Szeretnék elköltözni itthonról. Kijönnék a fizumból egyedül?
Sziasztok! 21 éves lány vagyok, jelenleg a szüleimmel és a húgommal élek, de szeretnék elköltözni. Belefáradtam abba, ahogyan apám és a húgom viselkedik. Egyszerűen elegem van, hogy hülyének és cselédnek néznek. Elvárják, hogy az Ő mocskukat takarítsam, vesemedence gyulladással, majdnem 40 fokos lázzal fekszem most itthon, tegnap, tegnap előtt nem voltam dolgozni. Mikor hazaértek, leordították a fejem, hogy miért nincs kitakarítva pl húgom szobája, amikor konkrétan alig bírok kikelni az ágyból. A közös helyiségekben, konyha, macska helye, fürdőszoba azt megcsináltam, ahogyan tudtam, elmosogattam, leszedtem a megszáradt ruhát, felsöpörtem, elindítottam egy adag ruhát, egyedül főzni nem bírtam és elmenni bevásárolni. Édesanyám is dolgozott tegnap délután 4-ig, megpróbáltam mindent megcsinálni, amit bírtam. Egyébként minden nap így van, én úgy érzem kihasználnak . Húgom is dolgozik már, hazajön és leül nyomkodni a telefonját. Egy fűszálat nem tesz odébb. Eszébe nincs besegíteni a házimunkába, sőt elvárja, hogy én csináljam meg, de nem értem mi jogon. Apám ugyanez. Jelenleg vezetni járok, csinálom a jogsit, de mivel autóm nincs és ha elköltöznék sem lenne, halasztanám, ha szükséges. Sikerült egy jó és biztos munkahelyet találnom, ami mellett tanulni is lenne időm akár, mert szeretnék majd, 6 órába vagyok és nettó 120-at kapok. Sajnos dohányzom, plusz ugye bérlet, telefonszámla, néha-néha fodrász, max egy gél lakk körmösnél, de semmi extra dolgokra nincs szükségem. Mind a ketten haza adunk, 30 ezret, plusz ha kell akkor bevásárolunk, mosópor, sampon, tusfürdő meg ilyenek. Így jól kijövök anyagilag, mert mindig marad pluszom hónap végén, ezért is kezdtem el a jogsit. Találtam kiadó egy szobás lakásokat, pl. bérleti díj+rezsi fix 50000. Vállalnék hétvégi munkát is vagy valami plusz melót. Szerintetek megpróbáljam vagy esélytelen?
Köszönöm az elolvasást és a válaszokat!
21L
Vidéken élsz vagy Budapesten?
Akárhogy is, talán egyedül nem tudsz lakást bérelni, de szobát igen, azokból is lehet igényeset kifogni normális lakótárssal - a mostani szitunál mindenképpen jobb lenne.
És ha minden kötél szakad, még mindig el tudsz menni 8 órában is dolgozni.
"tudok főzni, sütni, szeretek takarítani "
férfiaknak álomnő... :D
Budapest. Nézegettem, illetve nézegetem.
Én nagyon szívesen elmennék 8 órásba, de mindenhol magasabb iskolai végzettséget és sok-sok év tapasztalatot kérnek ebben a szakmában. :-) Iszonyú szerencsém volt ezen a helyen, mert csak adminisztrátort kerestek, amolyan "mentő mellény volt", mert nem találtam mást. Szakközépiskolába jártam, szakmai érettségim van, ügyvitel. A mostani helyemre 4 órásnak vettek fel, de átvettek 6 órába, mint műszaki asszisztens. Megpróbálok beszélni a főnökkel, hogy esetleg nem-e lehetne, egy próbát megér. :-)
Az irasod ketharmada felesleges amugy.
Igen, kijonnel a fizudbol. Probald meg, hajra!
Hol kapsz te 120-at 6 órában?
Ne haragudj a kérdésért, csak én 8 órában kapok 79 ezret, és bárhol próbálkozok nincs jobb munkahely.
Nagyon kíváncsi vagyok. :/
22N
ja most látom hogy irtad is :) bocs
22N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!