Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Terhes vagyok a barátomtól....

Terhes vagyok a barátomtól. Hogy kéne elmondanom/elmondanunk?

Figyelt kérdés

Most kezdtem az egyetemet, de mivel szeretnénk a babát, így azt néhány évig pihentetem.

Nem szeretném, hogy a szüleim úgy gondolják, hogy ezzel az életemet szúrom el, ezért nem is úgy szeretném elmondani, hogy ezt sugalljuk. Most lesz a mamám születésnapja és vasárnap elmegyünk ebédelni és arra gondoltam, hogy esetleg elmondhatnánk nekik akkor.

De a barátom szerint ne, mert jobb lenne, ha először anyának és a mostohaapámnak mondanánk el, ne ott érje őket a meglepetés.

Szerintetek melyik a jobb?

Ha egy családi összejövetelen mondjuk el, vagy ha úgy, hogy négyen vagyunk?

2015. okt. 19. 16:34
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Úgy vagyunk vele, hogy a baba legyen az első most.

Nem olyan szakon vagyok, amit levelezőn könnyű lenne elvégezni, sok stresszel jár, így inkább választom egy ideig a nyugis életet és a picit.

Barátnőm is baba mellett kezdte el az egyetemet, de azt mondta, hogy katasztrófa volt, nem csinálná meg újra.

Vagy egyetemista leszek, vagy anyuka. A kettő egyszerre nálam nem menne.

Ezzel nem azt mondom, hogy 0-24-ben a pici mellett leszek, meg senkire nem fogom bízni, de egy jogi egyetemet nem tudnék elvégezni baba mellett.

Tudom, hogy nem lehetetlen, de inkább másra koncentrálok. Megtanulok még 1-2 nyelvet, leteszek pár nyelvvizsgát a mostaniak mellé, esetleg megtanulok főzni, vagy valami.

Mert annak sem lenne értelme, hogy bukást bukásra halmozok, elúszok az anyaggal is és a baba mellett sem tudnék eleget lenni.

A barátom anyukája már mondta, hogy mindenben segít, meg már bébiszittert is ajánlottak, de tudom magamról, hogy kisbaba mellett nem végezném el olyan eredménnyel az egyetemet, amilyet magamtól elvárnék.

2015. okt. 19. 17:09
 12/27 anonim ***** válasza:
69%
Csak őszintén és mielőbb. Hodd el, nem összegyeztethetetlen a tanulás,meg a gyerekvállalás.
2015. okt. 19. 17:13
 13/27 anonim ***** válasza:
4%
Minek egyáltalán egyetemre menned, már meg van mindened.
2015. okt. 19. 17:53
 14/27 A kérdező kommentje:
Nem ennyi a célom. :)
2015. okt. 19. 18:01
 15/27 anonim ***** válasza:
Várjál, had rakjam össze. Szóval saját lakásaitok vannak, meg autók...akkor most vagy alátok rakták, vagy már nem tinik vagytok. Már úgy értem, hogy a fenébe lehet lakása egy 18-19 éves embernek, aki most kezdi az egyetemet? Csak úgy, ha alárakták. Hacsak nem nyerted. Ha meg idősebb vagy, akkor meg mi a fenét aggódsz? Úgy hangzott a kérdésed számomra, hogy 18 éves vagy, és azért lenne esetleg gázos elmondani, azért fél a családod esetleg, hogy otthagyod az egyetemet, mert akkor fuccs az egész tanulásnak és majd minimálbéren kell eltartani a babát...stb...de szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki egyből erre gondolt. Persze ezek nincsenek leírva, csak erre gondoltam elsőnek. Ha leírtad volna, hogy megvan minden, egész máshogy nézett volna ki.
2015. okt. 20. 00:41
 16/27 anonim ***** válasza:

A hozzászólások elolvasása után kezdett gyanús lenni, hogy senki nem kötött bele még abba, hogy mennyi idős lehet a kérdező, és hogyhogy meg van mindene? :)

15-ös, és akkor mi van ha alá rakták? Attól mert kapott autót, lakást, nem ér kevesebbet a lakás vagy az autó mintha saját magának vette volna. Tehát a tényen nem változtat, hogy van neki, és kész. A kérdésben nem is ez a lényeg.

Kérdező, ha úgy érzed passziválj az egyetemen, és ha jól tudom extrém esetben nem csak 2 egymás utáni félévet lehet, hanem lehet beadni kérvényt, és általában szoktak adni még 1 v. 2 félévet baba érkezésekor, szülésre stb.

Aztán ha megszületik a baba, meglátod, hogy beleférne-e, hogy tanulj, össze tudod-e egyeztetni vagy sem.

Szerintem is először a szűk családnak mondjátok el.

2015. okt. 20. 09:25
 17/27 anonim ***** válasza:
Miért gondolja mindenki, hogy egyetemet csak 18 évesen lehet elkezdeni?
2015. okt. 20. 11:38
 18/27 anonim ***** válasza:
egyebkent nezz utana mivel jarsz jol, letezik a passziv felev intezmenye, viszont mint nappalis hallgato jogosultta valsz gyedre.
2015. okt. 20. 11:51
 19/27 anonim ***** válasza:

én arra tippelek, hogy örökségből lett lakása a kérdezőnek, hiszen anyuka a mostohaapával él. a kérdező párja pedig gondolom régóta dolgozó felnőtt férfi, ha ház, több kocsi és lassan a család is simán futja neki. nem ítélkezem, tök jó ha így van.

bennem egyedül az merült fel, hogy egyébként mennyi ideje vagytok együtt a pároddal?

(amúgy én 22 vagyok, párom alá raktak lakást, fél évtizede együtt vagyunk. egyetemezünk, és ilyenkor átmenetileg olyan irigy leszek, mi is tök szeretnénk már babát.)

2015. okt. 20. 12:26
 20/27 A kérdező kommentje:

Én 18 éves vagyok. A párom 30.

Igen, én örököltem egy lakást (dédszülők révén), plusz egy lakás árát meg is kaptam a nyáron. Az autómat pedig a 18. születésnapomra kaptam. Szóval nem én dolgoztam meg ezekért, de ez nem zavar. Örülök neki és kész.

A párom is örökölt ingatlanokat, de ahol élünk, azt a saját pénzén vette, ahogyan az autóját is.

Bár ettől nem lesz semminek kevesebb, vagy több az értéke.

2015. okt. 20. 15:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!