Nem akar kivenni ebből a gimiből. Szerintetek mit mondjak?
Anyám elhozott egy gimiből ahol nem tudtam beilleszkedni az osztályom miatt és közben a tanárok is taplók voltak. A mostaninál meg tök rendesek az osztálytársaim viszont olyan harmat gyenge a tanítás, hogy szerintem csoda ha innen egyetemre mennék majd tovább...mondtam anyukámnak, hogy először ne ezt próbáljuk meg de mégis..felhoztam neki a témát, hogy nekem ez a gimi túl gyenge de mondta, hogy innen ő már nem vesz ki. Engem ez meg kicsit frusztrál mert úgy terveztem, hogy külföldön megyek egyetemre de így semmi esélyem sincs.
9. évfolyamot kezdtem (tavaly 0.-ba jártam)
A 0. évre én nem alapoznám a véleményemet egy iskolával kapcsolatban. Az egyetemhez szükséges pontokat meg könnyebben megszerzed egy gyenge iskolában, mint egy nevesebb helyen. A megszerzett tudás igazából a te szorgalmadon múlik.
Anyukád valószínűleg azért nem akar belemenni egy újabb sulicserébe, mert attól fél, hogy ez rendszeressé fog válni. Mert mindig van valami kifogás...
Ha úgy érzed, hogy nem tanítanak jól, akkor beszéld meg anyukáddal, hogy fizessen neked magántanárt.
A 0. évfolyamos osztályokat titkárnőképzőnek hívják, ha akkora ász vagy, tagozatos osztályba kellett volna menned, bár ehhez meg tisztában kéne lenned azzal, hogy milyen irányban kívánsz továbbtanulni. Nem elég azt a célt kitűzni, hogy külföldi tanulmányokat finanszíroztatsz majd a szüleiddel.
3 hete kezdődött a tanítás, ennyi idő alatt leszűrted, hogy az új suliban nem érnek fel a tanárok a te szintedhez?:DD
1. Ha egy iskola gyöngébb, attól még te tanulhatsz többen a legszükségesebbeknék, interneten bármikor találsz plusz anyagot, de az adott szaktanárok is biztos segítenek, ha többet akarnál tudni, mint ami az órákon elhangzik.
2. Egyetemre felvételkor csak a jegyeket nézik, az iskolát nem, illetve még azt, hogy mit produláksz, mennyit tudsz ténylegesen.
3. Külföldre egyetemre menni azért nem egyszerü, ebbe ne éld bele magad túlságosan, mert addig még igen sok idö van, mire szóbajöhetne.
én országos lista szerint a 10 legjobb gyakorló gimi egyikébe jártam. bizony tőlünk is volt aki azt hitte sz biztos siker az egyetemen.. aztán koppant, amikor a minimum ponthatàrt se érte el.
azt kell hogy mondjam, hogy nem az iskolán múlik, hogy hova vesznek fel. sőt, egy gyengébb suliban könnyebb, hogy legalább az év végi jegyeid jók legyenek. az érettségi meg központi..
ha 0.os voltál már, akkor gondolom penge vagy nyelvekből, a nyelvvizsga nem lehet nagy kihívás, ez us plusz pont.
megertem anyukádat. egyszer már hallgatott a hisztidre, átvitt másik suliba. erre most kevesebb mint 1 hónap után új suliba akarsz menni megint... lesz olyan ami elég jó neked? :)
egyébként 18 évesen szülői engedély nélkül is àtmehetsz másik suliba. szóval érettségi évében àtmehetsz még, ha úgy gondolod szükséges.
de legalább fél évet várj a mostani suliban, hogy tényleg rossz - e
Ha műszaki, közgazdasági felsőoktatásban akarsz tanulni, akkor fontos az erős gimi, de ha humán vagy művészeti képzésben, akkor őrülj hogy gyengébb követelményű gimiben nem szívatnak halálra számodra másodlagos tantárgyakkal, így energiádat arra tudod fordítani, ami neked igazán fontos.
Egy biztos a nyelvtudás ma a legértékesebb tudás, sok cégnél látom azt, hogy sima nyelvszakos 2 idegen nyelvet perfektül beszélő és író vidéki főiskolán végzett csajok előbb lesznek menedzserek, mint 2 egyetemi diplomás mérnökök, közgazdászok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!