Miért akarnak elijeszteni a jogi iránytól? A szülő dolga nem az, hogy támogassa a gyerekét?
Eddig nem voltam célirányos terveim a továbbtanulásban, persze itthon hallgattam, hogy legyen jogász apa és az ő apukája után, mert azzal biztos állásom lesz, milyen jó.
Nem akartam, de most úgy néz ki, mégis az ÁJTK-ra jelentkezek. Kérdezte anya, hogy döntöttem-e már, elmondtam neki. A válasza az volt, hogy hát az nagyon nehéz, úgysem fogom bírni. Kérdeztem, hogy akkor nem szeretné, hogy odamenjek, vagy miért mondta évek óta, hogy igenis azt válasszam. Erre azt mondta, hogy nagyon szeretné, hogy odamenjek, de úgyis otthagyom az első félévben...
Elmondta apának is (pedig kértem, hogy ne), aki elkezdte mondani, hogy milyen gyilkosak a vizsgák, meg hogy az alvást csak hírből fogom ismerni jövő ilyenkor, sosem lesz belőlem jogász. Annyira rosszul esik ez, mert lelkes voltam, odajár több barátnőm, barátom is és most anyáék teljesen elvették a kedvemet.
Minek előre ijesztgetni?
Ez olyan, mintha műtét előtt egy betegnek már előre mesélnék, mennyire fog szenvedni a gyógyulás alatt...
Bármit mondtam itthon, hogy hová szeretnék menni, semmi nem volt jó.
A nemzetközi tanulmányokkal az volt a baj, hogy nagykövet majd maximum 50 éves koromra lehetnék, egy Isten háta mögötti országban, vagy főzhetnék kávét a nyugdíjazásig.
Az angol-történelem szakkal az volt a baj, hogy hát nehogy már az ő lányuk egy középiskolai tanár legyen.
Aztán mondtam, hogy külföldre megyek, akkor pedig az, hogy ők biztos nem engednek el messzire, mert mi lesz velem...
Mert a szüleid megvetik a jogászokat.
Én is hallottam elégszer apámtól "Az ügyvédek seggen ülő tolvajok."
Ráadásul igaza is van. Ha valaki elmegy kirabolni egy 90 éves öregasszonyt, van rá esélye, hogy a néni egy karatébajnok, vagy katonatiszt özvegye, aki megtartotta férje stukkereit.
A védőügyvéd pedig kockázat nélkül részesedik a rablott pénzből.
Rablott???? Az meg mi? :-D
Ha az tetszik,menj oda! Nem könnyű,de nem is lehetetlen megcsinálni!
Többet érsz vele,mint egy tanári szakkal.
Már a közigazgatásba is szinte csak dr.-okat vesznek fel.
Akár hogy is van, egy biztos: Amit a szüleid mondanak, az a lehető legrosszabb hozzáállás.Ilyesmit sohasem szabad mondani egy gyereknek.Persze elmondhatja azt hogy nehéz, de hogy te nem leszel képes végigcsinálni, azt nem szabad mondani.Neked viszont nem kötelező elhinni! Ha a jogi pályát szeretnéd, csináld.Meg kell próbálni, aztán ha tényleg végképp nem megy, majd ráérsz akkor aggódni, akkor majd max váltasz...
Engem sem biztatott soha senki, inkább mindig a negatívumokat hangoztatták, pedig sok mindenhez lett volna kedvem tehetségem, nekem elsősorban művészetek terén.Aztán annyira elbizonytalanítottak, hogy pályatévesztett szakmunkásként végeztem, most pedig emiatt nincs lelki nyugalmam.Én máshogy állok a gyermekemhez, én csak biztatom, még ha nagyon magasra is rakja magának a mércét és mondhatom, sikeres is és van benne önbizalom, inspiráció, eddig el is érte, amit akart, ha meg mégsem sikerülne, ebből nem csinálunk botrányt, majd próbál mást..
Kérdezd meg a szüleid, mégis mit akarnak, ha semmi sem jó nekik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!