Terhes vagyok a barátomtól. Hogy kéne elmondanom/elmondanunk?
Most kezdtem az egyetemet, de mivel szeretnénk a babát, így azt néhány évig pihentetem.
Nem szeretném, hogy a szüleim úgy gondolják, hogy ezzel az életemet szúrom el, ezért nem is úgy szeretném elmondani, hogy ezt sugalljuk. Most lesz a mamám születésnapja és vasárnap elmegyünk ebédelni és arra gondoltam, hogy esetleg elmondhatnánk nekik akkor.
De a barátom szerint ne, mert jobb lenne, ha először anyának és a mostohaapámnak mondanánk el, ne ott érje őket a meglepetés.
Szerintetek melyik a jobb?
Ha egy családi összejövetelen mondjuk el, vagy ha úgy, hogy négyen vagyunk?
Úgy vagyunk vele, hogy a baba legyen az első most.
Nem olyan szakon vagyok, amit levelezőn könnyű lenne elvégezni, sok stresszel jár, így inkább választom egy ideig a nyugis életet és a picit.
Barátnőm is baba mellett kezdte el az egyetemet, de azt mondta, hogy katasztrófa volt, nem csinálná meg újra.
Vagy egyetemista leszek, vagy anyuka. A kettő egyszerre nálam nem menne.
Ezzel nem azt mondom, hogy 0-24-ben a pici mellett leszek, meg senkire nem fogom bízni, de egy jogi egyetemet nem tudnék elvégezni baba mellett.
Tudom, hogy nem lehetetlen, de inkább másra koncentrálok. Megtanulok még 1-2 nyelvet, leteszek pár nyelvvizsgát a mostaniak mellé, esetleg megtanulok főzni, vagy valami.
Mert annak sem lenne értelme, hogy bukást bukásra halmozok, elúszok az anyaggal is és a baba mellett sem tudnék eleget lenni.
A barátom anyukája már mondta, hogy mindenben segít, meg már bébiszittert is ajánlottak, de tudom magamról, hogy kisbaba mellett nem végezném el olyan eredménnyel az egyetemet, amilyet magamtól elvárnék.
A hozzászólások elolvasása után kezdett gyanús lenni, hogy senki nem kötött bele még abba, hogy mennyi idős lehet a kérdező, és hogyhogy meg van mindene? :)
15-ös, és akkor mi van ha alá rakták? Attól mert kapott autót, lakást, nem ér kevesebbet a lakás vagy az autó mintha saját magának vette volna. Tehát a tényen nem változtat, hogy van neki, és kész. A kérdésben nem is ez a lényeg.
Kérdező, ha úgy érzed passziválj az egyetemen, és ha jól tudom extrém esetben nem csak 2 egymás utáni félévet lehet, hanem lehet beadni kérvényt, és általában szoktak adni még 1 v. 2 félévet baba érkezésekor, szülésre stb.
Aztán ha megszületik a baba, meglátod, hogy beleférne-e, hogy tanulj, össze tudod-e egyeztetni vagy sem.
Szerintem is először a szűk családnak mondjátok el.
én arra tippelek, hogy örökségből lett lakása a kérdezőnek, hiszen anyuka a mostohaapával él. a kérdező párja pedig gondolom régóta dolgozó felnőtt férfi, ha ház, több kocsi és lassan a család is simán futja neki. nem ítélkezem, tök jó ha így van.
bennem egyedül az merült fel, hogy egyébként mennyi ideje vagytok együtt a pároddal?
(amúgy én 22 vagyok, párom alá raktak lakást, fél évtizede együtt vagyunk. egyetemezünk, és ilyenkor átmenetileg olyan irigy leszek, mi is tök szeretnénk már babát.)
Én 18 éves vagyok. A párom 30.
Igen, én örököltem egy lakást (dédszülők révén), plusz egy lakás árát meg is kaptam a nyáron. Az autómat pedig a 18. születésnapomra kaptam. Szóval nem én dolgoztam meg ezekért, de ez nem zavar. Örülök neki és kész.
A párom is örökölt ingatlanokat, de ahol élünk, azt a saját pénzén vette, ahogyan az autóját is.
Bár ettől nem lesz semminek kevesebb, vagy több az értéke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!