Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem dícsérnek meg soha?

Miért nem dícsérnek meg soha?

Figyelt kérdés
Szívemet lelkemet kiteszem, Országos tanulmányi versenyeket nyerek sportolok otthon segítek meg minden, viszont szüleimtől még sohase hallottam azt hogy azt mondanák:"ügyes vagy" . Nagyon zavar hogy bármennyit próbálok letenni az asztalra Sosem elég nekik. Miért van ez? U.I: Elnézést a helyesírási hibákért, telefonról írok és sietek.
2015. nov. 15. 18:44
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Vannak ilyen szülők. Talán jelezd nekik a problémád.
2015. nov. 15. 18:48
 2/8 anonim válasza:
Szia! Én is küzdök hasonló problémával ,úgyhogy tudom mit érzel az okát én se tudom pontosan ,de ugy gondolom hogy már megszokták azt ,hogy mindig jo jegyeket viszel haza meg,hogy ügyes vagy.Engem pl sose dicsérnek mag hiába vagyok mindenből jó,de ha egyszer valamit elrontok akkor az tutira megvan említve....Szeritnem inkább ne foglalkozz velük,te legyél büszke magadra,hogy ilyen ügyes vagy és ennyi :)
2015. nov. 15. 18:53
 3/8 anonim ***** válasza:
21%

A telefon nem mentség a helyesírási hibákra. Tudnod illene például, hogy a dicséret rövid i betűvel írandó.

Próbáld meg megbeszélni szüleiddel, hogy rosszul esik ez a közöny.

2015. nov. 15. 19:00
 4/8 anonim ***** válasza:
Megszokták és elvárás lett számukra a jó eredmény. De ha egyszer nem szerepelnél jól, kapnád a lecseszést. Beszélgess velük, hogy néha neked is kellene egy kis szóbeli ösztönzés.
2015. nov. 15. 19:18
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem fognak megváltozni, próbáld meg elviselni. Én is így éltem le a gyerekkorom, 12 éve elköltöztem otthonról, és csak most, az első komolyabb munkahelyi sikerek hatására kezd megjönni végre az önbizalmam.
2015. nov. 15. 19:47
 6/8 anonim ***** válasza:
szerintem a szüleid egyszerűen nem tanultak meg jól kommunikálni. Biztosan nagyon büszkék rád, de eszükbe sem jut, hogy a büszkeségüket ki kellene mutatni. Sokan úgy gondolják, hogy aki kimagasló teljesítményt nyújt, annak már nincs is szüksége dicséretre. Mindenesetre amiket itt leírtál, az fantasztikus, szóval részemről mindenképp meg vagy dicsérve :)
2015. nov. 15. 21:09
 7/8 anonim ***** válasza:
nem nekik tanulsz
2015. nov. 15. 21:40
 8/8 anonim ***** válasza:
Én ennyi idősen mint te, segghülye voltam. Úgyhogy csak gratulálni tudok. Visszagondolva, cserélnék veled, az eredményeket illetően. Nem mindennapi gyerek vagy. Erős ember leszel. Kitartás!
2015. nov. 16. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!