Anya nem szeretné, ha kollégista lennék, hogyan győzzem meg?
Egyes, koszi, de mar elmondtam beki ezeket, es nem tulzottan erdekli. Apa tamogatna a kolit, majd megkerem hogy beszeljen anyaval (bar ebbol is csak hatalmas veszekedes lesz)
Kettes: semmi penzert nem mennek masik suliba, ez volt minden almom :) (bocsanat az ekezetekert)
Ha egyszerűen anya, és a világon a legfontosabb kincse a gyereke, nyilván inkább figyelembe veszi, hogy jó e neki az, hogy minden reggel rosszul van a buszon, ha minden nap fáradt, ha nem tud koncentrálni, és megpróbálja ezektől a terhektől megszabadítani, és nem épp fordítva cselekedni.
Kedves kérdező: Nem tudom, mennyire lehet észérvekkel hatni az anyukádra (kérlek ne sértődj meg ezen). Én a helyedben elmondanám neki, hogy úgy érzed, hogy ettől a fáradtságtól nem tudsz úgy teljesíteni az iskolában sem, így a jegyeid is csak rosszabbak lesznek. A kollégiumban pedig van szilencium (kötelező tanulóidő), meg tanulószoba is, tehát nem úgy kell elképzelni, hogy beszabadul a gyerek és azt csinál, amit akar. Másrészt, szerintem egy gyereknek sem ártana egy kis kollégium, ahol megtanul kicsit önállóbb, önellátóbb lenni, beosztani magának az idejét és megoldani a saját problémáit ahhoz, hogy mikor kilép a "nagybetűs életbe", az ne vágja rögtön pofán. Én megtapasztaltam, hogy rengetegen kerülnek be mondhatni teljesen életképtelenen a kollégiumba, és 1-2 év alatt egész jól összeszedik magukat. Nekem is volt több hasonló szobatársam. Én is koleszos voltam 5 évig, és túléltem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!