Titeket felszoktak kelteni a szüleitek hétvégén?
Mi az az idő ameddig,ha nem jöttök ki bemennek?
Kort is írjatok légyszi! :)
Olyan, hogy 'felszoktak', nincsen. Helyesen 'fel szoktak kelteni', mivel a szó felkeltés és nem felszokás...
Amúgy nem szoktak felkelteni, de legkésőbb 8-kor magamtól is felébredek. De sokszor inkább előbb.
Az en szuleim engem mindig hagytak aludni, ameddig csak akartam, altalaban 11ig aludtam hetvegen.
A felesegemet mar 7kor felkeltettek a szulei, mert "dolog van".
Mi hagynank a gyerekunket aludni, csak o meg koran kelo, fel hetkor mar fenn van.
Nem keltettek, csak beszóltak, hogy meddig alszom.
Hazamegyek nyáron szabadságra, nyaralni (felnőtt vagyok, külföldön lakom).
Fél kilenckor, már ébren, de még lustálkodva anyám bejön: ma fel se kelsz?
Páromat az anyja még hétvégén is felkeltette reggel hatkor, akkor is, ha előtte 24 órázott. Volt, hogy náluk aludtam, ugyanúgy reggel hatkor fel kellett kelni, mert "kész a reggeli" (ki volt rakva az asztalra a hűtőből a kaja).
Most már nekem is vannak gyerekeim, eszem ágába sincs felverni őket, aludjanak amíg akarnak - és amíg megtehetik, hogy legalább hétvégén sokat aludjanak.
engem soha...
régen amikor suli szezon volt akkor nyári szünetben sem keltettek, mert sokszor volt olyan, hogy reggel 8-kor feküdtem és délután keltem...nem feltétlen éjszaka aludtam...mostanság is van olyan, hogy 4-5-ig játszok, melózok, filmezek...és délig alszok...
22F
Ameddig otthon laktam, egészen iskolás koromtól kezdve (mikor már egyedül lehetett bennünket hagyni pár órára a testvéreimmel), mindig felkeltettek minket mikor szombaton elmentek vásárolni (reggel 8-kor), és ki kellett takarítanunk a házat mire hazaértek, hogy anyu neki tudjon állni főzni amikor hazaérnek.....
Ha nem mentek vásárolni akkor is felkeltettek bennünket legkésőbb 9-kor, bár az esetek többségében ilyenkor ígyis-úgyis felkeltünk, vagy már ébredeztünk mert abszolút sosem voltak arra tekintettel, hogy más még alszik. Nagyon utáltam, és szerintem nem is normális dolog, főleg ahogy ők tették. Ki*szták az ajtót, és visítottak, hogy keljünk fel, mert ők mennek, aztán álljunk neki a dolgunknak és ne fetrengjük. Gondolhatjátok milyen jól indultak a hétvégék...
Hogy lehet hajnal 6-kor enni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!