Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem értik meg anyukámék,...

Miért nem értik meg anyukámék, hogy nem szeretnék olyan lenni, mint nővérem?

Figyelt kérdés
Ugyanazt az eredményt várják el tőlem, mint nővéremtől. Ő most fog érettségizni a hatosztályos gimnáziumban, én most kezdtem ott. A nővéremnek van két nyelvizsgája, mind a kettő középfokú, apáék közölték, hogy mire oda jutok (11-ben tette le mind a kettőt) addigra nekem is meg kell ezeknek lennie, ahányszor csak szólok, hogy én mást szeretnék, mindig elkezdenek velem kiabálni, hogy mindig csak a nyafogásból állok ki, meg ha a nővéremnek megy, akkor nekem is mennie kell, nem azért nevelnek, meg ölik a taníttattásomba a sok pénzt, hogy utána meg ne legyen belőlem semmi. Nagyon rosszul esik, hogy mindig a nővéremhez akarnak igazítani, ugyanazt várják el tőlem, amit ő elért.

2015. okt. 19. 12:22
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
57%
Az írásodból úgy érzem, hogy a semmire lázadsz. Jó, a szüleid tényleg túl szigorúak egy cseppet, de te meg kb. mindennek ellenállsz, mondván, nem akarok olyan lenni, mint a nővérem, meg egyéniség vagyok blablabla, de bele sem gondolsz, milyen dolgok ellen lázadsz. Ha mittudomén, az lenne, hogy ő orvosira készül, neked meg jobban megy a vendéglátás, és orvosira akarnának téged küldeni, megérteném. De két tetves nyelvvizsgán rugózni... ez tipikus ok nélkül lázadozó tini hozzáállás. Ha csak belegondolsz, most vagy kb. 12 vagy 13 éves, hidd el, nem tudod, hol fogsz kikötni az életben. Megvan rá az esély, hogy egyetemre menj. Ott meg kell a nyelvvizsga, hogy megkapd a diplomád, ha jól tudom, 2 is. Mennyivel egyszerűbb akkor letenni, amikor lószart sem csinálsz (egyetemhez képest tényleg lószar az, hogy egy oldalnyi magyarból, töriből fel kell készülni másnapra, meg néha egy tz-re), szabadidőd, mint a tenger. Az olyan ismerőseim, akik gimiben nem tették le, vért izzadtak az egyetemen. Rengeteg az óra, ha szerencsétlenebb az ember fia/lánya, akkor melóznia is kell egyetem mellett, bizonyos szakokon rengeteget kell hozzáolvasni... és akkor még erőlködik azon, hogy meglegyen a nyelvvizsga, és súlyos pénzeket kifizet tanárra, pedig ha odafigyelt volna gimiben, és rendesen tanul, fejleszti magát, akkor simán megvan a középfok (nekem egy közép és egy felső volt meg végzős év közepére). Ráadásul emellett te nem mutattál fel, nem írtál le nekünk semmi alternatívát, hogy de én ezt meg ezt szívesebben csinálnám, ilyen meg ilyen téren szívesebben fejleszteném magam (és most nem hobbigitározásra, "modellkedésre", nulla képzettség nélkül színészkedésre stb. gondoltam), vagy vmi, csak "hülyee szülők, nem akarok a nővérem lenni, hülye világ, lázadozooooooom". Az meg, hogy jaj, én 8osztály után akartam volna menni... tiszta hiszti. Sokkal könnyebb 6osztályosba bekerülni, ha az embernek megvannak a képességei, mint 8osztály után egy rendes, értelmes gimibe, nem vmi alja szakmunkásképzőbe. Most miért baj az, hogy olyan suliban kell tanulnod, ahol nem a segged vakarod egész végig, hanem tényleg tanítanak? Ha meg a haverok miatt rinyálsz, ha tényleg barátok, akkor akkor sem szakad meg a kapcsolat köztetek, ha ők más suliba járnak.
2015. okt. 19. 14:57
 12/22 A kérdező kommentje:
Nem lázadok, de én miért csináljam azt, amit nővérem, ha tanulhatnék mást is? Nekem miért kell elmenem hatosztályos gimnáziumba?
2015. okt. 19. 20:16
 13/22 anonim ***** válasza:
61%
Erre tényleg csak azt tudom mondani, hogy hiszti. Válasz a kérdésedre: mert a szüleidnek van annyi eszük, hogy gondoljanak a jövődre, ha már neked nincsen.
2015. okt. 19. 20:26
 14/22 anonim ***** válasza:
61%

"Nem lázadok, de én miért csináljam azt, amit nővérem, ha tanulhatnék mást is?"

De mit?? Lázadsz a semmi ellen, mindegy neked miért, csak lázadj!

2015. okt. 20. 05:50
 15/22 A kérdező kommentje:
Akkor úgy kérdezem: Miért kellett nekem is hatosztályos gimnáziumba menni, amikor a sima gimnázium is ugyanazt az érettségit adja?
2015. okt. 20. 07:44
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg a szüleid úgy gondolják, abban a suliban, hatosztályos tagozatos jobb a képzés, hogy ez így van-e valóban, mi nem tudjuk, ezt inkább velük kéne (vagyis kellett volna tavaly ilyenkor) megbeszélned.
2015. okt. 20. 09:14
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
11-es, 2 nyelvvizsga a mesterhez kell. Ba-s diplomahoz csak egyet kernek (hacsak addigra, mire a kerdezo diplomazni fog, nem valtoznak a dolgok, mert mar olvastam olyasmit, hogy mar lehet, hogy az egyetemi felvetelihez is kelleni fog a B2-es nyelvvizsga hamarosan)
2015. okt. 20. 14:00
 18/22 anonim ***** válasza:
78%
Ugyanazt az érettségit adja, de sokkal több, jobb tudást, és egyszerűbb is bekerülni egy értelmesebbe, mint ha 8. után kezdenél el keresgélni, mint minden más hülye. Amit lehet, hogy aztán könnyen meg lehet szerezni az ötöst, és azzal bekerülni egyetemre, de ott meg az esetek többségében úgyis kiesik az, akinek nincs elég tudása. Aki 8 vagy 6osztályos gimiben tanul, annál kevesebb erre az esély. Ráadásul a nyelvvizsgákhoz jár pluszpont is, így el tudod kerülni azt, hogyha mégis úgy gondolod, hogy egyetemre mész, akkor súlyos százezreket kelljen kifizetni, hogy egyáltalán tanulhass.
2015. okt. 20. 14:12
 19/22 A kérdező kommentje:
Szeretnék majd egyetemre menni, és eddig szerencsére a jegyeim is jók, (egy egyesem van németből, az is azért mert súgtam a padtársamnak és a tanárnő meg ott állt mellettünk pont), de még tervem nincs, hogy hova szeretnék majd menni. Mint mondtam apa és anya szakterülete is érdekel, valamint a tanári is, amire nővérem szeretne majd menni. Igaz én nem idegennyelv, hanem inkább mondjuk magyar és történelem szak érdekelne inkább ha azt választanám. De még van egy kis időm, most vagyok 12 éves.
2015. okt. 20. 14:34
 20/22 anonim válasza:
100%

17-es....még a mesterhez sem kell 2 nyelvizsga...asszem PhD-hez kell.

Azt a részét, hogy fáj, hogy pontosan azt a szintet kell, hozni, mint a nővéred 100%-ig megértem...mondjuk én fiú vagyok, de szintén volt egy ilyen, hogy a nővérem szín5-ös volt én meg...hát nem...egy darabig cseszegtetve voltam, aztán kb. akkor maradt abba, amikor a matek faktról átmentem biológia-kémiára,m amiből a biológiára ráfeküdtem és látták, hogy megy...onnasntól kezdve, hogy a többi jegyem hogy alakul, annyira már nem érdekelték(főleg, mert az érettségi ilyen 2x-s beszorzós is lehet, ha az kedvezőbb, mint a hozott jegy és érettségi jegy...DE ez nem azt jelenti, hogy lustulhatsz)

Most még fiatal vagy, és hiába mondják a nagy öregek, amíg nem leszel egyetemista, addig nem látod be, maximum megértheted...neked most az, amit kérnek az lehetetlennek tűnik...aztán egyetemistaként aztmondod majd, hogy pite volt...aztán kikerülsz az életbe és a vizsgákra is eztmondod majd, amit egyetemen csináltál....

A másik dolog, meg az, hogy mindenki más és más képességekkel születik....Én pl, ami érdekel azt akár első olvasatra is megjegyzem egy életre...de ha valami nem érdekel és nem egyszerűsíthető le, akkor órákat ülök felette és nem bírom rávenni magam...van olyan, aki mindent, mint a szivacs és van, aki le tudja tenni a hátsóját és mindent be tud vágni, ha van rá elég ideje, mert az elmélyének mindegy mit tanul meg, mert számára indiferens....

Most örülnék, ha a szüleim a franciát is kitaposták volna belőlem, de két elbukott nylevizsga után az egyetem közepén feladtam (főleg, mert angol nyelvű képzésre jártam és nem bírtam a kettőt együtt, pedig délutánonként semmit sem csináltam jóformán)

Amúgy azért "jó" tanulni olyat is, ami nem érdekel, mert később ezzel válsz képessé arra, hogy felnőttként is megtanulj olyasmiket, amiket pont le-ejtesz, de a munkádhoz éppenséggel az is kell(tudod az elméd most van abban a szakaszában, hogy, amit most megszoksz az lesz jellemző egész életedre...azaz, ha most mellőzöd a tanulást, akkor a képességeid az egyetemre megcsappanhatnak)

2015. okt. 31. 00:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!