Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim szerint ilyen anyagi...

Szüleim szerint ilyen anyagi helyzetben nem lehet gyereket vállalnunk. Szerintetek?

Figyelt kérdés

Szeretnénk lassan babát a párommal. Ez lenne a jövő évi tervünk.

Beszéltem szüleimnek a tervünkről és ők azóta folyamatosan jönnek azzal, hogy nem állunk elég jól hozzá anyagilag. Én ezt kezdetben teljesen hülyeségnek gondoltam, de már annyit mondogatják, hogy kezdek elbizonytalanodni.

Párom keres 230-250 között plusz 12 ezernyi cafeteria. Én pedig 130-150 körül.

Van saját közös lakásunk meg kocsink. Egyiken sincs hitel. Megtakarításunk az jelenleg semmi mert minden elment a lakásfelújításra meg a kocsira.

Szüleim azt mondják, hogy ha lesz baba akkor az én fizum eleve kiesik a GYES meg az ilyesmik meg nagyon kevesek. Párom fizetése meg kevés ahhoz, hogy biztonságban ellegyünk belőle. Meg azon is aggódnak, hogy nincs megtakarításunk. Szerintük várnunk kellene addig míg legalább 1 milliót össze spórolunk. Azzal indokolják, hogy mivan ha esetleg közben kirúgják a páromat vagy valami hasonló dolog történne. Meg, hogy még túl fiatalok vagyunk ne kapkodjunk. Spóroljunk még.

Valahol igazuk van azért, de szerintem túl van dramatizálva a részükről. De bizonytalan vagyok.

Ti hogy látjátok?

2015. dec. 20. 16:51
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
57%
Az 1 éves munkaviszonyt megvárnám, mert akkor fogsz GYEDet kapni, de ennyiből 1 gyereket mindenképpen bevállalnék, ha már vágyunk rá. Ráadásul van saját lakás és kocsi is, hitel nélkül. Hajrá!
2015. dec. 20. 22:24
 22/28 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem még kicsit gyűjtsetek, bár mire összejön a baba és megszületik azért lehet egy kis pénzt félretenni, egy kisbaba nem olcsó, ruhák, babakocsi, egy egész szoba berendezés, meg a többi holmi.
2015. dec. 21. 11:42
 23/28 anonim ***** válasza:

Szerintem is alkalmatlan vagy gyerekvállalásra és nem az anyagiak miatt, hanem érzelmileg.

Egy felnőtt ember nem a szüleivel beszéli meg, hogy jövőre tervbe van véve a baba, hanem kizárólag a párjával (esetleg a feleség a nőgyógyászával).

Sőt, ha utána bárki károg, hogy miből éltek meg, helyre rakná, hogy ez a ti dolgotok, neki semmi köze hozzá.

2015. dec. 23. 10:33
 24/28 anonim ***** válasza:
46%

Mégis miért lenne alkalmatlan?

"Beszéltem szüleimnek a tervünkről és ők azóta folyamatosan jönnek azzal, hogy nem állunk elég jól hozzá anyagilag."

Nem engedélyt kért anyucitól, hogy szülhessen, hanem elmesélte nekik, hogy mit szeretne.

Azért bizonytalanodott el, mert mindenki az anyag oldallal ostromolja őket, és mivel felelősségteljesen szeretne gyereket vállalni, most mérlegel.

2015. dec. 23. 12:05
 25/28 anonim ***** válasza:
65%

Magyarul aki az élet nagy dolgairól BESZÉLGET a szüleivel az éretlen lenne?

Érdekes ésszel vannak itt egyesek ellátva.

2015. dec. 23. 14:41
 26/28 anonim ***** válasza:
0%

Igen, éretlen.

Engem férjként iszonyúan zavarna, hogy ez nem kettőnk döntése lesz, hanem a feleségem valaki mással (akár szüleivel, akár barátnőjével) megkonzultálja ezt.

A kettőnk élete, a kettőnk vállalása, a kettőnk döntése kell, hogy legyen.

Arról nem is beszélve, hogy a már meghozott döntést sem közölném senkivel, hanem, ha megfogant a pici, akkor mondanám el a jó hírt családnak, barátoknak. Nekem ne drukkoljon anyám, apám, anyósom, apósom vagy bárki más, hogy beraktam-e a feleségemnek elégszer és megvan-e az eredmény. Én ezt ennél sokkal intimebb dolognak tartom.

2015. dec. 23. 15:04
 27/28 A kérdező kommentje:

Nem kértem véleményt arra vonatkozóan, hogy elég érett vagyok-e anyának. Pont letojom, hogy mi a véleményed erről! Olyan nagy ívben, hogy te azt else tudod képzelni mennyire. Azt majd én eldöntöm, hogy alkalmas vagyok-e rá vagy sem.

Arra vonatkozóan kértem tanácsot, hogy az anyagi helyzetünk megfelelő-e a felelős gyerekváláshoz. Sajnálom, hogy egyeseknek meghaladja az értelmi képességét az, hogy a kérdésre válaszoljon. Ahelyett, hogy az én érettségemet firtatnák egyesek röhejes indokokra alapozva, inkább foglalkozzanak a sajátjukéval. Nem én nem tudok egy kérdést értelmezni és arra válaszolni;)

2015. dec. 23. 15:17
 28/28 anonim ***** válasza:
68%

Hát eddig minden tekintetben támogatnálak, (kivéve, azt, hogy a majd megszült gyereknek MINDENT VAKON meg akarsz adni), de most már másképp látom.

Ahogy válaszolsz a válaszokra, kb. egy ki...szott elkényeztetett kis fruska vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nem értem, hogy mit kérdezgetsz itt!!!!!!!!!!!!!!!!

Te kölköt akarsz a világra hozni, hogy ne kelljen dolgoznod, de kíváncsi vagy rá, hogy a pasid továbbra is tejben-vajban fog fürdetni.

Ennyi.

2015. dec. 23. 21:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!