Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most komolyan én vagyok a...

Most komolyan én vagyok a gonosz? Ezek után hozzam haza a barátomat?

Figyelt kérdés

A barátom informatikai területen dolgozik, pár hete járunk mindössze. Szeret "kockulni" - de hát ez a szakterülete velejárója - sokat játszik és ha van a kedvenc játékának valamilyen rendezvénye, akkor ha megteheti elmegy rá.

És ezt én elmeséltem a családomnak, hogy várom már hogy elmehessek egyre vele én is, mert szívesen megismerném érte ezt a világot. Legalább egy órán keresztül poénkodtak és röhögtek rajta, főleg a tesóm, aki még azt is hozzátette hogy : csak ezt tudtad találni magadnak?

Annyira rosszul esett hogy csak na, bár nem mostanában, de télen terveztem hogy elhívom hozzánk bemutatni de így eléggé elbizonytalanodtam.

És most elromlott a számítógépünk és nincs ki megjavítsa, összevesztek velem hogy milyen vagyok, hogy nem hívom el a pasimat hogy csinálja meg. De hát két hónapja járunk csak, plusz ha áthívnám akkor nem azért tenném hogy dolgozzon, hanem hogy megismerje a családomat, meg ők is őt. Úgy állítanak most be, mintha én lennék az akadályozója a gép megjavulásának... Agyrém komolyan -.-" :(

Ebben a szituban én vagyok a gonosz vagy ők gondolkoznak rosszul?

2015. nov. 8. 16:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
41%

Hát karácsonyra elsőre pont NE.

Ha valami netán balul sül el, akkor mindenki ünnepét tönkre vágja.

2015. nov. 8. 16:58
 12/20 anonim ***** válasza:
89%

Nem értem, a többség miért ekkora csicska. Ha valaki röhög azon, akit szeretek, aztán meg kellene az ingyen segítség, az ássa el magát, mert egy szar ember.

Megkérdezted a családodat, hogy szerintük ez így fair?

(Mellesleg alapból utálom az ilyen "dolgoztatós" embereket.)

2015. nov. 8. 17:05
 13/20 anonim ***** válasza:
84%

Épp a minap volt két cikk is két vezető internetes hírportálon az e-sportról, mint több milliárd dolláros üzletről.

Szerintem nincs abban semmi ha ilyen e-sport rendezvényekre jár viszont érteni és szeretni is kell azt a játékot amiben éppen versenyeznek és még a legnagyobb klasszikusok is kb. 8-12 év alatt kikopnak az e-sportból, új játékot meg az ember nem fog megtanulni mert már idősebb, már más dolgokra kell koncentrálni, ennyiben különbözik pl. egy hagyományos sporttól amit korfüggetlenül tudsz nézni mert a szabályok több évtized alatt alig változnak és maga a sportág nem kopik ki pár év alatt.

Azt amúgy én sem szeretem ha rájönnek mivel foglalkozom és egyből rám csimpaszkodnak. Ez amúgy az infósokra hatványozottan igaz. Volt olyan, hogy valaki engem 3 perc ismeretség után már invitált volna be a lakásába, hogy nézzek rá a számítógépére. Nem poén.

2015. nov. 8. 17:15
 14/20 anonim ***** válasza:
79%

Mégis mit dolgozik a barátod? Attól mert IT-ben van még nem fog tudni számítógépet szerelni, pláne ha hardveresen ment valami gallyra, akkor aztán csak vakarná a fejét.

Ha meg programozó, akkor eldicsekedhetsz, hogy pár éves szakmai tapasztalattal valószínűleg jobban fog keresni mint a helyi főorvos...

2015. nov. 8. 17:18
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát ne haragudj, de a családod szörnyen bunkó és primitív. Értelmes ember nem gúnyolja és neveti ki a másikat. Pláne nem a hobbija miatt.

Az meg egyenesen pofátlanság, hogy ezek után még elvárnák tőled, hogy hívd oda a barátodat és javíttasd meg vele a számítógépet.

Ha nekem ilyen gusztustalan családom lenne, nemhogy a barátomat nem vinném oda, de igyekeznék minél hamarabb elköltözni, és addig se szólnék hozzájuk sokat.

2015. nov. 8. 17:19
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerinte korai még bemutatni ha saját bevallásod szerint sem annyira stabil még a kapcsolat. Plusz a család vicceskedése. Amúgy én lányként imádom az ilyen rendezvényeket, én örülnék egy ilyen "Agymenős" srácnak. :D
2015. nov. 8. 17:20
 17/20 anonim válasza:
0%
Egyértelműen a te hibád ez. Tudhatod hogy az infosokat a legtöbb ember lenezi nem csoda hogy a családod is. Biztos soha nem fogják elfogadni vagy kidobod vagy elszoksz otthonról. Helyükben én hívnèk egy szerelőt.
2015. nov. 8. 18:35
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tapasztaltam, hogy a "legtöbb ember lenézi az infósokat." Akkor nem lenne túljelentkezés az infótagozatos középsulikban és felsőoktatási intézményekben.:-) Ma már szinte megkerülhetetlen a számítógép használata, az más kérdés, hogy sokan alap felhasználói szinten sem értenek hozzá.

Az meg végképp nem a kérdező hibája, hogy a családja bunkó módon áll a sráchoz, akit nem is ismernek, de a tudása jól jönne.

2015. nov. 8. 18:57
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg a kedves családodtól, hogy "Na, most már 'ez' is jó lenne, hogy megcsinálja a gépeteket?" Nyugodtan elmondhatod, hogy bunkóságnak tartod, hogy ismeretlenül kiröhögték a hobbija miatt és megjegyzéseket tettek rá, és ezért nem akarod elhívni.
2015. nov. 8. 19:12
 20/20 anonim ***** válasza:

Én egy hónap után hazahoztam barátomat, nem vártam vele eddig. Bár a szüleimnek szimpatikus volt, nem voltak ilyen primitívek, mint a tieid. Pedig barátom is játszik (bár nem informatikus), van ps4-e és xbox360-ja, így sokszor "kockul" ő is, de ez senkit nem zavar. Velem is megszerettette ezt a világot, ha nála vagyunk, gyakran játszunk egymás ellen kétszemélyes játékokban. :)

Szerintem már csak azért is vidd haza a szüleidnek, és mutasd be, mert sokat számít, hogy ismerik-e és megbíznak-e benne. Például nálunk nem volt gond az első ottalvásból 3 hónap járás után, mert gyakran volt nálunk, és a szüleim teljesen jó véleménnyel voltak róla. Plusz ha közös egynapos programot terveztek (esetleg este, amikor sötét van, stb), sokkal nagyobb eséllyel fognak elengedni vele, mint ismeretlenül. Bár azt nem láttam, hány éves vagy, nálam 16 évesen történtek a fent felsorolt dolgok. 19 vagyok most, azóta is együtt vagyunk. :)

2015. nov. 8. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!