Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerinted aki véletlenül...

Szerinted aki véletlenül terhes lesz ikrekkel, és vállalja úgy hogy már két gyerekkel is nehezen élnek az felelőtlen?

Figyelt kérdés
Vagy felelősségteljes? Mit gondoltok erről? Csak kíváncsiságból kérdezem.
2015. szept. 26. 14:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
18%

a gyerekeknek ezután ingyenes étkezés és ingyenes tankönyv jár, mert nagycsaládosok.

aki írta azt, hogy az iskolakezdés nagy érvágás: 1-2 gyerekre még nincs támogatás, 3-tól már minden jár.

tehát ezentúl nem lesz érvágás. ingyen tankönyv, ingyen tanszer, millió segélyt lehet igényelni alapítványoktól, még ruhákat is szoktak adni, ingyen étkezés, amiért más szülők fizetnek.

családi pótlék több lesz.

családi adókedvezmény most mennyi 2 gyerekre? 20 vagy 40 ezer? ez után 100 ezer lesz. havonta.

tehát sokkal több marad a zsebükben annál, mint amit arra a 2 pici babára költeni kell. mert nem fog a két kisgyerek havi 60-80-100 ezer forintnyi ételt megenni, sőt a testvéreik ruhái is meg kell legyenek, meg a bútorok. ergo ha van hely, akkor még jobban is járnak.

2015. szept. 26. 18:41
 12/17 anonim ***** válasza:
80%
Igen. A meglévő gyermekeire, családjára kellene gondolnia elsősorban. Természetesen az lenne az ideális, ha nem esne teherbe ilyen helyzetben, de ha már így esett, akkor felelőtlenség megtartani őket, hiszen a meglévő család is nehezen él.
2015. szept. 26. 19:07
 13/17 anonim ***** válasza:
80%

Kezdjük ott, hogyha két gyerek van, és nagyon nehezen élnek meg, akkor extraóvatosnak kell lenni a védekezéssel. Most nem azért, de a legtöbb állítólag véletlenül becsúszott gyerek azért csúszik be, mert a szülők nem felelősen védekeznek... pharmatex, naptármódzser, megszakítás, antibiotikumot szednek kiegészítő védekezés mellett tablettaszedéskor...

De tételezzük fel, hogy tényleg az a minimális százalék, amelyik véletlen. Sztem ilyenkor az összes gyermek érdekében vagy az elvetetés, vagy az örökbeadás lenne a megoldás. Nyilván a vallásosak nem ezt mondják, de én tudom, hogy ilyen esetben a két meglévő gyermekemet nem tenném ki annak, hogy még inkább hiányt szenvedjenek bármiben is. Tudom, a csóró szülők szeretik hangoztatni, hogy ha szeretet van, minden megvan, de igenis pokollá tudja tenni egy gyerek életét, ha nincs rendes ruhája, cipője, a kortársai cikizik, vagy ha nem is, a nyári vagy karácsonyi beszámolónál mindenki mesél a balatoni nyaralásról meg az új fényképezőről, miközben ő kapott egy pár új zoknit azzal a jelszóval, hogy becsülje meg magát...

2015. szept. 26. 20:17
 14/17 anonim ***** válasza:
70%

Nos... nyilván le leszek pontozva a véleményemmel, de nem baj. Vállalom.

Hatalmas felelőtlenségnek tartom a nem megfelelő védekezést ilyen helyzetben, ezt leszögezném, ugyanakkor megjegyzem, hogy teljes mértékben ellenzem az abortuszt, ha csak annak nincs valami nagyon nyomós oka (pl. nemi erőszak).

Igenis, ha már felelőtlen barmok voltak, akkor vállalják a felelősséget a tetteikért és legyenek annyira felnőttek, hogy leülnek és végig gondolják, hogy mi a legésszerűbb döntés ebben a helyzetben. Az örökbe adás esetleg?

Egyébként megjegyezném, hogy olyan mértékű támogatásban részesülnek ma a nagycsaládosok, amitől jó eséllyel sokkal könnyebb helyzetbe kerül majd ez a család 4 gyerekkel, mint amilyenben kettővel volt. Mi pl. kisvárosban élünk, itt iker babák mellé alapból lehet kérni napi szociális segítséget. Ez kb. ugyanazt takarja nálunk, mint az idős gondozás. Házhoz megy a hölgy, segít a napi rutin feladatokban, ha kell bevásárol, gyógyszertárba megy, ha kell, akkor csak vigyáz a babákra, amíg anyuka vesz végre egy fürdőt. Ez bölcsis korig gyakorlatilag napi szinten igény szerint kérhető "szolgáltatás", tehát a segítség megoldva. Rengeteg támogatás is jár felénk nagycsaládosoknak, mint alap élelmiszer, ruházat, beiskolázás, stb. Többnyire képben vagyok vele, mert az egyik barátnőmék hasonlóan jártak, azzal a különbséggel, hogy nekik nincsenek anyagi problémájuk és tervezett volt egy harmadik gyerek, csak éppen négyre sikerült.

Nagyon sok faluban is kiemelkedően támogatják a sok gyerekes családokat, hogy ott tartsák őket.

Ergo én nem ítélkeznék előre a magzatok sorsáról. Mindenképpen utána járnék a globális és a helyi lehetőségeknek/támogatásoknak, csak ezután döntenék.

2015. szept. 27. 00:18
 15/17 anonim ***** válasza:
26%

Pontosan ezt írtam én is.

Hogy ezután egy csomó minden ingyen lesz, plusz még azon túl egy csomó juttatást kapnak.

Több fog maradni, és arányaiban sokkal több jut egy főre, mint előtte, mert jelentősen lecsökkennek a kiadások, közben meg nőnek a bevételek.

Mégis lepontozott nullára a sok idióta.

Nincsenek képben, de azért osztják az észt.

Lehet aki lepontoz, azt se tudja, mi az az adókedvezmény, mert büdös neki elmenni dolgozni.

Na ezt is le lehet pontozni, ha ennyi örömötök van az életben! Hajrá!

2015. szept. 27. 10:30
 16/17 anonim ***** válasza:

A felelős gondolkozás nem ott kezdődik, hogy "hopp teherbe estem", azonnal vetessük el, vagy adjuk örökbe, mert így sem élünk jól.

A felelős gondolkozás részemről a téma minden oldalról való körbejárását jelenti, mert igenis rengeteg a támogatás és a lehetőség. Csak azután döntenék, hogy megismertem ezeket.

Kedves utolsó, egy véleményen vagyunk azt hiszem, sajnálom hogy az emberek többségének rögtön a babák elvetetése/lepasszolása adná a megoldást, ami persze reális lehetne a fennálló helyzetben, de mivel életekről van szó, szerintem nem lehet ennyire könnyen kezelni!

2015. szept. 27. 11:00
 17/17 anonim ***** válasza:
59%
Segélyre meg támogatásra alapozva pont ugyanakkora felelőtlenség a gyerekvállalás, mint a semmire szülés. Egy tollvonással meg lehet szüntetni, aztán nézhetnek. Persze, a biztos megélhetés is addig biztos amíg van, de a kettő nem ugyanaz. Elég egy kormányváltás, és akik a támogatások miatt vállaltak 3-4 gyereket (ismerek ilyet), kb éhen is halhatnak.
2015. szept. 27. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!