Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megakarom változtatni a...

Megakarom változtatni a családi nevemet. Hogy csináljam hogy apám ne tudja meg?

Figyelt kérdés

Már egészen kis korom óta gondolkodok rajta hogy megváltoztatom.

Egyrészt magyarosítani szeretném, másrészt raccsolok és van benne r-betű, másrészt most új életet kezdek és ezzel is szeretném lezárni azt a szakaszt.

Sajnos apámmal sosem volt tökéletes a viszonyom, de tuti kitagadna, meg nem tudná megérteni a dolgot.

Igazából messzire költözünk tőle tehát max úgy tudná meg hogy pl a jövendőbeli unokáinak látná valamilyen hivatalos papírját, vagy már olyan nagyok lesznek hogy tudják a nevüket.

Persze legjobb lenne ez megbeszélni vele, de ilyen miatt nem akarom hogy még jobban megromoljon a viszonyunk.

Volt valaki hasonló helyzetben?

Valami ötlet.

2015. okt. 2. 21:11
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ja, és ennek minden költsége téged terhel, szóval ez egy jó pár tízezer forintos buli lesz.

Iratok, anyakönyvi kivonat, bizonyítványok lecserélése, plusz az illeték magáért az eljárásért.

2015. okt. 3. 09:45
 12/13 anonim ***** válasza:
18%

Szerintem meg tanulj meg rendesen beszélni, és akkor ki tudod mondani a saját neved!

Még ekkora baromságot, azért mert te beszedhibás vagy, meg akarod változtatni a neved pfff. Aputol bezzeg félsz, a neve nem kéne, de a suska Igen. Ha tökös lennél vállalnád ezt a procedúrát arccal előre. Sztem csak feltunoskodni akarsz, hogy neked milyen szar. ..

2015. okt. 3. 10:21
 13/13 anonim ***** válasza:

Jól mondták előttem, valóban nyomós indok kell a kitagadáshoz, és a vezetéknév változtatása nem az.

Azt meg végképp nem értem, mit számit a kérdező neve. Nektek semmit sem számit, lehet, hogy most ő Kiss, és most Nagy akar lenni. Ilyen esetekben többnyire nem a hangzással és a jelentéssel van a baj. Az enyém sem volt különleges, teljesen átlagos helységnév volt a vezetéknevem. Az számit, amit jelent számunkra.

Én is megváltoztattam a vezetéknevem, indoknak az "apámmal" való - semmilyen - kapcsolatomat jelöltem meg. Számomra az a név stigma volt. Anyukám vezetéknevét hordom. Az, hogy apám erre mit mond, nem érdekel. Ezzel már elkésett. Ja, és nem kell megbeszélni ezt senkivel 18 év felett. Akkor meg pláne, ha nem vagytok jó kapcsolatban.

Ja, a jó pár tizezertől kicsit kevesebb lesz, ne aggódj. A kérelem egy tizes, az új anyakönyvi kivonat 2000, a SZIG 1500, lakcim 500, jogsi 4000, minden más kártyát dijmentesen cseréltek (bankkártyák). Nekem másfél hónapig tartott az egész procedúra.

Megérte.

N 26

2015. okt. 4. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!