Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim szerint ilyen anyagi...

Szüleim szerint ilyen anyagi helyzetben nem lehet gyereket vállalnunk. Szerintetek?

Figyelt kérdés

Szeretnénk lassan babát a párommal. Ez lenne a jövő évi tervünk.

Beszéltem szüleimnek a tervünkről és ők azóta folyamatosan jönnek azzal, hogy nem állunk elég jól hozzá anyagilag. Én ezt kezdetben teljesen hülyeségnek gondoltam, de már annyit mondogatják, hogy kezdek elbizonytalanodni.

Párom keres 230-250 között plusz 12 ezernyi cafeteria. Én pedig 130-150 körül.

Van saját közös lakásunk meg kocsink. Egyiken sincs hitel. Megtakarításunk az jelenleg semmi mert minden elment a lakásfelújításra meg a kocsira.

Szüleim azt mondják, hogy ha lesz baba akkor az én fizum eleve kiesik a GYES meg az ilyesmik meg nagyon kevesek. Párom fizetése meg kevés ahhoz, hogy biztonságban ellegyünk belőle. Meg azon is aggódnak, hogy nincs megtakarításunk. Szerintük várnunk kellene addig míg legalább 1 milliót össze spórolunk. Azzal indokolják, hogy mivan ha esetleg közben kirúgják a páromat vagy valami hasonló dolog történne. Meg, hogy még túl fiatalok vagyunk ne kapkodjunk. Spóroljunk még.

Valahol igazuk van azért, de szerintem túl van dramatizálva a részükről. De bizonytalan vagyok.

Ti hogy látjátok?

2015. dec. 20. 16:51
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
80%

A hiba ott van, hogy erröl a szüleiddel beszélsz. Ehhez semmi közük, és semmi beleszólásuk. (Ez alól az lenne a kivétel, ha vagy náluk laknátok, vagy/és nekik kellene ezt finanszirozni.)

Ilyen esetben, amikor aránylag jól kerestek, és semmiféle tartozásotok nincs, nem érdemes túl sokat gondolkodni. Az egymilliót összespórolni meg fölösleges elöre, mert adott esetben utána már késön van a gyerekhez.

2015. dec. 20. 17:40
 12/28 anonim ***** válasza:
29%

90-100 körül kapnál 2 éves koráig,ha 8 órás minimál körül vagy bejelentve és legalább 1 éves a munkaviszony.

a férjed meg mo-i legális viszonylatban igen jól keres,ezért ha megvan az 1 éved a melóhelyen én nem látom akadályát a gyereknek.

ha nem terveztek ilyen buta marhaságokat,hogy 2 kiló zsebbe a szülésznek,terhesség alatt két hetente 10-15e a magán nőgyógyásznak,meg milliós babaszoba,akkor kényelmesen ki tudtok jönni ennyi pénzből.

2015. dec. 20. 17:44
 13/28 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem elég jól álltok. :) Ha egyébként is jövőre tervezitek, addig lehet spórolni, érdemes lenne összeszedni, mennyibe is kerül a kezdet, orvosi költségek, babakelengye, bútor, minden, ami a terhesség alatt és a baba egyéves koráig felmerülhet. Ez nem kevés, de könnyen össze tudjátok szedni ilyen bevételekkel, hitelek nélkül. Illetve addig lélekben is fel tudtok készülni a feladatra, szakkönyveket olvasni, stb.

Sok sikert :)

2015. dec. 20. 17:46
 14/28 A kérdező kommentje:
Ez az, hogy sokan minimálbérekre vállalnak gyereket meg albérletre. Mondjuk ezt én se akarnám. Úgy tényleg csak nyomorogni lehetne szerintem. Az egy dolog, hogy ők bevállalják úgy, de attól még ez nem követendő példa számomra. Én úgy szeretnék gyereket vállalni, hogy megtudjunk neki adni mindent. Meg attól, hogy van gyerekünk még ne kelljen hónap végén a 100 ft-osokat számolgatni a boltban. Gondolom szüleim is ettől akarnak megkímélni. Csak szerintem ők már átestek a ló túloldalára. De azért vagyok ugye bizonytalan mert nem szeretnék is abba a hibába esni, hogy a gyerek szinte anyagi csődöt okozott. Van a környezetemben is ilyen példa:(
2015. dec. 20. 18:06
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodj meg, ennyi pénzből nem kell a 100-asokat számolgatnod. Az írásod alapján nekem úgy tűnik, jól gazdálkodtok a pénzzel.

Nyugodtan belevághattok jövő évben a terve, semmi félnivaló nincsen. :)

2015. dec. 20. 18:14
 16/28 anonim ***** válasza:
47%

"90-100 körül kapnál"

Ez nem igaz, ilyen jövedelem mellett megkapod a gyed maximumot, amit a mindenkori minimálbér kétszereséből számolnak. Járj utána.

Emellett kapni fogsz családi pótlékot is, továbbá ha a párodat kirúgnák, te visszamehetnél dolgozni, amíg nem talál másikat és hála a GYED extrának, még a GYED-et is folyósítanák tovább.

Van saját lakásotok, saját autótok, szerintem ideálisak a feltételek. Készítsetek excel táblában egy költségvetést (bevételek, kiadások, függvénnyel számold ki az egyenleget), legyen egy külön sor a tervezett megtakarítás, a többi kiadást pedig próbáljátok hozzá igazítani. Pár hónapon belül azt fogjátok észrevenni, hogy egész jól megy a spórolás, ha megnézitek, mire is költötök. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ilyen jövedelem mellett (hitel nélkül) azért lehet megtakarítást elérni, mire megérkezik a baba. (jó esetben is minimum 9 hónap, de ne ijedj meg, ha a próbálkozás ellenére nem szülsz következő évben)

Ne bizonytalanodj el, bőven adott minden feltétel a babához. Egyébként biztos, hogy anyukádnak csak a pénzügyi feltételekkel van baja? Mennyi idősek vagytok, azt írtad, szerintük még túl fiatalok.

2015. dec. 20. 18:16
 17/28 A kérdező kommentje:

Ilyen excel táblát akarok majd csinálni. Írok majd bele minden kiadást. Kíváncsi vagyok mire, mennyit költünk pontosan.

Én 22 vagyok, párom pedig 25 és 4 éve vagyunk együtt.

Mással nem lehet bajuk:)

2015. dec. 20. 18:31
 18/28 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem ne akarj gyereket. Nem azért, mert anyagilag kevés a lé hozzá, hanem azért, mert még mindig a szüleidtől függ az életed. Egy kisgyereknek elsősorban az érzelmi biztonság a fontos, az anyagiakból kevesebbel is beéri. De amíg te anyuka-apuka kislánya vagy, aki azzal foglalkozik, hogy mennyire és miben feleljen meg neki, addig jobb, ha nem akarsz gyereket.

Egyébként azért nem akarja anyád, hogy szülj, mert nem akar "megöregedni" - még nem akar nagymama lenni. Minden más csak ennek a megokolása.

Ha a párodat kirúgják, akkor majd ráértek akkor gondolkodni azon, hogyan tovább. Előre egy ilyen Magyarországon, ami most van, nem láthat senki semmit.

2015. dec. 20. 18:58
 19/28 anonim ***** válasza:
34%

"Én úgy szeretnék gyereket vállalni, hogy megtudjunk neki adni mindent."

Ez relatív.

Mert amire TÉNYLEG szüksége van, azt a fent említett pénzből simán meg tudod neki adni.

De ha 20.000 forintos kis cipőcskéket, meg 50.000 forintos babakocsit, meg méregdrága ruhákat (amiket rettentő hamar kinő) akarsz neki venni már a kezdet kezdetén, akkor tényleg számolgathatod a 100-asokat a boltban.

2015. dec. 20. 19:24
 20/28 anonim ***** válasza:
47%

Irigyelem a problémáidat.

Mások ennél kevesebből nevelnek 2-3 gyereket. Meg 30-40 éves korukra sincs lakásuk meg kocsijuk.

2015. dec. 20. 20:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!