Úgy látom, nem működik ez a mozaik-család-project! Mit tehetnék még? Mire számíthatok?
A férjemmel 2 éve vagyunk házasok,2-2 hozott gyerekkel. A férjem fiai kamaszok (14,17 évesek) 2 hetente 4 napig vannak velünk.
Eleinte próbáltam nyitott és kedves lenni,közeledni hozzájuk, a kedvükben járni de mára belefáradtam.
Nem tudom otthon hogy viselkednek, de itt 4 napig csak a számítógépet bámulják, turkálják, amit főzök, sehova se lehet elmenni velük mert nem érdekli őket más csak a pénz és a kaja. De főleg a pénz.Undorítóan viselkednek egymással és ez elég rossz hatással van a saját gyerekeimre is, akik nincsenek ehhez hozzászokva.Kivételezünk velük pedig nem érdemlik meg.A férjemet még mindig nyomja a lelkiismeret a válás miatt, ezért bármit megenged nekik és igyekszik az egyetlen módon közeledni hozzájuk:pénzzel, mert mással nem lehet ugye és minden vágya hogy nemsokára legalább az egyik fiú végleg hozzánk költözzön.Ráadásul pénzünk sincsen plusszköltségekre, mégis mindig mi nélkülözünk miattuk is.
Már csütörtökön tiszta ideg vagyok ha jönnek. Sokat vitatkozunk a férjemmel is emiatt, de persze ő nem látja, mennyire egyoldalú az igyekezete, mennyire le se szarják a fiai.Mennyire nem akarják az egészet.
Rossz ember vagyok. Szeretnem kéne őket.
De csak azt látom hogy nemhogy nem váltunk nagy családdá, ez a dolog már a kettőnk kapcsolatára és a mi családunk életére is súlyosan kihat. Félek hogy mi jöhet még!
Azért szerintem amikor egy hónapban 4 napot az apjuknál lehetnek a gyerekek, akkor nem porszívóztatni és bevásároltatni kéne velük. Akármennyire is kis időt vesz igénybe. Ők nem ott laknak.
És gondolom, ezeket máskor is megteszitek, nem csak akkor, amikor ők ott vannak. És akkor is meg kéne tenni, ha ők nem lennének ott. A te gyerekeid ott élnek, az ő otthonuk, okés, hogy be kell segíteniük a háztartási feladatokba.
A fiúknak meg otthon, az anyukájuknál kéne segíteniük.
Hát lehet h ezt kéne, de sajnos a már eleve az is konfliktusforrás ha szólok valamiért.Mert ő is ideges ha jönnek a fiúk. Maga se tudja miért.
Talán mert ő is látja valahol hogy nem jó ez így. Talán tudat alatt már rég csalódott bennük. Mert látja a különbséget szerető és nem számító gyerek között, csak magának se meri bevallani.Hiszen látja hogy az enyémek milyen hálásak és boldogok ha kapnak egy kis csokit vagy ha végre elvisszük őket valahová és hogy örömmel vannak velünk (vele is) és nem pénzért hanem szeretetből.
Kérdés hogy akkor meg minek ez a nagy felhajtás, a sok idegeskedés meg fáradság?
Ha a fiúk rájönnek h nincs pénzünk, úgysem akar semelyik sem velünk élni.Pár év és felénk se néznek majd és a férjemnek akkor is megszakad a szíve ha sejti már most is.
Kérdező ebbe a kapcsolatba te is vittél 2gyermekedet.
Na na hogy a tied jobbak es szófogadóbbak hisz az a te sajat gyereked.
Párod gyerekeitől mar nehezebben torelalod.
Konkret dolgot nem irtal le hogy mi az oka annak hogy nem szereted csak azt irtad le ami teged zavar pl tv vagy szaamitogep...
Azt ne várd a parodtol hogy majd a te 2marha gyermekedet nevelni fogja a sajátját meg eldobja!
sztem elobb utóbb ennek a kapcsolatnak vege lesz de igy is lesz a legjobb mindenkinek.
Te idegbegeteg vagy amikor mar érkeznek es ezt a párod erzekeli is rajtad... Ezzel csak a gyerekeidet utaltatod meg vele
..hisz jogosan!!
Mindenkinek a sajat gyermeke a legjobb! Nem kotelezo elfogadni szeretni őket de ezt a parodtol se várd el
.. Tudod 1x vissza nyal a fagyi.
Lehet lepontozni de csak azert igazat adni a kerdezonek mert no?? Nincs igaza es kesz!!!!
Parodat sajnalom Ennyi erovel jobb letvolna ha a feleségének tűrné mint neked aki meg a gyermekit se szereted.
Egyebkent a te gyermeked is vol vagy lesz kamasz 17 évesen....o sem lesz szent meg egy gyerek se. Ennyire ne legyél elszáll a a gyermekeidtol.
Mi az hogy te Szerinted válás esetén egy gyereket csak penzel lehet megfogni?? Téged is a penzel fogot meg a párod?
Hát nem értek egyet veled!
Az én párom olyan szegény-köszönhetően a busás tartásdíjak amit az ex kiharcolt és a folyamatosan felmerülő plussz kiadásoknak-hogy komoly megélhetési gondokkal küzdünk emiatt. A gyerekek pedig minden alkalommal kérnek még ezt-azt.
Engem nem a számítógép zavar hanem az a közöny és tudatos pumpolás aamit ezek a gyerekek csinálnka. Nem tudom ilyenek-e vagy ezt otthonról hozzák de nekem nagyon idegen az ilyesmi,mert nem vagyok ilyen!
A páromat ne sajnáld,főzök,mosok rá és a családjára. Ellátom a gyerekeit. Amúgy ő hagyta ott az exét. SZeretem.A gyerekeihez is szeretettel álltam hozzá 2 éve míg nem ismertem meg őket.
Az fáj hogy látom, a férjem szenved miattuk pedig nem érdemli meg.
Az én gyerekeim is kamaszok. Nem ilyenek. Nem tudom hogy jobbak-e de legalább igyekeznek és tűrnek.
Az pedig hogy a gyereket csak pénzel lehet megfogni nem az én véleményem hanem a szomorú igazság amit látok.
Valószinű, Te sosem voltál ilyen helyzetben. Nem is várom el hogy értsd miről van szó.Bocsi
A férjed az év minden napján elviseli a gyerekeidet, hiába bármilyen jól neveltek, azért minden gyerek szokott néha rosszalkodni vagy a felnőttek idegeire menni, nem hiszem el hogy a gyerekeid 365 nap/év nyugalom és béke a férjednek.
Téged meg havi 4 napig az zavar, úgy hogy bevalottan semmit se csinálnak a férjed gyerekei, csak egy helyben ülnek a számítógép előtt?!!!
Ha nem csinálnak semmit, örülj neki, ne piszkáld őket és akkor vita sem lesz.
A takarítást sem értem, porszívózni hetente szoktunk, miért is nekik kéne, amikor még egy hetet sincsenek ott soha összességében?
Vásárlás detto, pici szervezéssel elég hetente 1x, nem a gyerekeket ugráltatni naponta.
Szerintem annyi elvárható ilyen esetben, h hagyjanak maguk után rendet, de biztos nem azt fognám be takarítani, aki havi pár napot van csak ott.
Amúgy én se igazán ugrálnék apámnak ha lenne új családja és folyamatosan azt kéne hallgatnom, hogy bezzeg a másik gyerekek milyen tökéletesek, jól neveltek és kedvesek, míg én vagyok az ördög maga.
Programokból is miért kéne mindig közös? Miért nem mehet el velük a férjed akár hármasban? Lehet nagyobb kedvük lenne, ha az apjuk rájuk is fókuszálna egy kicsit, lenne saját idejük, nem csak mindig mindent a tökéletes mostohatesókkal karöltve.
Ja és azt nem is kérdeztem hogy hány évesek voltak a fiúk amikor válás lett?
Mert ha már akkor tizenévesek voltak, akkor párod csodás nevelésének is köszönhető mindez, nem kell mindent az anyjukra fogni...
Én nem akarom hogy takarítsanak helyettem és még sohasem tettem egy félmegjegyzést sem h ki a bezzeg gyerek. Épphogy az enyémek érzik már szarul magukat attól hogy nem egyenlőek az erővonalak. Egyszer sem utasítottam a férjem gyerekeit h ezt v azt csinálják ezt v azt.Egy rossz szót nem szóltam nekik. Igyekszem kedves lenni velük, mert arra gondolok, nem az ő hibájuk. Vagy mégis?
De azt hiszem ha már eljönnek az apjukhoz legalább egy kcsit érdeklődhetnének iránta. Vagy törődhetnének egyébbel is.
Gondolom elképzelésed sincs kedves kritikus hogy mennyi kaja kell 6 embernek.És hogy nincs az a hűtő amibe 1 heti kajánk beleférne.
Közös programok? Nem velem nem jönnek sehová hanem senkivel sem. Nem teszik ki a lábukat a szobából. Csak ha elmegy az internet.Az apjukkal se mennek el. Sehova. Soha. Már próbáltuk azt is. Én mentem a kicsikkel,hogy legyen tér és idő, hiába.
Nem sikerült olyan dolgot kitalálnunk 2 év alatt ami érdekelné őket.
Amúgy a váláskor 2-5 évesek voltak, úgyhogy ez nem a férjem nevelése.
Ha van még valami amibe bele akarsz kötni,ne fogd vissza magad. Amikor az ember nehéz helyzetben van, mindig örül az ilyen szakavatott és tapasztalt "megmondóembereknek"!
Kérdező, a megmondóember vagyok! Elnézést, hogy merészeltem más szempontból nézni a helyzetet, de elfelejtetted odaírni, hogy önigazolást keresel, aki nem tart önfeláldozó tökéletességnek, az semmiképp ne válaszoljon. Ne aggódj, nem fog még egyszer előfordulni, nem kattintok többet a kérdésre, elnézésedért esengek:)
És hogy jobban érezd magad:
Igen ezek a gyerekek szörnyűek, te mindent megtettél,egy mártír vagy, már csak pár évet kell kibírnod, ha betöltik a 18-at és nem kell többet fizetni, végleg lekopnak és élhettek végre tökéletes családként a te jól nevelt gyerekeiddel. A férjed természetesen ugyancsak nem tehet semmiről, hogy az elmúlt 15 évben nem sikerült normális kapcsolatot kialakítania velük, és semmi közös szórakozást nem élveznek vele a gyerekek. Ő az igazi áldozat, nem azok akiket 2 és 5 évesen elhagyott az apjuk miután megcsinálta őket egy szörnyű nőnek. És kibírhatatlan lehet 6 emberre takarítani meg főzni, férjed biztos titkolta h ez várható amíg össze nem költöztetek.El ne felejtsetek minden közös vagyont a te gyerekeidre íratni, nehogy véletlen ezek az ördögfiókák kapjanak belőle valamit. Tartásdíjat is gyors megszüntethetitek ha betöltik a 18-at és sikerül lebeszélnetek őket a továbbtanulásról. Nyugodj meg még pár év és a férjed teljesen a tied(csak nehogy addig megint továbbálljon...).
Ha jól értem az a fő probléma, hogy pénzt meg drága dolgokat kérnek. Ne adjatok neki. Ha jól értem a férjed keres kevesebbet a tartásdíj levonása miatt, neked kellene beosztani a pénzeteket. Mondd meg neki, hogy tizenvalahány évig nem sikerült megvenni a gyerekek szeretetét, akkor most sem fog.
A többit engedd el: ne érdekeljen, hogy számítógépeznek, lusták stb. nem a te problémád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!