Bele kellene törődnöm?

Figyelt kérdés

Édesanyám halála után egyedül maradtam 54 éves édesapámmal nagy vidéki családi házunkban, hatalmas rezsivel, és kiadásokkal. Persze próbálunk a házon túladni és kisebbe költözni, de ez nem egyszerű itt Borsodban.

Édesapám rokkant nyugdíjas, de mivel szerencsére nem annyira súlyos a betegsége, kevéske pénzt kap. Én magyar viszonyokhoz képest nagyon jól keresek, de szinte az utolsó fillérig feléljük úgy, hogy ő körülbelül a kiadásaink 25-30%-át fedezi, a többit én.

Úgy érzem csapdában vagyok. Utálom a vidéki életet, nagyon szeretnék már elköltözni és önálló életet élni, a céljaimnak élni, párkapcsolatot kialakítani, de így nem tudok, mert úgy érzem, nem hagyhatom itt egyedül, azt pedig még így sem tehetem meg, hogy önálló életet éljek és őt is segítsem. Egyre mélyebbre süllyedek lelkileg és hónapról hónapra csökken a motivációm, míg hasonló korú munkatársaim, haverjaim, élik saját életüket. Törődjek bele, és fogadjam el, hogy nekem így alakult?

24f

2015. nov. 2. 17:03
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem kell beletörődni.

Apukád teljesen munkaképtelen?

A ház eladását ne adjátok fel, hirdessétek folyamatosan, előbb-utóbb lesz rá vevő. Akkor tudsz/tudtok lépni.

2015. nov. 2. 17:25
 2/8 anonim ***** válasza:
58%
mindenképpen próbáljátok a házat eladni, és olyan lakást venni vagy két kicsit aminek kevesebb a rezsije. Ne add fel, most nem túl jó, de lesz ez jobb is hidd el. Kitartás.
2015. nov. 2. 17:47
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a jókívánságokat! :)

Nem teljesen munkaképtelen, de beszélgettünk beszélgettünk már róla többször is és nem igazán volt lelkes, hogy elmenjen dolgozni még 4 órában sem, mint csökkent munkaképes.

2015. nov. 2. 17:53
 4/8 anonim ***** válasza:
47%
Adjátok el a házat, ha kell nagyon áron alul. A pénz legyen teljesen édesapádé, és mondd meg neki, hogy nem fogsz tudni ezután segíteni. Én a helyedben nagyon pipa lennék megmondom őszintén, az oké, ha a szülő nem tudja a felnőtt gyerekét elindítani az életben, de hogy még hátráltatja is? Te írtad, hogy nem olyan súlyos a betegsége, lehet hogy tudna dolgozni.
2015. nov. 2. 17:53
 5/8 A kérdező kommentje:
Igazából úgy vagyok már egy ideje, hogy várok türelmesen, de már ez van kb. másfél éve, és hát... megy az idő nagyon.
2015. nov. 2. 17:56
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha nem állsz a sarkadra, akkor nem is fog változni sajnos.
2015. nov. 2. 18:12
 7/8 A kérdező kommentje:

Igazad van. :(Én úgy érzem, azért tudna hozzátenni a dologhoz, de neki így kényelmes.

Ezt a hátráltatás dolgot viszont nem tudom hová tenni. Néha én is úgy érzem hátráltat, de ha arra gondol az ember, hogy én is hátráltattam őket sok dologban gyerekként... Szélsőséges példa, de elmehettek volna ők is világot látni, és élni az életüket, amíg engem babusgattak fiatal korukban. :/

Szóval nem igazán tudom, hogy hol a határ ebben a hátráltatás kérdésben.

2015. nov. 3. 10:43
 8/8 A kérdező kommentje:
És persze akkor jönnek a rokonok és ismerősök, hogy miért nincs már barátnőm, családom stb., de nem akarom nekik kiteregetni, hogy azért basszus mert...
2015. nov. 3. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!