Nálatok is elfogyott már a pénz? Nálunk sajnos 17F
" Az én szememben nem tekinthető komoly embernek az, akinek nincs legalább egyévi túléléshez szükséges anyagi fedezete és minden fontosabb műszaki eszközből redundánsa."
1. Ki vagy te hogy a te szemedhez kelljen mérnie magát, az atyaúristen?
2. Miből legyen "anyagi fedezete" ha a napi megélhetés is necces?
"Ez nem pénz kérdése: belátóképességé."
Akkor lássuk be, baromságot beszélsz...
"Ősi közmondás, hogy mindenki addig nyújtózkodjon, míg a takarója ér."
És ha nem telik takaróra?
Amúgy a 3000 forint elképzelni sem tudom hogy lehet elég 2 emberre, nincs alaki akitől kölcsön kérhettek 4-5 ezret?
Nálam hála az égnek nem, mivel egy fizetésnyi összegem mindig van félretéve minimum, de átérzem a helyzeted. A páromnak viszont szintén csak aprója van, most én segítem ki fizetésig.
Kitartás ;)
21L
Ha ez altalanos, akkor anyukad gondolom tud olcso recepteket, taktikakat. Ne add fel, hisd el, lesz sokkal jobb is egyszer.
Nalunk is mindig elfogyott a penz. En mar nem is tudtam elkepzelni az eletem Magyarorszagon, inkabb fogtam magam es (persze szorgos es hosszu gyujtogetes es lemondas aran) kijottem Angliaba. Itt nem kell mnyomorognom tobbet.
Nekünk kb 20.000 van, de ebben a hónapban többet költöttünk mint egy àtlagos hónapban. (Bútorvásárlás stb) viszont van készpénzben 650.000 forintunk, kártyán pedig 190.000. Volt olyan amikor hozzà kellett nyúlnunk a tartalékhoz, de igyekszünk azt pótolni.
Nem hiszem, hogy 3000 forint elég lehet, de üljetek le és szàmoljàtok ki előre tervezve, hogy mit kellene anyudnak vennie a főzéshez, mi lehet a legolcsóbb étel ami 2-3 napra elég és sok kijön belőle , mi az az alapvető amit mindenkèpp venni kell, pl zsemle, kifli, kenyér.
Kitartást kívánok!! Fel a fejjel!
Sajnos van ilyen és a mai gazdasági helyzet mellett rengeteg család jár hasonlóan hónap végén.
Otthon nézzetek szét, hogy mi van még a hűtőben és az alapján vásároljatok. A főzelékek egész olcsók és laktatóak.
Gondolom a kerdezo, latva es megtapasztalva a kilatastalansagot, kokemenyen tanul, hogy ki tudjon torni. Gondolom 17 evesen mar angolul felsofokon tud, es valami masodik nyelvet es kozepfokon elsajatitott, es valami jo egyetemre keszul.
Hiszen latja es tudja, ha nem tor ki mi lesz vele is.
Jol erzem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!