92%

"Azon gondolkodtunk, hogy a nagyobb gyerekeknek mivel igy is emelete az àgyuk egy szobàjuk lesz. "

Szerintem nagyon nem szerencsés egy tini lányt és egy fiút egy szobába rakni, ha eddig külön szobájuk volt! Pont ez a kor az, amikor teljesen eltérő igényeik vannak, eltérő életvitelük, és szükségük van a saját térre.

2015. dec. 24. 14:20
 13/25 anonim ***** válasza:
95%
Ezzel egyetértek, az 5x5-ös szobából inkább csinálnék két kisebbet. Ez 25 m2, szóval két 12-13 m2-es szoba kijönne belőle. Az még mindig jobb tini gyerekeknek, mint egy szobába zárva lenni!
2015. dec. 24. 14:24
 14/25 anonim ***** válasza:
77%

tök jó, figyu gyerekek eddig is sokan éltünk egymás hegyén-hátán és nektek kellett felnőttnek lenni és bár ez így pont jól is volt,de úgy döntöttünk felrúgjuk a ti életeteket is, mert megint szülők szeretnénk lenni. Ja hogy ti már itt vagytok? az egészen más, mi megint fontosak szeretnénk lenni valaki életében és nem akarunk foglalkozni a ti érzéseitekkel.

Én nekem sokszor kellett a tesómra vigyázni(apám miatt kevés pénz volt és anyának dolgoznia kellett)és utáltam azt, hogy lényegében a tesóm anyja voltam és nem a nővére. Ez valahol egy nagyon önző döntés a ti részetekről, főleg hogy igazából az nem jó körülmény ha összezáród a többieket az új babók miatt, hogy fognak örülni-.-"

2015. dec. 24. 16:33
 15/25 anonim ***** válasza:
73%
Bocsi, amúgy félreolvastam, hogy a 2 fiú lenne egy szobában és nem fiú és lány. De továbbra is úgy gondolom, hogy 15 évesen szemétség egy szobába paterolni őket, ha tudnátok kialakítani két kis külön szobát is.
2015. dec. 24. 16:46
 16/25 A kérdező kommentje:
Ma megvolt a bejelentés. Minden jól ment. A nagyszülők örültek a legjobban, hogy még 2 unokàval több lesz. A férjemmel beszélgettünk erről a 2 szoba csinàlàsàról. Lehet, hogy az egyik szoba a fiúké lesz, a màsik pedig csak a lànyé. Az lesz a legjobb,ha ő maga lesz. Az ikrekkről fantàziàlt a csalàd, hogy újra fiúk lesznek, vagy végre lesz még lànyunk is. Koccintottunk is :)
2015. dec. 25. 17:51
 17/25 anonim ***** válasza:
86%
nekem egy 3*3as szobám van. pici,de legalább saját. èn mindenkèpp elválasztatnám nálatok is. nem egeszseges egymas nyakaban lenni, 0 magánèlettel.főleg ha kèsőbb lesz barát/barátnő.
2015. dec. 25. 19:09
 18/25 anonim ***** válasza:
26%

Az a gyerek, aki egy szeretetteljes nagy családban nő fel, nem lesz lelki nyomorék attól, ha osztoznia kell a szobán a tesóval, pláne, ha ikrek. A baráti kör feletehetőleg azonos, egy 25 négyzetméteres szobában bőven lehet úgy bandázni, hogy a család többi tagját nem zavarják, ha meg nőt akarnak vinni, az is megoldható szervezéssel, pláne, ha nappali is van. Egy normálisan működő családban ez semmiféle gondot nem jelent, az se, ha néha vigyáznak a kisebbekre, vagy egyszer-egyszer értük mennek. Jó lenne felfogni az acsargóknak, hogy az egészséges lelki fejlődésnek nem feltétele a külön szoba és a tesómentesség.

Gratulálok, kérdező, sok boldogságot az egész családnak!

2015. dec. 26. 07:48
 19/25 A kérdező kommentje:
Tegnap derült ki, hogy megint fiaink lesznek. A csalàd kitűnően fogadta a hìrt. A kisfiam örült a legjobban, hogy végre nem ő lesz a legkisebb. A nagyszülőknek pedig ìgy màr 9 unokàjuk lesz. A hàzzal kapcsolatban pedig még annyit, hogy eladjuk a régit és egy nagyobb hàzba költüzünk. Aki pedig úgy gondolja, hogy annyira nehéz egy kistestvérre vigyàzni az szerintem téved.
2016. jan. 30. 17:49
 20/25 anonim ***** válasza:
65%

Ha meg par alkalommal terhes leszel akkor annyian lesztek mint egy nagymeretu nyulcsalad.

csak a ketrecet kell mindig ujra felosztani....

2016. aug. 25. 11:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!