Miért nem értik meg anyukámék, hogy nem szeretnék olyan lenni, mint nővérem?
"Nem lázadok, de én miért csináljam azt, amit nővérem, ha tanulhatnék mást is?"
De mit?? Lázadsz a semmi ellen, mindegy neked miért, csak lázadj!
17-es....még a mesterhez sem kell 2 nyelvizsga...asszem PhD-hez kell.
Azt a részét, hogy fáj, hogy pontosan azt a szintet kell, hozni, mint a nővéred 100%-ig megértem...mondjuk én fiú vagyok, de szintén volt egy ilyen, hogy a nővérem szín5-ös volt én meg...hát nem...egy darabig cseszegtetve voltam, aztán kb. akkor maradt abba, amikor a matek faktról átmentem biológia-kémiára,m amiből a biológiára ráfeküdtem és látták, hogy megy...onnasntól kezdve, hogy a többi jegyem hogy alakul, annyira már nem érdekelték(főleg, mert az érettségi ilyen 2x-s beszorzós is lehet, ha az kedvezőbb, mint a hozott jegy és érettségi jegy...DE ez nem azt jelenti, hogy lustulhatsz)
Most még fiatal vagy, és hiába mondják a nagy öregek, amíg nem leszel egyetemista, addig nem látod be, maximum megértheted...neked most az, amit kérnek az lehetetlennek tűnik...aztán egyetemistaként aztmondod majd, hogy pite volt...aztán kikerülsz az életbe és a vizsgákra is eztmondod majd, amit egyetemen csináltál....
A másik dolog, meg az, hogy mindenki más és más képességekkel születik....Én pl, ami érdekel azt akár első olvasatra is megjegyzem egy életre...de ha valami nem érdekel és nem egyszerűsíthető le, akkor órákat ülök felette és nem bírom rávenni magam...van olyan, aki mindent, mint a szivacs és van, aki le tudja tenni a hátsóját és mindent be tud vágni, ha van rá elég ideje, mert az elmélyének mindegy mit tanul meg, mert számára indiferens....
Most örülnék, ha a szüleim a franciát is kitaposták volna belőlem, de két elbukott nylevizsga után az egyetem közepén feladtam (főleg, mert angol nyelvű képzésre jártam és nem bírtam a kettőt együtt, pedig délutánonként semmit sem csináltam jóformán)
Amúgy azért "jó" tanulni olyat is, ami nem érdekel, mert később ezzel válsz képessé arra, hogy felnőttként is megtanulj olyasmiket, amiket pont le-ejtesz, de a munkádhoz éppenséggel az is kell(tudod az elméd most van abban a szakaszában, hogy, amit most megszoksz az lesz jellemző egész életedre...azaz, ha most mellőzöd a tanulást, akkor a képességeid az egyetemre megcsappanhatnak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!