Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám és apukám el akarnak...

Anyukám és apukám el akarnak válni! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Én már nagyobb gyerek vagyok második éve járok gimnáziumba

Ha elválnának a szüleim akkor az anyukámhoz mennék csak van egy problémám.

Apukám többet keres mint anyukám.Anyukám nem keres sokkal többet mint 90 ezer havonta. Szeretnék vele élni de félek hogy nem tudnánk megélni ennyi pénzből ketten. Egyáltalán nem vagyok olyan gyerek aki hetente kikéri a zsebpénzét és nem is költök pénzt semmire csak ruhára és ételre mégis félek. Ő nagyon szeretné hogy tovább tanuljak de nem akarok a terhére lenni. Mit csináljak ? Élhetek az anyukámmal ?

2015. nov. 28. 15:52
 1/9 anonim válasza:
Apukad amugy is fizetne nektek. Szerintem siman letudnstok zsirozni ezt az egeszet
2015. nov. 28. 16:00
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem nem fizetne anyukán nagyon makacs azt mondta neki nemm kell gyerektartás megoldja ő apámat ezzel meg elveszíteném örökre ő meg nem is akarna fizetni
2015. nov. 28. 16:14
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon furcsa álláspont az anyukád részéről. Ugyanis a gyerektartás nem az ő pénze, hanem a tied. Őneki nincs joga lemondani róla. Apukádnak meg fizetnie kell, ha tetszik, ha nem.
2015. nov. 28. 16:26
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A gyerektartás nem úri huncutság. Nem anyukád dönt róla, csak úgy nem mondhat le róla, mivel a gyerek érdeke elsődleges, nem a hülye felnőttek önérzete. Plusz elég hamar rá fog jönni édesanyád is, hogy pénz nélkül nem fogtok megélni.

Ha betöltöd a 16-ot, mehetsz diákmunkára, ha úgy alakulna. Nem élmény, fárasztó, de van, akinél nem választás kérdése. De azért túl lehet élni. :)

Később egyetem mellett is lehet dolgozni. Tanulj, hogy ne kelljen majd tandíjat fizetni, vannak szociális és tanulmányi ösztöndíjak és ott van lehetőségként a diákhitel is. De ez még a jövő zenéje, egyelőre azzal foglalkozz, hogy jól tanulj.

A szüleid csetepatéját meg ignoráld amennyire lehet.

2015. nov. 28. 16:27
 5/9 anonim ***** válasza:

Jogi úton? Apukád gytartást, sőt ha annyira kevés anyud jövedelme, asszonytartást is. ( nem tudom most is van e ilyen ).

Más gondolat. Bármelyik szülőt is választod, ha szidja, ócsárolja a másikat, kérd ki magadnak a hangnemet....

Szeresd őket különélés után is. Belőlük 1 van...

2015. nov. 28. 16:58
 6/9 anonim ***** válasza:
25%
Lődd le őket sörétessel, aztán magadat, és állj így bosszút az elmúlt ötven év totálisan félresikerült társadalmán.
2015. nov. 28. 17:26
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor apukád adja neked a gyerektartas arat es ha megszorultpk ott lenne az addig apukadtol kapott tobbszor 40 ezer.
2015. nov. 28. 17:59
 8/9 anonim ***** válasza:

Azért ez nem így működik.

Apukádnak kötelessége tartásdíjat fizetni. Olyan nincs, hogy nem akar. 1 gyerek esetében átlagos esetben a fizetése 20%-át szokták megítélni. Anyukád erről nem mondhat le, mivel az a te eltartásodra jár.

A bíróság majd határoz ebben a kérdésben is, amikor válnak.

Maradj anyukáddal. Nyáron már vállalhatsz majd diákmunkát, azzal meg tudod keresni legalább a zsebpénzedet.

2015. nov. 29. 08:46
 9/9 anonim ***** válasza:

Túl fogod élni ezt a traumát. ( lehet nem illik ilyent írni, az élet nem habostorta )

Még mindig az a véleményem, szeresd őket ezután is. Az anyagi része többnyire bíróság dönti el. Sőt ha annyira kevés a munkabére meg a családi rád, gy.tartást, és asszonytartást is vonhatnak....

2015. nov. 29. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!