Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti miért vágytatok gyerekre?

Ti miért vágytatok gyerekre?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem mert, én nem érzek semmilyen okot, hogy szüljek. Sőt a negativumait figyelem meg. Ezért kivàncsi lennék rà hogy miért vàllaltatok gyereket?
2015. nov. 29. 08:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
91%

Édes istenem...

Ha nem tudjátok, mit jelent az ösztön fogalma, nézzetek utána. Bármennyire is nem tetszik, a fajfenntartási ösztön ott van minden emberben - az emberre jellemző tudatosság, a nevelés, a szocializálódás stb, stb. képes ezt mederben tartani (vagy akár elnyomni), ezért helyes az a megállapítás, hogy a gyermek utáni vágy nem szorul magyarázatra, csak az ellenkezője. Nyilván lehetnek okok, amik ezt a természetes késztetést felülírják, és természetesen mindenkinek magánügye, hogy akar-e gyereket, vagy sem - evidens dolgokra viszont fölösleges rákérdezni.:-)

2015. nov. 29. 14:25
 12/13 anonim ***** válasza:

Lehet,hogy sok emberben ott van,de hidd el BENNEM nincs:)

Sőt,életem egyik legnagyobb félelme,hogy gyerekem lesz.

Benne van a top 3 legrosszabb dologban,amit soha nem szeretnék,hogy megtörténjen.

A szaporodási ösztönt pedig felülírja a TÚLÉLÉSI ösztön.

Tehát,ha a gyerek a saját túlélésedet veszélyezteti,akkor nem fogsz szaporodni sem.

Vannak olyan állatfajok,amik táplálék hiányában lebontják a különböző szerveiket,és legelső az "étlapon" a nemi szervrendszer lebontása,ugyanis az a legnélkülözhetőbb az összes szervrendszer közül.

Az ember elsősorban vegetatív.

Egy biológus

27/F

2015. nov. 29. 16:04
 13/13 anonim ***** válasza:

De ha gyerekre vágynék is örökbe fogadnék.

Van bőven elég ember már,akinek nincs senkije.

Nekem tök mindegy lenne,hogy a saját génjeimből vagy máséból származót nevelném,ha gyereket akarnék.

Előző vagyok.

2015. nov. 29. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!