Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám mindig csak panaszkodi...

Anyukám mindig csak panaszkodik, hogy kevés a pénzünk, de semmit nem tesz azért, hogy jobb lehessen. Miért?

Figyelt kérdés

Anyukám minimálbérből tart el minket az öcsémmel. Most egy raktárban adminisztrátor, de meg fog szűnni a munkahelye és felajánlották neki, hogy a konyhán ott maradhat, ha akar. De ez egész más munka, és ő a fizikait nem nagyon bírja (kétszer műtötték a térdét). A fizetése ugyanennyi lenne, mint most, csak még többet is kellene dolgoznia, mert mondta, hogy a konyhások hamarabb mennek (most is 7-re jár dolgozni), sokszor túlóráznak és nem kapnak érte semmit. És tegnap nagyon ki volt akadva, hogy mit csináljon.

Én este szétnéztem a neten, és találtunk is 2-3 állást, amit megpróbálhatna. Ma meg már mindenféle kifogásokkal jött, hogy hallotta, hogy az egyik cég el van adósodva, a másikban meg egy olyan ember dolgozik, akit ő nem szeret. De ezt már nagyon rég csinálja, csak most tényleg itt lenne az ideje, hogy váltson, a saját egészségi állapota miatt is, mert tudja, hogy úgysem fogja sokáig bírni a cipekedést és egyebeket. Már nagyon régóta mondja, hogy milyen kevés a pénze, kellene egy jobb munkahely, de soha magától el nem küldött egy önéletrajzot sem, maximum ha én elküldtem helyette. Meg régebben is én néztem neki az állásokat mindig és szóltam, ha találtam valamit, de semmi nem volt neki jó, merthogy ő nem ért a számítógéphez és az mindenhova kell. De szinte soha semmit nem is tett azért, hogy megpróbálja megtanulni vagy valami, csak nem értem, hogy mit vár, hogy majd bekopogtat az ajtón a szuper jól fizető állás, ahol ráadásul semmihez nem kell érteni, vagy mi? Miért nem tesz semmit azért, hogy legalább az esélyt megadja? Abból szerintem semmi nem lenne, ha elküldené pár helyre a jelentkezését, max. nem lesz belőle semmi.

18L

2015. szept. 24. 22:07
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
57%
Sok okostojás: 47 éves anyuka (47!) nem dolgozik, menjen a 18 éves gimis gyereke. Aha. Köszi.
2015. szept. 25. 11:18
 22/30 anonim ***** válasza:
83%
Ezt ne tanácsnak vedd, mert megértem a helyzetedet és nyilván most lesz az érettségi, szalagavató, összeszokott közösségben vagy. De leírom, hogy nekem hogy volt, kb. 10. osztálytól jártam estire, hétfő, szerda, csütörtök délután 3-tól tartott kb. 7-ig, 8-ig. Az emberek érdekesek, akik odajárnak, de tőlük is sokat tanultam, mert nagyon különböző emberek járnak oda. A munkát simán megoldottam ilyen órarend mellett, az érettségim pedig 4,7-es lett és éppen amiatt, hogy egy olyan suliba jártam, ahol alacsony volt a követelmény, az órákon csak a lényeget mondják el, az érettségire készítenek fel, szerintem ez jó dolog. Ennek a jó érettségi eredménynek köszönhetően azonnal felvettek állami finanszírozású helyre az egyetemen, igaz nappalira, de olyan szakot választottam, ahol csak az első 1-2 évben kell viszonylag több időt bent lenni az egyetemen, mert dolgozni akartam továbbra is.Ha egy erős gimibe jártam volna, szerintem nem vettek volna fel, mert ez egy népszerű szak és nem tudtam volna ilyen érettségit összehozni. Szóval néha a másik oldaláról is meg kell nézni a dolgokat. Nem vagyok híve annak, hogy anyád motiváltságát te, vagy akárki itt a gyk-n ítélje meg, ha 6 éves lennél akkor köteles lenne eltartani téged. De azért te is gondolj abba bele, hogy meddig kell eltartania a szülőnek a gyereket? Anyám rengeteget melózott kiskorunktól kezdve, hogy legyen itthon kaja, eszembe nem jutna motivációs tanácsokat osztogatni neki és régebben sem jutott volna eszembe. A helyedben annyit tennék, hogy nézegetném a munkákat, mert júniustól már elkezdhetsz dolgozni, amikor lementek az érettségi vizsgák. Okj, akár egyetem is szóba jöhet persze, hidd el sokan dolgoznak és mellette tanulnak is.
2015. szept. 25. 11:19
 23/30 anonim ***** válasza:
0%

21 Nem. Mindkettőjüknek dolgozni kellene, hogy el tudják magukat tartani, sőt talán a tesónak is, nem tudom hány éves.

Tudod pár évtizeddel ezelőtt ennyi idős korban már dolgoztak és családot alapítottak a nők, csak most divat ezt 40 évesen elkezdeni.

2015. szept. 25. 11:22
 24/30 anonim ***** válasza:
50%

Ezt az évet bírd ki. Ha jól tanulsz, akkor mehetsz egyetemre, ilyen anyagi helyzet mellett biztosan kapsz szociális ösztöndíjat, ha jól tanulsz akkor tanulmányit is és a legtöbb egyetemi szak mellett bőven van időd dolgozni is és így mindezzel együtt már össze is tapsoltál több pénzt mint amit anyukád most keres.

Ha nem mész egyetemre, akkor is lesz lehetőséged suli mellett valamit dolgozni remélhetőleg.

2015. szept. 25. 11:34
 25/30 anonim ***** válasza:
79%

23-as nem "divat", hanem az élet változik, ahogy múlik az idő, senkit nem érdekel, hogy hogy volt pár évtizede/-százada (akit igen, az örökké frusztrált lesz).

Biztos könnyű lenne negyedikben most mindent átalakítani úgy, hogy a gyerek dolgozzon.

Érdekelne, te ezt hogy oldottad meg, vagy hogy volt 18 éves korodban?

21-es

2015. szept. 25. 12:26
 26/30 anonim ***** válasza:
0%
25 Leírtam, hogy hogyan oldottam meg, olvasd el, én vagyok az aki 16 évesen kezdtem melózni és átiratkoztam emiatt esti gimibe.
2015. szept. 25. 12:31
 27/30 anonim ***** válasza:
48%
25 A 22 hsz-ben van leírva.
2015. szept. 25. 12:32
 28/30 anonim ***** válasza:

Sajnos nem sok esélye van anyukádnak. És lehet ezért viselkedik így. Senki nem kapkod a magafajták után - mondom ezt hr-esként. Ezt már csak a kora miatt mondom (pedig abszolút nem öreg, de mégis az a tendencia, hogy 20-35 közöttiek a befutók), meg hogy egy sima adminisztrátor volt.

Én ha önéletrajzok között válogatok, bizony egy ilyen korú asszony nem az elsők között szerepel, akit be is hívok, ezer és egy oka van. (vezetés is ezt kéri) Ők már abszolút nem mobilisak, egyáltalán nem tanulnak könnyen új munkafolyamatokat, és egészségileg sincsenek 100 %-os kondícióban. Tapasztalat.

Úgyhogy anyukád minden bizonnyal el van keseredve, mert tudja, hogy nem sok esélye van.

Nyilván ha már nem lesz fizetése, és veszélybe kerül a megélhetés, akkor fog észbe kapni, de a legtöbb, amit tehetsz, hogy ne mondogasd neki folyton.

Az én anyám is volt ilyen helyzetben, és végül sikerült olyan munkákat találni, (gyermekfelvigyázás, otthoni hímzés, diópucolás, hímzés eladása stb. mindben én segítettem neki) amikkel keresett annyit, hogy szűkösen, de kijött.

2015. szept. 28. 13:23
 29/30 anonim ***** válasza:
Azért, mert a kedves anyukád is az úgy nevezett gulyás kommunizmusban nőtt fel, ahol minden járt, de tenni semmit nem kellett érte. Tudod, szocpolra épült 2 szintes családi ház, meg munka, amit keresni sem kellett, mert akkor is beosztottak vhová, ha az kamu meló volt, és még sorolhatnám. A mi szüleink generációja ebben a kényelemben nőtt fel és egyszerűen nem értik, nem fogják fel, hogy a világ változott, amennyiben a munkát neked kell megtalálni, ráadásul tanulni is kell hozzá. A mi szüleink generációja teljesen el van cseszve. Ülnek egy helyben és rinyálnak, hogy nincs pénz, bár Magyarországon az oktatás már az ő korukban is ingyen volt... Ennyi a magyarázata. Felnőttek egy rendszerben, amikor minden járt, most meg értetlenül állnak, hogy meg kell dolgozni ezért azért.
2015. szept. 29. 10:33
 30/30 anonim ***** válasza:

18 éves gyerek tanuljon és ne dolgozzon! Hacsak nem akar a szülei nyomorúságára jutni, ez esetben támogatom, hogy menjen éjszaka a tescoba pakolni. Az az ember, aki 50 éves korára addig nem jut el egzisztenciálisan, hogy tudja, legalább minimális szinten támogatni a gyerek tanulmányait, hogy kicsit feljebb jusson a ranglétrán, mint a kedves szülei, az valamit nagyon de nagyon rosszul csinált. Arról nem is beszélve, hogy ha egy 47 éves középkorú ember nem képes például a számítógép alapvető ismereteinek elsajátítására, az számomra egyértelműen azt jelenti, hogy az ilyen korú emberek értelmi fogyatékosok. Kérdem én, akkor miért kéne az ilyet tisztelni, az ilyen tanácsait egyáltalán meghallgatni? Ha olyan hülye, hogy képtelen új ismeretek birtokába jutni, mert ő már nem 20 éves, akkor ne csodálkozzon azon se, ha a saját gyerekei totál hülyének nézik. És most nem a kérdező anyukájáról beszéltem, hanem általánosságban erről a generációról, ami sokkal jellemzőbb, mint az ellenkezője...

És félreértés ne essék, nem a suli mellett való munkával van a gond, hanem azzal, ha a szülő elküldi a 16 éves gyerekét dolgozni, mert nem tudja eltartani. Elég mindennapos itt gyakorin, biztos más is észrevette.

2015. szept. 29. 10:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!