Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyerekelhelyezési pernél...

Gyerekelhelyezési pernél kiszűri e a pszichológus, ha az Apa pszichopata (szociopata)?

Figyelt kérdés
Lehet e esetleg előre jelezni, hogy ez a gyanú áll fenn (számtalan bizonyítékkal), kell e kérni a pszichológus kirendelését? Van e esélyem, hogy csak felügyelet mellett láthassa a gyerekeit (amennyiben igazolódna a tény)?
2015. dec. 15. 14:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Elvileg gyermekelhelyezési pernél mindkét szülőt vizsgálják.

Elég nehéz kiszűrni őket,azért is,mert nem nagyon vannak ilyen irányú kutatások,mivel egy bántalmazott nő általában szívesen áll az orvosok rendelkezésére.

Ezek az elmebetegek viszont csak elenyésző számban.

A férjed szerintem nem szociopata,vagy pszichopata, bár ki tudja?

Ellopott egy 600 Ft-os szemüveget, inkább egy sötét manipulatív hülye, a lexikális tudása ellenére.

2015. dec. 15. 19:33
 12/19 A kérdező kommentje:

Azért nem egy szemüveglopásra alapoztam ezt a gyanút :-)

Itt az első és legfontosabb, hogy nulla empátiával rendelkezik, képtelen átérezni a dolgokat. Még úgy sem, hogy egyértelműen tudja mert közölték a gyerekek, hogy mondjuk reggel hogy NE ébressze őket, de minden reggel csakazértis ahogy neki jó. Itt most kevés a hely a rengeteg dolgot felsorolni...szeretni se tud legalábbis az nem az, amit ő annak hisz és ebben nem vagyok egyedül a véleményemmel, mert a volt feleségével 15 évet húztak le, majd 3 gyerekkel hagyta ott egy nő miatt....Mi nagyon jóban vagyunk az ex-szel, a Tesók is szeretik egymást, rengeteget beszéltünk és igy derült fény egy csomó dologra, amit teljesen másképp mesélt el, úgy, hogy Ő jöjjön ki nyertesen a szituból és őt sajnálják. Mindketten teljesen magányosnak éreztük magunkat a kapcsolatban, de mivel kommunikálni se lehetett vele, ezért mindketten - tehát az exe és én is -abba a hibába estünk, hogy "megcsaltuk". Nálam hozzátartozik, hogy kavart is rendesen, találtam SMS-t, szexrandizott, meg elhangzott "szeretlek" a telóba (nem a lányának ez biztos, hanem egy volt barátnőjének megnéztem a telszámot), szóval én ezt tök bosszúból csináltam, hogy tudja meg milyen szar érzés. De nem tanult belőle, ugyanúgy elhanyagolt, bevonult a kis álomvilágába; 8 éve semmi munkája nincsen, az anyja tartja el, de még mindig felsőbbrendűnek képzeli magát és engem butáz le (ok, a lexikális tudásom valóban nem annyi a történelem, művészetek, irodalom stb téren) viszont mindig én találtam ki miből éljünk meg és ez eddig még sikerült.... Én a gyakorlati életben - érts való világ - sokkal inkább helytállok ő meg a két lábon járó lexikon....gyűjtöget is, 80nm3 szemét van lent a garázsban, tárolóban, kertben, ezeréves dolgok....40 éves ruhák.... aki egy kicsit is ellentmond neki, attól rögtön elfordul és hallani sem akar róla többet = ergó nem viseli a legkisebb kritikát sem. Ezért aztán virtuálisan ismerkedik újra és újra, próbálkozik, azoknak előadja a sztorit (teszi ezt úgy, hogy most is van egy éve fix barátnője). A nőismerőseit a gépén is szépen mappákba rendezi (képekkel, infókkal, kb. 60 mappája van; bnőm szerint tök ijesztően hangzik). Tehát Ő sosem hibázik, mindig vádol, sosem ismerné el a tévedését, hazudik állandóan és ugye azzal egyre inkább spirálba csavarja magát...

2015. dec. 15. 20:40
 13/19 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy ki fogja szűrni. Sőt ha manipulatív személyiség, akkor az ujja köré csavarhatja a szakértőt és a bírót is.

Gyűjts össze minden rendelkezésre álló bizonyítékot, írj naplót, és küldd be a bírónak. Ne bízz semmit a véletlenre.

Nem kell, hogy te diagnosztizáld, a tettei és a gyereknevelésre alkalmatlansága a lényeg. Próbálj tanúkat behozni (háziorvos, védőnő?). Törekedj a kizárólagos felügyeletre. Keress egy jó ügyvédet és minden részletet szabályoztass le az ítéletben (ugyanis a következő 10-20 évben mindenbe bele fog kötni). A gyerektartás is legyen benne. Ne hagyd magad megzsarolni és ne hallgasd meg az alkuajánlatait.

Sajnos a jogszolgáltatás nem mindenható, a bírót is kötik a törvények, amik adott esetben rosszak.

Kösd fel te is a gatyádat, és harcolj mindenért.

A láthatásnál a másik szülő köteles biztosítani a gyerek megszokott életvitelét (edzés, különóra, szülinapi meghívás, stb.), tehát már itt szűkítheted a játékterét.

És van, hogy a gyerek pont akkor belázasodik. Ha pedig handabandázik az ajtó előtt, akkor már rendőrt lehet rá hívni.

2015. dec. 15. 22:33
 14/19 Carragher_x ***** válasza:

Csak az számít amihez tanú is van vagy vmilyen szakember véleménye. Az hogy az anyuka elkezd negatív dolgokat összehordani az apukáról az nem bizonyíték és szerencsére nagyon helyes módon a bíróság le is sz*rja. Sőt, az sem érv, hogy magányosnak érezted magad mellette, meg hogy nem működött a kapcsolatotok. Sőt, az sem érv a gyerekelhelyezésnél, hogy megcsalt vagy sem.

El tudná-e tartani a gyereket? Milyen környezetben él? Hogyan viselkedett eddig a gyerekekkel? Ezek dönthetnek, s nem bemondásra, hanem alátámasztott módon + a gyerekek korától függően a gyerekek véleménye, illetve a kirendelt szakember véleménye.

"Ha pedig handabandázik az ajtó előtt, akkor már rendőrt lehet rá hívni." - Hívni lehet rá, csak ha nem csinál semmi törvénybe ütközőt, akkor egy napszaknak megfelelő köszönésen kívül nem is fog semmi történni. Ellenben ha vki folyamatosan szabotálja a gyerekláthatást, az megütheti a bokáját, szóval nem feltétlen kéne olyan dolgokra biztatni a kérdezőt, amivel csak saját magának csinálhat bajt.

2015. dec. 15. 22:44
 15/19 A kérdező kommentje:
Szerintem következő 20 év eleve nem lesz, de 10 se :-) 63 éves, ahogy írtam, nincsen semmi jövedelme, az Anyja tartotta el, de már annak is szinte teljesen elfogyott a megtakarítása. Önerőből nyilván nem tudja eltartani, ez egyértelmű, nekem megvannak a bevallásaim, én kapom a csp-t meg amit, összesen elvagyunk (lakhatásra eddig nem kellett fizetni, viszont a bank bármikor visszaveheti a házat!) A gyerekekkel így látszólag normális, leszámítva, hogy leszarja, mit esznek, mert főzni nem tud és a kicsinek allergiája van, ami miatt külön főzni kell rá és a kaja is drágább. Néha ha felkapja a vizet, akkor hajlamos megcibálni őket, de ritkán fordult elő. Engem nem bántalmazott, valótlant nem is állítanék. Írásban megvan minden amúgy is ez az egyetlen mód, amiképp úgy-ahogy kommunikálunk. A gyerekek nem akarnak vele élni és ettől nem is tartok, hogy mit mondanak ha kérdezik őket. Soha nem neveltem őket ellene, de gondolom az normális, ha a kaja miatt nyilván aggódom miután többször előfordult, hogy romlott, penészes és büdös kaját csomagolt vagy rakott eléjük. Ő erre nem figyel. A környezet az oké, mivel még kényszerből együtt élünk, a lakószinten rend van és tisztaság mivel innen kidobálom ami nem idevaló, az Ő részén meg kupi és kosz van (garázs, tároló, kerti tárolók). Hozzátartozik, hogy beteg is, de azzal sem foglalkozik, 2 éve már műteni akarták. A legfőbb problémát abban látom, hogy semmiféle kritikát nem visel, ha szépen kérek valamit, hogy figyeljen oda, akkor sem (csak azért sem), aki ellenvéleményen van, azzal egyszerűen megszakítja a kapcsolatot. Nincsenek barátai, csak virtuális levelezőtársai (akikkel soha vagy sokévente találkozik max.). Nem képes a hibáit belátni, nem képes figyelembe venni mások kívánságait, úgy csinálja, hogy neki jó legyen. Az elején nem ilyen volt, de annyi munkahelyi kudarc is érte (illetve az hogy nem talált munkát és ráadásul ő úgy gondolja, hogy "túl okos" és ezért azt hiszi a munkáltató hogy emiatt Ő sokat fog kérni és ezért nem alkalmazzák, mondván a tudása megfizethetetlen).
2015. dec. 16. 08:51
 16/19 anonim ***** válasza:
Ez simán lehet egy nárcisztikus személyiség leírása is. Abszolút illik rá.
2015. dec. 16. 20:40
 17/19 A kérdező kommentje:
igen, sok az átfedés, de többen - oké, laikusként - pszichopatának titulálták :-)
2015. dec. 16. 21:17
 18/19 anonim ***** válasza:

"Úgy a legkönnyebb az emberek ellenszenvét felkelteni valaki iránt, ha az adott ember nem védekezhet." - Válóperes ügyvéd

A pszichológusokat nagyon könnyű átverni, főleg ha valaki felkészül a szabványos tesztjeikből.

2015. dec. 17. 20:01
 19/19 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező,engem nagyon érdekelne,hova haladsz ezzel a dologgal (akár priviben is írhatod)

Válni készülök éppen.Már régebben is javasoltam a férjemnek hogy keressen fel egy szakembert mert éreztem hogy valami nincsen rendben vele.Próbáltam is megbeszélni vele a dolgokat,de semmire nem tudott érdemben válaszolni.

Én eddig azt gondoltam hogy a pszichopata az valami mániákus sorozatgyilkos,és teljesen megdöbbentem,amikor a kb 10. pontból 9 teljesen illett rá (egyet nem teljesen tudok értelmezni,így arról nem nyilatkoznék)

Most megnéztem a nárcisztikus személyiség zavart is,mert írta valaki,de nálunk az egyértelműen nem lehet.

2015. dec. 28. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!