Szerintetek jogosan zavar, hogy folyamatosan bejárkálnak a
szobámba?
Figyelt kérdés
A szüleim, főként az apám folyamatosan bemászkál a szobámba és ez engem zavar. Tulajdonképpen alig tudok egyedül lenni, félrevonulni, ha egy kis magányra vágyom. Éjjel sem vagyok egyedül mert anyámmal egy szobában alszunk, ami egyébként szintén zavar, de jelenleg nagyon sok megoldás nincs erre a problémára ezért ezt nem szoktam feszegetni. Apámmal nem hajlandó együtt aludni, van egy nem rég felszabadult szoba ahol egy-két éjjel szoktam aludni, de mivel még üres ezért a szőnyegen vagyok kénytelen feküdni, ami viszont egyáltalán nem kényelmes... Napközben pedig apám betelepszik a szobámba vagy akár szobánkba, ha úgy tetszik és egész délután, estéig ott fekszik, tv-t néz, alszik. Ha bent vagyok és direkt becsukom az ajtót (kulcsra nem zárható) akkor is minden gond nélkül bejön a szobámba, akármit csinálok...ha alszok akkor is bejön, este is még nézi a tv-t hiába kérem meg mert már aludni szeretnék és zavar, de ugyanúgy bejön ha öltözködök. Mikor megkérem, hogy menjen ki akkor szinte meg sem hallja és mindig mondja, hogy hát ő nem fog zavarni, pedig engem is igenis szokott...Eleve hangosan nézi a tv-t és ha tanulok vagy csak szeretnék pihenni egy kicsit akkor nem tudok rendesen. ilyenkor mindig megjegyzéseket is tesz a műsorral kapcsolatban meg hozzám is beszél és folyamatosan kérdezget és ha szólok neki, hogy most egy picit hagyjon békén mert nincs kedvem/időm erre akkor meg megsértődik. Valamint csak szimplán jól esne néha egyedül lenni, hogy nem zavar semmi és senki. Szerintetek túlzás amit kérek vagy jogos?
E kettő közt mi a különbség? Ezek közül mindegyiket ülve csinálod. Nem kell mennie a tévének, ha vendégek jönnek. Gondolom, nem tartotok mindennap fogadást.
2015. okt. 10. 15:52
12/20 anonim válasza:
Még mindig nem válaszoltál rá, hogy miért nem viszitek át a TV-t apád szobájába...
2015. okt. 10. 16:58
13/20 anonim válasza:
Akkor ne a nappaliba tegyétek a TV-t, hanem apád szobájába.
2015. okt. 10. 16:59
14/20 A kérdező kommentje:
Úgy értettem, hogy van két kanapé meg egy kávézóasztal, de ezeken kívül nincsen más bútor és egybe van nyitva az előszobával, étkezővel. Egy tv-t egyrészt nem tudnánk hová tenni, mellesleg meg nem is oda illik, hogy úgy mondjam. Apám szobájába pedig szintén nem tudnánk átvinni mert nincs neki hely. Egyébként ez a helyzet meg fog oldódni, mihelyst elkészül a szoba, igazából nem is feltétlenül erre irányult a kérdésem, hanem, hogy mit gondoltok erről. Sokan mondták, hogy nem értik mi bajom van ezzel stb., holott szerintem normális, ha ennyi idősen saját szobát szeretnék.
2015. okt. 10. 17:36
15/20 anonim válasza:
Vidd át a tévét apádhoz, még mindig nem értem ez miért nem jó megoldás. Te így se nézed azt amit akarsz.
Amúgy anyád miért veled alszik egy minimum 4 szobás lakásban?
Amúgy annyira csak nincs tele az a szoba, hogy egy matrac ne férjen be.. Hiszen mint írtad, ott feküdni van hely, akkor egy matrac is beférne.
2015. okt. 10. 17:38
16/20 anonim válasza:
Hogymit gondolunk erről: Azt, hogy ti ezt a kérdést baromian rosszul, tehetetlenül, ügyetlenül kezelitek mint család. Minden lehetséges kifogást megtaláltok, csak hogy ne kelljen ésszerűen megoldani egy egyszerű helyzetet. Apukád munka után pihenésképpen tévét akar nézni, ehhez joga van, és ennek a lehető legrosszabb megoldása, hogy a tévé olyan helyen van, ahol meg téged mint egy másik családtagot zavar.
2015. okt. 10. 17:50
17/20 anonim válasza:
Van üresszoba, lakj ott. A párom évekig lakott padló és festék nélküli szobában (én csak hónapokig :D bár már nem emlékszem), nem olyan tragikus az, s klasszisokkal jobb, mintha bemászkálnak.
Veszel/szerzel valami használsz matracot, de pár paplan és pléd is puhább, mint a szőnyeg. Nekem sincs ágyam.
Számomra alap, hogy saját szobám legyen, kulcsra zárható ajtóval, ahol senki nem pakol vagy tart cuccokat, csak és kizárólag én :)
2015. okt. 10. 18:01
18/20 anonim válasza:
A megoldás:
Átköltözöl apád szobájába, ő pedig a tiédbe anyádhoz. Neked lesz külön szobád, neki ott lesz a TV.
2015. okt. 10. 18:11
19/20 A kérdező kommentje:
A tv-t tényleg nem lehetne átvinni a másik szobába mert nincsen neki hely. Nagy álló szekrények vannak 3 db és egy francia ágy és nincsen semmilyen egyéb asztal vagy bármi amit át lehetne vinni és helye sem lenne mert ez is egy kisebb szoba. Apám és anyám pedig nem hajlandó egy szobában aludni ezért a helycsere nem igazán működik. Eddig is aludtam az üres szobában, fogok is mert nyilván ki lehet bírni csak nem a legkènyelmesebb. Elfér egy szőnyeg a padlón meg viszek fel takarókat, de nincs nagy hely mert tele van pakolva az egész dobozokkal meg egyéb elszállítandó cuccokkal így kb van annyi hely, hogy le tudjak feküdni a padlóra. A házban pedig 3 db hálószoba van.
2015. okt. 10. 19:23
20/20 anonim válasza:
Az előző tulajnak írjatok tértivevényes levelet, hogyha a hétvégéig nem viszi el a cuccait, onnantól kezdve heti 10ezer Ft tárolási díjat számoltok fel, illetve ha 1 hónap után se viszi, eladjátok a cuccait és abból rendezitek a tárolási díj árát. Hidd el, egyből ugrani fog és elviszi a cuccait. Nehogymár ne használhassátok kedvetek szerint az ingatlant m az előző tulaj még raktárnak használná. Ti fizettetek neki, nem ő nektek. Amúgy ki is lehetne dobálni, ha eddig nem jött érte, akkor nem is fontosak neki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!