Hogyan értessem meg vele, hogy ez nem játék és ne akarjon lebeszélni, ledegradálni az egészet? Rosszul érint.
Nemrég diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy alulműködést, várok az endokrinológusra hogy megerősítse a dolgot, de 10lett a tsh hormonom, magas a koleszerinem, alacsony a pulzusom, néha ájulás kerülget és van pár tünetem (2-3kg hízás, lassú anyagcsere a sok víz és rost ellenére ritka székelés, vérszegénység, fáradtság, erős menstruáció).
Anyukám folyton azt mondja, hogy mi van ha nem is kell kezelés, hogy nem jó dolog, ha ezeket más okozza(a 10-es érték úgy tudom elég magas és adnak hormont és akkor nem küldenének endokrinológushoz és az a hormon megegyezik a szervezetben lévővel, nem más anyag) és mindig mondja, hogy sok emberrel beszélt és abbahagyták a gyógyszert mert pl. fájt tőle a gyomruk, nekem se lesz ám kötelező szedni. Nekem viszont az orvos azt mondta, hogy akkor élethosszigtartó a kezelés, egy szem gyógyszer minden reggel.
Fiatal lány vagyok, az orvos tájékoztatott hogy akár meddő is lehet kezeletlenül és sok szív és érrendszeri betegséget okozhat, ezt pedig nem szeretném.
Szeretem anyukámat, de rosszul esik, hogy nem veszi komolyan, hanem mindig negatívan áll hozzá.
Szia!
Az utolsó írja jól, a pajzsmiriggyel nem érdemes játszani. Nekem 1996 óta vannak vele gondjaim. Évekig ignoráltam, nem szedtem gyógyszert, és azt vettem észre, hogy hullik a hajam, fáradékony vagyok, lefogytam, hidegek a kezeim-lábaim. A menstruációs görcs miatt többször voltam kórházban. 2009-ben endometriózis gyanújával megműtöttek, de végül kiderült, hogy a pajzsmiriggyel volt összefüggésben a nőgyógyászati probléma. Azóta szedem a gyógyszert rendesen, odafigyelek rá, és két egészséges gyerekem is született.
Én is járok háromhavonta vérvételre, néha emelni kell az adagot, az utolsó tsh-m is 8 volt, most Levothyrox110-et kapok az eddigi 75 helyett. Általában ha hisztisebb vagy fáradékonyabb vagyok a szokottnál, elmegyek egy vérvételre.
A pajzsmirigy működési rendellenessége könnyen karbantartható-gyógyszerrel. Nincs mellékhatás, és betegnek sem érzed magad, sőt, helyreáll egy csomó minden a testedben.
Azt javaslom, hogy ne törődj anyukáddal, te viszont vedd személyes missziódnak, hogy mindig legyen otthon gyógyszer, és ügyelj arra, hogy reggel étkezés előtt egy félórával vedd is be. Meg lehet szokni.
Nos voltam végre a magándokinál, azon kívül, hogy atrophiás és szubklinikus pajzsmirigy alulműködést állapított meg, még PCO-m is van.
Kaptam egyből gyógyszert, a fáradtság elkezdett csökkenni és kezd javulni a székrekedés is.
Most anyukám viszont semmit nem mond már, se negatívat, se pozitívat, csak vállat von.
Ha igaz a sztori, szerintem csak lesokkolja, hogy ilyen fiatalon ilyen problémád van.
Amikor pedig elbagatelizálja, azt sem azért teszi mert hülyének néz, hanem mert önmagát próbálja arról meggyőzni, hogy biztos nincs semmi baj a lányával mert ha lenne, akkor az neki is odatenne rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!