Úgy látom, nem működik ez a mozaik-család-project! Mit tehetnék még? Mire számíthatok?
A férjemmel 2 éve vagyunk házasok,2-2 hozott gyerekkel. A férjem fiai kamaszok (14,17 évesek) 2 hetente 4 napig vannak velünk.
Eleinte próbáltam nyitott és kedves lenni,közeledni hozzájuk, a kedvükben járni de mára belefáradtam.
Nem tudom otthon hogy viselkednek, de itt 4 napig csak a számítógépet bámulják, turkálják, amit főzök, sehova se lehet elmenni velük mert nem érdekli őket más csak a pénz és a kaja. De főleg a pénz.Undorítóan viselkednek egymással és ez elég rossz hatással van a saját gyerekeimre is, akik nincsenek ehhez hozzászokva.Kivételezünk velük pedig nem érdemlik meg.A férjemet még mindig nyomja a lelkiismeret a válás miatt, ezért bármit megenged nekik és igyekszik az egyetlen módon közeledni hozzájuk:pénzzel, mert mással nem lehet ugye és minden vágya hogy nemsokára legalább az egyik fiú végleg hozzánk költözzön.Ráadásul pénzünk sincsen plusszköltségekre, mégis mindig mi nélkülözünk miattuk is.
Már csütörtökön tiszta ideg vagyok ha jönnek. Sokat vitatkozunk a férjemmel is emiatt, de persze ő nem látja, mennyire egyoldalú az igyekezete, mennyire le se szarják a fiai.Mennyire nem akarják az egészet.
Rossz ember vagyok. Szeretnem kéne őket.
De csak azt látom hogy nemhogy nem váltunk nagy családdá, ez a dolog már a kettőnk kapcsolatára és a mi családunk életére is súlyosan kihat. Félek hogy mi jöhet még!
Édes, ha NÁLATOK vannak, a TI szabályaitok szerint kell élniük és pont! Így a ti gyerekeiteket sem "rontják el", és ti sem kaptok idegbajt - csak kicsit.
A pénz az apjuk dolga, ha ő finanszírozza bármilyüket, akkor azzal te semmit nem tehetsz, ebbe épp nincs beleszólásod, de hogy meresztik-e a sggüket a gép előtt (amúgy ki lehet kapcsolni a routert), vagy csinálnak valami hasznosat, abba már eléggé.
Állj a sarkadra, meg a férjed is. Egyébként nem kéne szeretned őket, miért kéne?
Engem is utált a mostohám, bár te legalább próbálkozol, belőle sütött a rosszindulat.
Te hogy éreznéd magad, hogy minden hónapban elrángatnának az otthonodból vadidegenekhez és ott kéne laknod, és elviselned őket, amikor már vagy olyan nagy, hogy saját életed, véleményed, ízlésed legyen? Hát azért viselkednek így. Nekik rajtad meg a gyerekeiden kívül més az apjuk is csak egy idegen hisz óvodásak voltak amikor otthagyta őket.
Ja és 17 évesen megszabni valakinek, hogy mikor menjen aludni? Ugye csak viccelsz? Jól is néznénk ki ha 1 évestől a 18 évesig mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznának... Ha valaki idősebb az több dolgot megtehet, ez egy fiatalabb gyereknek el kell fogadnia.
kamaszok,ilyenek maradnak.
vagy te állsz a sarkadra és q-rva keményen leorditod őket,hogy lássák kia fönök,mondjuk ez apu megitélésén nem fog javitani.és a saját gyerekeknek is befog kavarni de nem igazán van más.
A férjed pedig tökfej ha nem látja,hogy a kölykök csak a zsére mennek,ezt csak úgy lehet neki megvilágítani,hogy nem engeded neki,hogy pénzt adjon a kölyköknek,és akkor hogy fognak viselkedni,milyen gyakran jönnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!